Radnici odbili otići na sastanak u Aluminij, čekaju hrvatske dužnosnike pred zgradom HDZ-a BiH

49

Stotine radnika Aluminija još uvijek se nalazi pred zgradom HDZ-a BiH gdje očekuju dolazak predsjednika te stranke Dragana Čovića.

Prije nekoliko trenutaka je vodstvo sindikata prenijelo prosvjednicima informaciju kako Čović i čelnici Aluminija pozivaju radnike da dođu u ugašenu tvornicu, ali su oni to odbili. Poručili su kako ostaju na ovoj lokaciji, a čak se čulo kako su spremni otići i na kućne pragove hrvatskih dužnosnika koje smatraju odgovornima za ovu situaciju kako bi dobili odgovore na pitanja koja postavljaju.

Još uvijek nije poznato što će se događati dalje tijekom dana. Jučer je bilo najavljivano kako će se sastanak Čovića, čelnika Aluminija i radnika organizirati u središnjici HDZ-a BiH, ali je jutros stigla informacija kako će Čović posjetiti Aluminiji. Čelnici sindikata tvrde kako ih nitko nije informirao o toj promjeni.

Činjenica je kako radnici svakom minutom čekanja postaju sve nervozniji i povećava se mogućnost eskalacije stanja. Središnjicu HDZ-a BiH čuvaju pripadnici Specijalne policije MUP-a HNŽ.