Rezultati ankete “Razmišljate li o odlasku iz Bosne i Hercegovine?”

149

Uredništvo portala Centralna.ba prije nekoliko dana sprovelo je anketu među svojim čitateljima na temu “Razmišljate li o odlasku iz Bosne i Hercegovine?”.

Čitatelji su u komentarima navodili razloge zbog čega žele/ ne žele napustiti našu prekrasnu domovinu. Od 200 ljudi, 56% njih se izjasnilo da odlaze i to čim prije, dok je njih 44% navelo da im ne pada na pamet.

 

Zemlja jest prekrasna, ali predugo traje nesređena politička situacija, nesređeno zdravstvo, školstvo, standard života je sve skuplji, a plaće ostaju iste (…), stoji u jednom od komentara.

Ne idem nigdje, ostajem do groba u Bosni., navodi jedan čitatelj.

Naravno da odlazim i naravno što prije. Nema smisla čekati da se nešto promijeni! Ako se nije promijenilo za dvadeset i kusur godina, neće ni sada. Idem barem djeci osigurati svjetliju budućnost., piše razočarana građanka.

Stanje u državi je loše, ali jednom stvari moraju krenuti na bolje. Još uvijek smatram kako u svima nama postoji još snage za bolje sutra. To bolje sutra moramo sami za sebe izboriti, odreći se loše vlasti i koristiti sve potencijale ove zemlje, stoji u komentaru koji je pristigao u naš inbox.

Cilj ankete je bio ispitivanje javnog mnijenja među našim sugrađanima koji još nisu napustili državu.