Srušio se avion sa 149 putnika!

34

Na mjesto pada aviona upućene su ekipe za spašavanje a, kako javljaju svjetske agencije, nema nikakvih potvrda je iko preživio

Boeing 737 Ethiopian Airlinesa na letu ET302 za Nairobi srušio se, zasad nepoznat broj ljudi izgubio je život. Na letu je bilo 157 ljudi.

Iz Ethiopian Airlinesa kazali su stranim agencijama kako su pokrenuli akciju spašavanja. Avion e poletio sa aerodroma iz Adis Abebe. Srušio se nakon šest minuta.

Reuters je objavio kako je na letu bilo 149 putnika i 8 članova posade.

– Avion se srušio u 8.44 sati, kazao je glasnogovornik kompanije.

Na mjesto pada aviona upućene su ekipe za spašavanje a, kako javljaju svjetske agencije, nema nikakvih potvrda je iko preživio.

Etiopski premijer Abij Ahmed je na Twitteru izrazio saučešće svima koji su na tom letu izgubili svoje najdraže.

Prema informacijama koje se objavljuju na društvenim mrežama, radi se o novom avionu koji je prvi let imao u novembru 2018. godine.

FlightRadar je avion pratio 3 minute nakon polijetanja…

Flight Radar TWN@FlightRadar_TWN

The last sight from #flightradar24 #ET302

10

09:55 – 10. ožu 2019.

Pogledajte druge tweetove korisnika/ce Flight Radar TWN

Informacije o Twitter oglasima i zaštiti privatnosti

Kompanija je objavila saopćenje.

“Avion je poletio u 8:38 s Međunarodnog aerodroma Bole u Adis Abebi. Kontakt s avionom je izgubljen u 8.44. U ovom trenu u toku je potražna i spasilačka operacija. Ne možemo potvrditi informacije ni o preživjelima ili eventualnim žrtvama. Prema informacijama koje posjedujemo, vjerujemo da je na letu bilo 149 putnika i 8 članova posade. Čekamo potvrdu za to. Više informacija objavit ćemo čim nam iste postanu dostupne.”