- oglas -

Renault Multi-Sense: Dirigent svih naprednih sistema u novoj gami luksuznih Renault vozila

Pročitajte i ovo

Odron na priključnoj cesti za autoput kod Zenice, zatvoren ulaz Zenica sjever

Izlaz i ulaz sa/na autocestu Zenica sjever zatvoren je za saobraćaj nakon što je došlo do odrona kamenja na...

Hadžibegić nakon poraza od Slovačke: Razočaran sam, ali nisam skakao do neba ni nakon Islanda

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić nakon poraza od Slovačke (2:0) u Bratislavi izjavio je da Prvo poluvrijeme...

Slovačka bolja od reprezentacije BiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 2. kolu grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Slovačke...
- Advertisement -

- Advertisement -

Paralelno sa lansiranjem novog Espacea, Renault je razvio jedinstveni i napredni sistem Multi-Sense, koji se kao dirigent orkestra brine o savršenom funkcionisanju svih naprednih tehnologija i sistema. Zahvaljujući ovom dragulju moderne tehnologije, ljudske emocije i vozačke zahtjeve nikada lakše nije bilo prenijeti na automobil.

Renault se može pohvaliti činjenicom da je postao prvi svjetski proizvođač koji je u jedan serijski automobil ugradio, a koji će uskoro postati dostupan u svim luksuznijim modelima, sistem Multi-Sense. Ovaj napredni, ali i jedinstveni sistem, bez obzira žele li vozač i saputnici sportsku vožnju, udoban i opuštajući ugođaj ili efikasnije parametre vožnje, prilagođava se jednim pritiskom na tipku.

Multi-Sense putnicima nudi potpuno novu dimenziju užitka u korištenju vozila kroz niz različitih doživljaja vožnje i putovanja zahvaljujući četiri unaprijed programirana načina rada (Eco, Comfort, Neutral i Sport), te potpuno prilagodljiivim načinom rada Perso.

Beskrajno bogatstvo mogućnosti
Svaki način rada stvara i usklađuje određeno vozačko raspoloženje prilagođavanjem: reakcija motora, promjena brzina EDC mjenjača, otpora upravljača, sistema 4Control i postavki aktivne kontrole ovjesa
U skladu s tim ujedno se prilagođava i ambijent u unutrašnjosti. Boja ambijentalnog osvjetljenja može biti zelena, plava, žuta, crvena ili ljubičasta. Zatim se mijenja izgled i boja informacija na instrumentima, a posebno je zanimljiva promjena zvuka motora. Na koncu, prilagodljiv je i rad klima-uređaja u načinu rada Eco.
Posrednik između vozača i Multi-Sense sistema je ekran R-Link 2 uređaja, koji zahvaljujući jednostavnim i temeljito osmišljenim ‘’izbornicima’’ omogućava intuitivan pristup beskrajnim funkcijama.

Svaki sat, svaki dan ‘’novi’’ Espace
U srcu Multi-Sense sistema do izražaja dolazi činjenica da vozač u toku jednog dana svoj automobil može koristiti u različitim uslovima i s različitim potrebama. Zahvaljujući ovom naprednom sistemu, novi Espace prilagođava se različitim životnim zahtjevima, kako bi svaki trenutak bio jedinstven.
Ako vam dan započinje porodičnim putovanjem autocestom, način rada Comfort idealan je odabir za sve putnike koji novom Espaceu daje stabilnost, udobnost i sigurne performanse limuzine. Nakon toga možda je vrijeme za samostalnu pustolovinu na zavojitim seoskim cestama. U načinu rada Sport, Espace nudi vozna svojstva na zavidnoj razini za svoje gabarite, jer motor, mjenjač, ovjes i upravljač zajedno sarađuju kako bi ponudili vrhunske vozačke užitke.
Renaultova šasija 4Control uveliko poboljšava preciznost i upravljivost. Naime, Multi-Sense upravlja interakcijom između sistema 4Control, elektronski kontrolisanog rada ovjesa i svih ostalih tehnologija posvećenih užitku vozača i putnika.
Okruženje u automobilu također se prilagođava željama vozača: ambijentalno osvjetljenje crvene je boje, a zvuk motora poprima sportskije note zahvaljujući zvučnom sistemu Bose Surround Sound.
Instrumenti također imaju ulogu u poboljšanju iskorištavanja energije i ekonomičnije potrošnje goriva.

Standard od srednjeg paketa ZEN
Inovativni sistem Multi-Sense je debitovao s novom generacijom Espacea, dostupnog u mreži bosanskohercegovačkih koncesionara od proljeća ove godine, a Renault ovaj tehnološki dragulj darežljivo nudi serijski od srednjeg paketa opremljenosti ZEN. Rezervisan je i prilagođen isključivo za verzije sa EDC mjenjačem sa dvostrukim kvačilom.
Poslije Espacea, Multi-Sense će se u skladu sa aktuelnom Renaultovom filozofijom ugrađivati u novu luksuznu limuzinu Talisman.

Najnovije vijesti

Odron na priključnoj cesti za autoput kod Zenice, zatvoren ulaz Zenica sjever

Izlaz i ulaz sa/na autocestu Zenica sjever zatvoren je za saobraćaj nakon što je došlo do odrona kamenja na...

Hadžibegić nakon poraza od Slovačke: Razočaran sam, ali nisam skakao do neba ni nakon Islanda

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić nakon poraza od Slovačke (2:0) u Bratislavi izjavio je da Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, a...

Slovačka bolja od reprezentacije BiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 2. kolu grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Slovačke u Bratislavi rezultatom 2:0. Bio...

Muškarac iz BiH i dalje životno ugrožen nakon napada u Berlinu

Nakon napada ručnom granatom, a zatim i nožem, jedna od tri žrtve i dalje se nalazi u teškom stanju i životno je ugrožen. Naime, riječ...

Mještani tokom akcije čišćenja pronašli punu torbu bombi i tromblona

Mještani derventskog naselja Kalenderovci danas su tokom akcije čišćenja pronašli torbu sa minsko-eksplozivnim sredstvima! Pripadnici Policijske stanice Derventa i Civilne zaštite obezbijedili su mjesto...

Povezane vijesti