U restoranu Caroseul održana promocija vina Krauthaker

135

U petak navečer u Vitezu , točnije u restoranu Caroseul održana je promocija vina Krauthaker.

Bogatu vinogradarsku i vinarsku tradiciju kutjevačkog kraja prihvaća Vlado Krauthaker, ing. agronomije, enolog i od 1992. godine vlasnik Vinogradarstva i podrumarstva Krauthaker.

Pri osnutku vinarija je u posjedu imala 1 hektar nasada vinove loze, a 2010. godine površine pod našim nasadima iznose 29 hektara. Još 55 hektara vinarija ima ugovoreno kroz kooperaciju s privatnim proizvođačima.

Vinogradarstvo i vinarstvo Krauthaker posebnu pozornost posvećuje domaćoj autohtonoj sorti graševini koja često osvaja medalje na sajmovima i izložbama vina. Kao važnu odrednicu vlastite proizvodnje ističu uzgoj vinove loze po eko principima te kontinuitet kvalitete. Koristeći klimatske posebnosti i prikladnost sorte graševina, u podrumarstvu Krauthaker nisu rijetka i predikatna vina – kasnih i izbornih berbi, kao i ona izbora prosušenih bobica.

Uz iznimnu graševinu, njeguju i vrhunska vina drugih sorti: sauvignon, chardonnay, pinot sivi, zelenac, merlot i pinot crni, koja su sva zapažena na ocjenjivanjima vina. Kvalitetu i uspješnost naših vina najviše opisuju mnogobrojna odličja dobivena na svjetski priznatim natjecanjima i ocjenjivanjima vina. Kao najdraže ističu zlatne medalje za graševinu dobivene u Bordeauxu, Londonu i Burgundiji.

Na sinošnjoj promociji mogla su se vidjeti brojna poznata imena iz svijeta politike, gospodarstva i vjerskog života Središnje Bosne, a svi gosti uz vino i večeru mogli su da uživaju uz odlične tamburaše.