Sastojci
Tijesto
  • 300 g brašna
  • 3 g soli
  • 110 g maslaca isječenog na kockice
  • 6 g suhog kvasca
  • 12 g meda (1 žlica)
  • 375 g jaja, hladnih (7 komada)
Sirup
  • 2 litre vode
  • 650 g šećera
  • kora 2 naranče i limuna
  • 1 žlica vanilije
  • 60 ml tamnog ruma ili pola bočice arome ruma
I još
  • džem od marelice
  • svježe voće
  • šlag

Priprema
Tijesto

Suhe sastojke pomiješati s medom i maslacem i mutiti mikserom dok ne postane zgrudvano – oko 3 minute. Dodati jaja i mutiti dok tijesto ne postane glatko, 1 minutu na niskoj brzini i 3 na visokoj. Isključiti mikser i skinuti sve s rubova posude. Mutiti mješavinu još 7 minuta na visokoj brzini. Tijesto je jako elastično i ljepljivo. Uliti u kalup za kuglof podmazan maslacem. Ostaviti na toplom da se tijesto digne na duplo, pokriveno vlažnom krpom.

Peći na 190 stupnjeva bar 30 minuta. Kad je pečeno, izvaditi iz kalupa i ostavite na zraku da se osuši bar jedan dan.