- oglas -

Splićanin Dane Opara i Alma Alijagić iz Sarajeva osvojili vlašićke vrhove

Pročitajte i ovo

Fabrizio Romano najavio još jedan važan transfer, spomenuo i Edina Džeku

Romano se smatra najpouzdanijim izvorom nogometnih transfera i tokom cijelog ljeta donosi informacije koje su u velikoj mjeri provjerene....

Zelenski rekao da od pregovora nema ništa ukoliko Rusija organizuje referendume

"Ako okupatori nastave putem kvazireferenduma, zatvorit će sebi svaku priliku za razgovore s Ukrajinom i slobodnim svijetom, što će...

EUFOR najavio dolazak njemačkog vojnog kontingenta, bit će raspoređeni u cijeloj BiH

EUFOR je najavio dolazak njemačkog vojnog kontingenta, čime će se broj zemalja učesnica u misiji EUFOR-a povećati na 20. Raspoređivanje...
- Advertisement -

Prvi „Vlašić Outdoor“ – festival sporta, druženja, zabave, muzike i prirode u nekoliko kategorija trčanja, održan je danas na Vlašiću, a već narednog dana održava se i biciklistička utrka.

- Advertisement -

 

Vlašić Outdoor se održava na Galici u organizaciji Udruge „Eko“ Galica, Biciklističkog kluba „Napredak“ , Planinarskog društva „Paklarske stijene“ i drugih organizacija i ustanova sa područja općine Travnik.


 

Kako ističu organizatori takmičenje se odvija na stazama različitih dužina, a učestvovuje ukupno 200 rekreativnih i profesionalnih trkača, te profesionalnih biciklista kao i rekreativnih biciklista u hobby kategoriji.

 

Jedna od organizatorica festivala Danijela Lovrić je istaknula da učesnici dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Austrije, te da im je upravo namjera bila pokazati svu veličinu i širinu Vlašića.

 

“Vlašić nije samo poznat po njegovom centralnom dijelu Babanovcu, tu je i prekrasna Galica koja oduševljava na svakom koraku”, kazala je Lovrić.

 

Lovrić je također naglasila da trail nije dovoljno zastupljen u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, te ds su odlučili na ovaj način promovisati trčanje, biciklizam, kao i ekologiju, ali i uključiti i animirati što više mladih ljudi kako u organizaciju,tako i u utrke.

 

Uz moto „osjetite uzbudljivost traila na čarobnom Vlašiću i osvojite njegove vrhove, te pomjerite svoje granice“, danas je najdužu inajtežu ‘grofovu stazu’ u dužini od 25 km najuspješnije u kategoriji muškaraca osvojio učesnik iz Splita Dane Opara, dok je u kategoriji žena prvo mjesto pripalo Almi Alijagić iz Sarajeva.

 

Opara je kazao da već od ranije pamti prelijepe uspomene sa Vlašića, te da je ova nagrada još jedna prekrasna uspomena koje će se rado sjećati.

 

U kategoriji ‘ vlašićke vile’ na stazi od 10 km, prvo mjesto osvojio je Jasmin Silajdžija, dok je od žena bila najuspješnija Tea Papić.

 

Stazu dužine od 5 km u kategoriji ‘mini’ najbrže su istrčali Miloš Klindo i Nejra Škandro – Muminović.

 

Podršku organiziranju festivla dala je i Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona, a glasnogovornica Turističke zajednice SBK/KSB Aldijana Dizdar je kazala da je ova utrka izuzetna prilika za trčanje i biciklarenje ka najljepšim vrhovima planine Vlašić, te upoznavanje planinskih predjela na jedan drukčiji način.

 

“Vlašić obiluje raskošnim outdoor potencijalima, te je već odavno prepoznat kao jedna od najvažnijih bh. turističkih destinacija, a također konačno dolazi vrijeme vraćanja čovjeka prirodi”, kazala je Dizdar.

Prvi dan Outdoor festival je završen, a obilovao je zanimljivim programom manifestacije, u kojem su učesnici i posjetitelji uživali u brojnim iznenađenjima, odličnoj zabavi, live svirci, kao i raznovrsnoj gastronomskoj ponudi.

Najnovije vijesti

Fabrizio Romano najavio još jedan važan transfer, spomenuo i Edina Džeku

Romano se smatra najpouzdanijim izvorom nogometnih transfera i tokom cijelog ljeta donosi informacije koje su u velikoj mjeri provjerene....

Zelenski rekao da od pregovora nema ništa ukoliko Rusija organizuje referendume

"Ako okupatori nastave putem kvazireferenduma, zatvorit će sebi svaku priliku za razgovore s Ukrajinom i slobodnim svijetom, što će ruskoj strani očito trebati u...

EUFOR najavio dolazak njemačkog vojnog kontingenta, bit će raspoređeni u cijeloj BiH

EUFOR je najavio dolazak njemačkog vojnog kontingenta, čime će se broj zemalja učesnica u misiji EUFOR-a povećati na 20. Raspoređivanje ovog kontingenta, koje će se...

Akcija bh. policije: Uhapšen zbog komentara na Facebooku

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka prije nekoliko dana podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv osobe inicijala S. G. iz Bosanske Gradiške. Ona se...

Bolesti i stanja zbog kojih imate krv u urinu, a možda čak to niti ne znate

Možda zvuči nevjerojatno, ali krv u urinu nećete svaki put primijetiti. Ponekad ju je moguće detektirati samo tijekom standardne laboratorijske obrade urina. Premda u većini...

Povezane vijesti