- oglas -

Rekordna zainteresiranost za 20 godina festivala

Pročitajte i ovo

Trump prekida sve veze s WHO-om

Američki predsjednik Donald Trump na konferenciji za medije u Bijeloj kući objavio je kako SAD prekida sve veze s...

Kosača zasjala zastavom SAD-a: Zajedno protiv korupcije!

Na Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u u Mostaru osvanula je zastava Sjedinjenih Američkih Država (SAD) uz natpis “Zajedno protiv korupcije”, koji...

Traži se osuda za kršenje temeljnih ljudskih prava i napad na Crkvu

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak predsjednika HDZ-a BiH i predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragana Čovića...
- Advertisement -

Za 20. rođendan EXIT festivala, vlada nezapamćeno interesovanje širom svijeta.

Ovo potvrđuje i podatak da je na vodećem svjetskom sajtu za rezervacije smještaja Booking.comhotelski smještaj u Novom Sadu za vrijeme EXIT festivala dostigao čak 97 posto popunjenosti! To ne bi bilo tako čudno da se radi o lipnju mjesecu, ali budući da je ova brojka dostignuta već u prvom tjednu  ožujka, može se govoriti o novom rekordu, posebno imajući u vidu povećanje hotelskih kapaciteta u Novom Sadu protekle dvije godine. U porastu je i privatni smještaj koji je tradicionalno i najmasovniji za vrijeme Exita, pa gosti iz zemlje i svijeta još uvijek mogu odabrati neki od brojnih smještajnih kapaciteta ovog tipa, iako neki Novosađani svjedoče da su svoje stanove izdali već – u prosincu!

“Stan izdajemo samo za vrijeme Exita, a ono što nas je iznenadilo jeste to da smo ga ove godine izdali veoma brzo. Oglasili smo ga u decembru prošle godine i izdat je u roku od samo dva dana”, navodi Marijana Stošić, modna frizerka iz Novog Sada i dodaje:

“Naši gosti su u 90 posto slučajeva stranci i do sad nam se nikada nije desilo da imamo bilo kakav problem, naprotiv. Stan smo uvijek zaticali urednim i čistim, a naši utisci su više nego pozitivni, i u stanu, a i na tvrđavi.”

Hotelijeri su također zadovoljni potražnjom smještaja za vrijeme Exita, dok neki od njih svjedoče da su u datumima održavanja EXIT festivala svi kapaciteti već skoro popunjeni.

“Za vrijeme Exita smo uvijek rasprodati, ali ove godine ćemo to biti ranije nego ikad”, kaže Zorica Lukić iz hotela Leopold na Petrovaradinskoj tvrđavi i dodaje:

“Ove godine je veća potražnja nego inače, imamo jako puno rezervacija i dobijamo dosta upita za EXIT festival tako da je sve već prilično popunjeno.”

Exit - undefined
Foto: Exit: Exit

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u toku čitave prošle godine, najveći broj prijavljenih noćenja ostvaren je u srpnju mjesecu. Tihana Putin iz Turističke organizacije Novog Sada tvrdi da EXIT predstavlja vrhunac turističke sezone i da se najveći broj noćenja ostvari upravo za vrijeme EXIT festivala.

“Prema posljednjim anketama rađenim na teritoriji Novog Sada, veći je broj turista koji odsjedaju u privatnom smještaju. Prema informacijama kojima raspolažemo, već su za sada rezervisani i uveliko plaćeni brojni smještajni kapaciteti za vrijeme ovogodišnjeg EXIT festivala. Prema pomenutoj anketi, mi imamo registrovan duži boravak turista u Novom Sadu koji dolaze ranije i odlaze nekoliko dana poslije festivala. EXIT je njihov primarni razlog dolaska, ali onda koriste priliku da istražuju Novi Sad i okolinu. Za nas je to vrlo važno jer se oni duže zadržavaju, samim tim bolje upoznaju ponudu, i nadamo se, vraćaju ponovo”, rekla je Putin.

I sam EXIT festival svojim posjetiocima, ali i sugrađanima pomaže već dugi niz godina i putem sopstvene turističke agencije na sajtu EXITtrip.org nudi brojne opcije smještaja u Novom Sadu, od kampa, preko hotela, hostela, do privatnih soba, a na raspolaganju su i paketi koji obuhvaćaju smještaj i prijevoz. Ovogodišnji EXIT će se održati od 9. do 12. srpnja, a među prvim objavljenim zvijezdama su David GuettaTygaDJ SnakeMetronomy, Sheck WesJames Arthur, Fatboy Slim, SepulturaMarky Ramone i brojni drugi.

radiosarajevo.ba

Najnovije vijesti

Trump prekida sve veze s WHO-om

Američki predsjednik Donald Trump na konferenciji za medije u Bijeloj kući objavio je kako SAD prekida sve veze s...

Kosača zasjala zastavom SAD-a: Zajedno protiv korupcije!

Na Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u u Mostaru osvanula je zastava Sjedinjenih Američkih Država (SAD) uz natpis “Zajedno protiv korupcije”, koji se izmjenjuje na hrvatskom i...

Traži se osuda za kršenje temeljnih ljudskih prava i napad na Crkvu

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak predsjednika HDZ-a BiH i predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragana Čovića i zastupnice u Europskom parlamentu...

Ovo je najplaćeniji sportaš na svijetu

Švicarski tenisač Roger Federer je najplaćeniji aktivni sportaš na svijetu za 2020. godinu, objavio je u petak magazin Forbes. U posljednjih 12 mjeseci zaradio...

Godinama držala tijelo bake u zamrzivaču kako bi uzimala njene čekove

 Žena iz Pennsylvanije uhićena je jer je čak 15 godina čuvala tijelo preminule bake u zamrzivaču kako bi mogla uzimati njene čekove od socijalnog...

Povezane vijesti