Relikvije najpopularnijeg sveca sv. Antuna Padovanskog u Novom Travniku!

254

U sklopu duhovne priprave za naslovnika župe Presveto Trojstvo, zahvaljujući dr.sc. don Tomi Mlakiću, upravitelju župe u Rastićevu, Novi Travnik kao i cijela Središnja Bosna ova 4 dana imaju prigodu častiti relikvije najpopularnijeg sveca sv. Antuna Padovanskog.

Jučer, blagdanom sv. Antuna, u župi Presveto Trojstvo započela je duhovna priprava i svečano štovanje relikvija koje su vjernici na koncu mise imali prigodu cjelivati. Sveto misno slavlje predvodio je mons. Ante Mestrović, prepošt Kaptola, kanonik i fojnički arhiđakon. U propovjedi je na osobit način apostrofirao na poniznost, čudotvornost i molitvu koje su samo neke od krščanskih kreposti ovoga sveca.

Župnik don Ledić zahvalio je svim nazočnim vjernicima koji su došli iz Zenice i okolnih župa klanjati se Bogu i častiti relikvije sv.Ante, ovog velikana u povijesti Crkve!

Drugi dan trodnevnice predvodit će mr.sc.don Ivica Mrso, profesor filozofije na KBF-u Sarajevu. Nakon misnog slavlja vjernici će imati prigodu čuti svjedočanstva bivših ovisnika iz komune Cenacolo u Međugorju i nekih od roditelja čija su djeca proživjela tamu ovisnosti, ali putem vjere pronašli svjetlo i izašli iz tame zla.