SLUŽBENO: Poništena diploma direktora OSA-e

217

nspektorat Republike Srpske priopćio je danas da je zvanično poništena fakultetska diploma direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmana Mehmedagića.

Prosvjetna inspekcija RS obavila je danas na Univerzitetu za poslovne studije u Banja Luci kontrolu izvršenja rješenja kojim je naloženo da diploma Osmana Mehmedagića bude poništena i proglašena ništavnom u “Službenom glasniku Republike Srpske” te je utvrđeno da je Univerzitet postupio po rješenju inspektora, priopćeno je iz Inspektorata RS.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, uvidom u predočenu dokumentaciju utvrđeno je da je Senat Univerziteta za poslovne studije Banja Luka na izvanrednoj sjednici održanoj 12. studenog 2019. godine donio rješenje kojim je poništio diplomu izdatu na ime Osmana Mehmedagića.

Inspektoru je na uvid predočena i uplatnica “Službenog glasnika Republike Srpske” od 13. studenog za objavljivanje te diplome nevažećom. Također, Univerzitetu je naloženo da inspektoru po objavljivanju dostavi dokaz da je u “Službenom glasniku Republike Srpske” poništena diploma – navodi se u , piše u priopćenju.