- oglas -

Roditelj jednog od učenika koji su maltretirali profesoricu donio liječnički nalaz u školu

Pročitajte i ovo

Banjalučanin završio fakultet u pedesetoj godini, išao na predavanje sa sinom

Želja za fakultetskom diplomom Branimira Džajića (50) bila je jača od rata i drugih životnih prekretnica koje su ga...

Načelnik Rame i Snježana Kopruner položili kamen temeljac za izgradnju tvornice i novih 100 radnih mjesta

Danas je u Rami nakon više od 40 godina položen kamen temeljac za izgradnju nove proizvodne tvornice, koju je...

HRVATSKA: Na svojoj kući istaknuo zastavu Jugoslavije

U utorak 29. studenoga 2022. tijekom dana u mjestu Jakšić u Kolodvorskoj ulici, 47-godišnjak je na prednjem dijelu svoje...
- Advertisement -

Roditelj jednog od učenika Tehničke škole u Trsteniku u Srbiji prvi put se u ponedjeljak pojavio u školi, iako su ga pisanim putem ranije obavijestili o događaju i potrebi da se izjasni o incidentu koji se dogodio s nastavnicom engleskog jezika M.S.

- Advertisement -

Prema saznanjima portala Nova.rs, školi je priložio izvještaj o psihičkom stanju svoga sina.

“Direktor nas je informirao da je roditelj donio nekakvu liječničku dokumentaciju u kojoj piše da dijete ima psihičkih problema zbog pretrpljene traume iz djetinjstva. Ali nismo imali uvid što je u njoj točno pisalo”, kaže jedan od zaposlenih u Tehničkoj školi u Trsteniku za Nova.rs.

Direktor škole Milan Glidžić nije odgovorio na pitanje kakvu je dokumentaciju ovaj roditelj dostavio. Samo je rekao da se na Facebook stranici škole može pročitati priopćenje nastavničkog kolektiva Tehničke škole iz Trstenika.

Danas se očekuje zasjedanje Disciplinske komisije, gdje bi se učenik, u prisustvu roditelja, trebalo izjasniti o slučaju. Tek nakon toga Nastavničko vijeće izjasnit će se o tom slučaju.

U ponedjeljak je održana sjednica Nastavničkog vijeća na kojoj je predloženo i da se disciplinski postupci razdvoje, kao i da se o prijedlogu komisije u vezi s drugom dvojicom učenika odlučuje krajem tjedna, u četvrtak ili petak.

“Čeka se prijedlog Disciplinske komisije i ta procedura mora se ispoštovati”, kazao je izvor iz škole.

Podsjetimo, u incidentu koji se odigrao 9. studenog u popodnevnoj nastavi sudjelovala su tri učenika sedmog odjela trećeg razreda.

Učenik N.Ž. (17) je izmaknuo stolicu profesorici M.S. (44), koja je potom pala na pod. Druga dvojica učenika M.M. (18) i I.K. (17) su događaj snimali mobitelima.

Incident je uživo prenošen na Instagram storyju u jednom, a Viber porukama dijeljen snimka u drugom slučaju. Nakon što je profesorica pala na pod, učenici su se smijali.

Profesorica engleskog jezika M.S. iz Trstenika, koja je bila žrtva maltretiranja na satu, rekla je za Nova.rs da je doživjela preveliki stres i da još nije potpuno svjesna što joj se dogodilo.

“Još sam umorna i prestravljena. Ovo je bilo previše za mene. Iako sada znam mnogo više detalja s tog događaja, vjerujte da nisam ni bila svjesna što mi se dogodilo na satu. Tek kada sam došla kući i kada mi je sin pokazao snimku, shvatila sam što mi se dogodilo. Bilo me je sramota što sam doživjela. Došla sam kući da vidim u kakvom sam stanju. Da se saberem“, rekla je profesorica.

Centralna.ba

Najnovije vijesti

Banjalučanin završio fakultet u pedesetoj godini, išao na predavanje sa sinom

Želja za fakultetskom diplomom Branimira Džajića (50) bila je jača od rata i drugih životnih prekretnica koje su ga...

Načelnik Rame i Snježana Kopruner položili kamen temeljac za izgradnju tvornice i novih 100 radnih mjesta

Danas je u Rami nakon više od 40 godina položen kamen temeljac za izgradnju nove proizvodne tvornice, koju je pokrenula firma GS RAMA, u...

HRVATSKA: Na svojoj kući istaknuo zastavu Jugoslavije

U utorak 29. studenoga 2022. tijekom dana u mjestu Jakšić u Kolodvorskoj ulici, 47-godišnjak je na prednjem dijelu svoje kuće do ulice istaknuo zastavu...

Dječaka napali u krugu škole, polomili mu jagodičnu kost i vilicu

Sudeći po svakodnevnim dešavanjima, vršnjačkom nasilju u školama nema kraja. Još jedan slučaj strašnog maltretiranja i fizičkog nasilja nad učenikom dogodio se u Novom Pazaru, kada...

Objavljena sezonska prognoza: Ova zima u BiH bit će nešto hladnija od prosjeka

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je sezonsku vremensku prognozu za predstojeću zimu. Kako se navodi, temperatura zraka tokom zime (1. decembar 2022. - 28. februar 2023.)...

Povezane vijesti