Recept za legendarnu kemastu lambadu

Pročitajte i ovo

RAI: Pogledajte prilog na javnoj televiziji koji je izazvao sablazan i skandal

Talijanska TV emisija koju je vodila Bianca Guaccero u srijedu je obustavljena nakon što je izazvala skandal zbog emitiranja video...

Sarajevo treći najzagađeniji grad u svijetu

Dolaskom hladnijih dana zrak u Sarajevu sve je zagađeniji. Glavni grad BiH tako se u zimskim mjesecima redovno nađe...

ŽESTOKA REAKCIJA I OHR-a: VSTV zaslužuje drugačijeg, profesionalnog predsjednika

Nakon posljednje afere u čijem je centru ponovo predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija, Ured visokog predstavnika...
- Advertisement -

 

- Advertisement -

Kada čujete riječ lambada vjerojatno vam prvo na pamet padnu pjesma i ples, međutim ljubitelji slatkog sigurno će se sjetiti i kolača koji će mnogima probuditi uspomene na djetinjstvo.

Da legendarni kolač ne bi otišao u zaborav, pobrinula se Nataša Pralica koja je recept za ovu slasticu objavila na svom blogu, javlja Zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

BISKVIT:

– 5 jaja

– 9 žlica šećera

– 9 žlica brašna

FIL OD NARANČE:

– 1 l soka od naranče (Nataša je koristila negazirani sok iz tetrapaka, a možete koristiti i sok na razređivanje)

– 10 žlica šećera

– 3 pudinga od vanilije

BIJELI FIL:

– 500 ml mlijeka

– 4 žlice brašna

– 5 žlica šećera

– 150 grama margarina

OSTALO:

– petit keks za slaganje jednog reda

GLAZURA OD ČOKOLADE:

– 200 grama čokolade za kuhanje

– 7 žlica ulja

LAMBADA KORAK PO KORAK

1. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.

2. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.

3. Žumanjke pomiješajte sa šećerom i pjenasto izradite.

4. Dodajte brašno i izradite.

5. U žumanjke dodajte pripremljene bjelanjke i pjenjačom lagano sjedinite.

6. Protvan (Nataa je koristila dimenzija 21×36 cm) pouljite i pobrašnite.

7. Ulijte i rasporedite pripremljenu smjesu.

8. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20-25 minuta.

9. Dok se biskvit peče odmah krenite pripremati filu od naranče.

10. Pudinge pomiješajte sa šećerom i malo soka, a ostatak stavite kuhati.

11. Kada sok prokuha, dodajte pripremljene pudinge i nastavite kuhati dok se ne stegne.

12. Kuhanu i još vruću filu rasporedite preko vrućeg biskvita.

13. Preko vruće file posložite petit kekse.

14. Ostavite da se ohladi.

15. Za bijelu filu pomiješajte brašno sa šećerom i malo mlijeka, a ostatak stavite kuhati.

16. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i nastavite miješati.

17. Kada skinete s vatre prebacite filu u drugu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

18. Ohlađenu filu izradite mikserom.

19. Dodajte margarin sobne temperature i sjedinite.

20. Preko keksa rasporedite bijelu filu.

21. Čokoladu i ulje otopite na pari, malo prohladite i izlijte preko fila.

22. Stavite kolač u hladnjak da se stegne.

Najnovije vijesti

RAI: Pogledajte prilog na javnoj televiziji koji je izazvao sablazan i skandal

Talijanska TV emisija koju je vodila Bianca Guaccero u srijedu je obustavljena nakon što je izazvala skandal zbog emitiranja video...

Sarajevo treći najzagađeniji grad u svijetu

Dolaskom hladnijih dana zrak u Sarajevu sve je zagađeniji. Glavni grad BiH tako se u zimskim mjesecima redovno nađe na vrhu lista svjetskih meteoroloških...

ŽESTOKA REAKCIJA I OHR-a: VSTV zaslužuje drugačijeg, profesionalnog predsjednika

Nakon posljednje afere u čijem je centru ponovo predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija, Ured visokog predstavnika je u komentaru za N1...

Uručenjem certifikata završen Napretkov tečaj crtanja i obrade fotografije

Uručenjem certifikata i prezentacijom radova – plakata završen je posljednji, šesti susret besplatnog tečaja crtanja i obrade fotografije kojeg je u proteklih mjesec i pol dana...

Hrvatska je nositelj najtežih kvalifikacija za SP u povijesti

FIFA je službeno objavila sastav jakosnih skupina za ždrijeb kvalifikacija za SP 2022. u Kataru koji će se 7. prosinca održati u Zurichu.Hrvatska se...

Povezane vijesti