- oglas -

Srednja Bosna sve poželjnija cikloturistička destinacija

Pročitajte i ovo

Čović u Bruxellesu: “Bez novog izbornog zakona BiH bi mogla upasti u još dublju krizu”

Ne bude li dogovora o izmjenama izbornog zakonodavstva do kraja ove godine, BiH bi mogla upasti u daleko veću...

Ovo je jedna od najvoljenijih žena u Splitu. Mnogi je zovu novom kraljicom Torcide

IRIS Rajčić jedna je od najvoljenijih žena u Splitu.Zbog svog supruga Marka Livaje Iris je postala jedna od najomiljenijih osoba...

Vrhovac dobio poziv u reprezentaciju BiH

Vedran Vrhovac je dobio poziv u A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.Selektor Ivajlo Petev pozvao je Vrhovca za naredni susret...
- Advertisement -

Da je u Bosni i Hercegovini sve primjetniji broj domaćih ali i stranih cikloturista svjedoči i posjeta grupe belgijskih turista koji na biciklima obilaze najatraktivnije bh. destinacije.

- Advertisement -

Na svom sedmodnevnom proputovanju kroz Bosnu i Hercegovinu, danas su boravili u Travniku gdje su nakon prespavane noći nastavili svoje putovanje preko planine Vlašić, dalje za Banjaluku.

Organizaciju ove 850 km duge biciklističke ture, provodi Centar za bolji kvalitet života iz Banjaluke, a Nikica Atlagić koji je ujedno i organizator putovanja, kazao je da su objedinjujući najvažnije turističke destinacije u BiH kreirali jednu veoma zanimljivu biciklističku turu za koju, očito postoji interes turista iz razvijenih europskih cikloturističkih zemalja.

“Trenutno se nalazimo u Travniku gdje imamo veliku podršku Turističke zajednice SBK/KSB u samoj organizaciji kako ovog putovanja, tako i nekih ranijih programa jer sama ruta prolazi i kroz turističke destinacije srednje Bosne“ kazao Atlagić .

Kako Altagić navodi, na ovoj ruti sreli su brojne bicikliste u vlastitoj organizaciji koji putuju različitim krajevima Bosne i Hercegovine.

U društvu biciklista bio je i direktor Turističke zajednice SBK/KSB Miroslav Matošević koji je istaknuo izuzetno kvalitetnu dugogodišnju saradnju Turističke zajednice SBK/KSB sa Centrom za bolji kvalitet života iz Banja Luke.

“Svim trenutno raspoloživim kapacitetima i mogućnostima nastojimo dati svu moguću podršku kada je u pitanju provedba cikloturističkih aktivnosti na području srednje Bosne“, kazao je Matošević.

Prema riječima Atlagića, biciklistička tura prilagođena je zahtjevima i potrebama ove grupe, a provodila se na relaciji Banja Luka – Jajce – Šipovo – Mostar – Ravno – Trebinje – NP Sutjeska – Bjelašnica – Travnik – Galica – Banja Luka i uključivala je kompletno organiziranje cikloturističkog aranžmana sa sedam noćenja u različitim destinacijama.

Clémence Vandergheynst iz Belgije ne krije svoje oduševljenje viđenim do sada.

„Oduševljena sam raznolikošću krajobraza i ljepote prirode Bosne i Hercegovine, posebno planinskih krajeva koji su još uvijek zeleni i prepuni vegetacije. Posebno me oduševila autentična hrana koja je jako važna za svakog cikloturistu kao i gostoljubivost domaćeg stanovništva. Bosna i Hercegovina je divna zemlja i ima izniman potencijal u cikloturizmu, međutim ono što bi trebalo unaprijediti jeste svakako biciklistička infrastruktura i razvoj biciklističkih staza kao i samih oznaka za bicikliste“, kazala je Vandergheynst, na kraju.

Najnovije vijesti

Čović u Bruxellesu: “Bez novog izbornog zakona BiH bi mogla upasti u još dublju krizu”

Ne bude li dogovora o izmjenama izbornog zakonodavstva do kraja ove godine, BiH bi mogla upasti u daleko veću...

Ovo je jedna od najvoljenijih žena u Splitu. Mnogi je zovu novom kraljicom Torcide

IRIS Rajčić jedna je od najvoljenijih žena u Splitu.Zbog svog supruga Marka Livaje Iris je postala jedna od najomiljenijih osoba u Splitu, a nakon jučerašnje...

Vrhovac dobio poziv u reprezentaciju BiH

Vedran Vrhovac je dobio poziv u A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.Selektor Ivajlo Petev pozvao je Vrhovca za naredni susret Zmajeva protiv Sjedinjenih Američkih Država...

Novotravničani Petak i Pantić ponovno na spisku reprezentacije BIH

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine će naredne sedmice učestvovati na turniru koji će biti održan u slovačkom gradu Piešťany.Osim bh. tima i domaćina Slovačke,...

U Varaždinu brutalno ubijen profesor jer je prijavio kršenje mjera. Četvero optuženih

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. studenog, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana (1992., 1997.,...

Povezane vijesti