Naš čitatelj nam je poslao poruku u kojoj se osvrnuo na svoj posjet Neumu i donekle neugodna iskustva koja je doživio prilikom istog. Poruku prenosimo u cijelosti.

“Moje ime je Mustafa Hadžić i već nekoliko godina unazad sa porodicom ljetujem u Neumu. Tako je bilo i ovog juna, no ovaj put susreli smo se sa preprekama koje budžet svake prosječne porodice u BiH ne može podnijeti. Naime, svi govore o odličnoj turističkoj sezoni u našem lijepom Neumu, a vlasnici hoteli, ali i privatni izdavači apartmana zadovoljno trljaju ruke, jer su kapaciteti većinom popunjeni, tako se uglavnom navodi. No, tu idealnu sliku kvari jedna činjenica o kojoj niko ne govori niti piše.

Moja porodica ove godine morala se zadovoljiti sa četiri dana ljetovanja umjesto planiranih sedam. Razlog tome je činjenica, a o kojoj sam razgovarao sa brojnim porodicama koje su doživjele isto to i bile jako nezadovoljne, da su nekom čudnom odlukom nadležni koncesiju nad gradskom plažom dodijeli jednom od hotela, koji je to maksimalno zloupotrijebio i cijelom dužinom plaže na kojoj smo odmarali su poredali ležaljke.

Naravno, za njih se kao i za suncobrane naplaćuje 6 KM po danu, a nigdje na tom prostoru ne može se prostrijeti peškir. Jednostavno mi smo bili prisiljeni da iznajmljujemo ležaljke i suncobrane, tako da smo za četiri dana potrošili budžet za ljetovanje i jedino što nam je preostalo je da spakujemo kofere i razočarani napustimo Neum u koji teško da ćemo se ponovo vratiti. Isto je uradilo još nekoliko Bosanaca i Hercegovaca. Nažalost, na ovaj način šalje se loša slika i poruka da je Neum grad samo za ljetovanje bogatih.

Pišem vam se i obraćam s namjerom da javnost upoznate sa situacijom na neumskim plažama, kako bi drugi koji planiraju ljetovanje znali šta ih čeka.

Šaljem vam i slike, da se uvjerite u moje navode.

Pozdrav,

Mustafa Hadžić”