Sramotno vrijeđanje Janice: O Jano, o Janice, puši ku… snježna kraljice!

285

Sramotan dočekan na Supetru imala je legendarna hrvatska skijašica Janica Kostelić.

Janica Kostelić, državna tajnica za sport, sramotno je dočekana od navijačke skupine Torcida na Supetru. Legendarnu hrvatsku skijašicu smatraju nekompetentnom za posao koji obavlja, te vjeruju da je sklopila dogovor s vrhuškom hrvatskog nogometa, koja je na udaru gotovo svih navijača.

“O Jano, o Janice, puši ku… snježna kraljice!”, vikali su okupljeni “navijači”, pa nastavili:

“Je.. te Mamić!”

Janica je u nekoliko situacija bila snimljena u društvu Zdravka Mamića, te se zbog toga vjeruje kako je s njim i HNS-om na čelu s Davorom Šukerom, u dogovoru vezanim za neprovođenje Zakon o sportu u nogometu.

“Vjerujem da se tu radi samo o skupini pojedinaca, ali je za mene ovo bilo jako neugodno iskustvo. Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini,” kazala je Janica Kostelić.

Priopćenjem za javnost oglasila se Vlada Republike Hrvatske, kojim je osudila vrijeđanje trofejne hrvatske skijašice.

“Vlada Republike Hrvatske osuđuje vulgarno vrijeđanje najtrofejnije športašice u hrvatskoj povijesti, državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport Janice Kostelić, od skupine navijača, koji se dogodio danas na putu prema Braču i u Supetru.

Uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić izraz su nepoštivanja i prema njenim športskim uspjesima, ali i njenoj aktualnoj dužnosti, unatoč naporima koje čini u uspostavljanju pozitivnih trendova u hrvatskom športu.

Vlada Republike Hrvatske apelira još jednom na navijače da šport bude primjer tolerancije i međusobnog uvažavanja, te potiče mlade na bavljenje športom i izgradnju pozitivnih sustava vrijednosti“.