Prema Natašinim riječima, u ovom kolaču krema i karamel savršeno se uklapaju s mekanim i sočnim biskvitom, a ganache glazura sa sjeckanim kikirikijem na samom kraju je zaokružila cijelu ovu priču u jedno savršenstvo.

- Advertisement -

U nastavku donosimo recept, a svima onima koji se boje izrade karamela Nataša poručuje da se ne trebaju brinuti jer je sve detaljno objašnjeno i prikazano u videu na kraju teksta.

Bitno je samo da sve odradite na laganoj temperaturi i kada se šećer istopi da dodajete ostale sastojke jedan po jedan. Znači kako se sjedini sastojak, dodajete sljedeći, poručila je.

Sastojci

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 80 g brašna
  • 20 g kakao praha
  • 1/2 žličice praška za pecivo

Krema:

  • 500 g mascarpone sira
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • 300 ml vrhnja za šlag

Karamel:

  • 220 g šećera
  • 100 g margarina ili maslaca
  • 160 ml vrhnja za šlag
  • 1/2 žličice soli

Ganache glazura:

  • 150 g mliječne čokolade
  • 30 ml ulja
  • 70 g sjeckanog kikirikija

Priprema biskvita:

  1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo.
  2. Dodajte kakao prah i sjedinite.
  3. U zdjelu dodajte bjelanjke i miksajte da dobijete čvrsti snijeg.
  4. Posebno u drugoj zdjeli pjenasto izradite žumanjke i šećer.
  5. Dodajte pripremljeno brašno i miksajte.
  6. Potom dodajte malo pripremljenih bjelanjaka, te miksajte.
  7. Dodajte ostatak bjelanjaka i sjedinite pjenjačom.
  8. Smjesu istresite i rasporedite na masni papir u kalup dimenzija 16 x 24 cm.
  9. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 minuta.
  10. Biskvit ostavite da se ohladi.
  11. Ohlađen biskvit prerežite na dva dijela.
  12. Prebacite ga na tacnu i postavite obruč.

Priprema karamela:

  1. U lonac dodajte šećer.
  2. Istopite ga na laganoj temperaturi.
  3. Dodajte narezani margarin ili maslac, miješajte da se istopi.
  4. Zatim dodajte vrhnje za šlag i miješajte da se sastojci sjedine.
  5. Dodajte sol i miješajte.
  6. Karamel sklonite sa strane i ostavite da se ohladi.

Priprema kreme:

  1. U zdjelu dodajte mascarpone sir, šećer u prahu, ekstrakt od vanilije i vrhnje za šlag.
  2. Miksajte da dobijete lijepu kremu.

Slaganje Snickers kolača:

  1. Preko biskvita rasporedite dio kreme.
  2. Pomoću vrećice i nastavka za ukrašavanje nanesite kremu uz rub.
  3. Rasporedite karamel.
  4. Pomoću vrećice i nastavka za ukrašavanje nanesite ostatak kreme i poravnajte.
  5. Postavite drugi biskvit.
  6. Kolač stavite u frižider preko noći.
  7. Ohlađenom kolaču odvojite i uklonite obruč.

Priprema ganache glazure:

  1. Preko narezane mliječne čokolade prelijte ulje.
  2. Istopite u mikrovalnoj ili na pari.
  3. Dodajte nasjeckani kikiriki.
  4. Ganache rasporedite po cijelom kolaču.
  5. Kolač stavite u frižider da se ganache stegne.

Ovaj i druge recepte pronađite na blogu Natašine slastice.

Centralna.ba