Sjedeća odbojka: BiH poražena u finalu EP-a, Rusi obranili titulu

6

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je srebrenu medalju na Europskom prvenstvu u Budimpešti.

Izabranici izbornika Mirze Hrustemovića su u finalnom meču danas poraženi od branitelja naslova, reprezentacije Rusije s 3:2 (24:26, 25:23, 25:23, 22:25, 15:17).

Odbojakaši BiH drugi put zaredom ostali su bez najsjajnijeg odličja, iako su tijekom cijelog prvenstva u Budimpešti bili neprikosnoveni. Prije finala pobijedili su sedam mečeva bez izgubljenog seta, a među njima je bila i pobjeda nad Rusijom u okviru grupne faze.

No, odbojkaši BiH morali su se na kraju zadovoljiti srebrenom medaljom, mada su bili veoma blizu pobjede u finalu, s obzirom na to da su propustili tri meč lopte, javlja Fena.

Reprezentaciju BiH u Budimpešti su predstavljali: Sabahudin Delalić (kapetan), Ismet Godinjak, Adnan Manko, Armin Šehić, Harun Golub, Edin Đino, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Dževad Hamzić, Jasmin Brkić, Safet Alibašić, Ermin Jusufović.

U stručnom stožeru su izbornik Mirza Hrustemović, treneri Zikret Mahmutović i Ejub Mehmedović, doktor Semin Bećirbegović, tim menadžer Asim Medić i ekonomist Dževad Šabeta.