Prosinečki otkrio jedini uvjet za preuzimanje BiH

136
PROTEKLOG petka u Zenici je zasjedao Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.
Unatoč vijećanju, odluka o novom izborniku bosanskohercegovačke reprezentacije i nasljedniku Mehmeda Baždarevića prolongirana je za predstojeću sjednicu zakazanu za 4. siječnja.
Potpredsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Milorad Sofrenić za Anadolu Agency otkrio je kako je izbor spao na Amara Osima i Roberta Prosinečkog.
“Informiran sam kako sam u užem izboru i načelno smo dogovorili novi sastanak u četvrtak. Tek kada obavimo razgovore, moći ću reći i nešto više vezano za moj eventualni angažman na klupi Bosne i Hercegovine”, rekao je Robert Prosinečki za Nezavisne novine.
Otkriveno je kako se primanja novog izbornika neće bitnije razlikovati od onih koje je imao Mehmed Baždarević. Navodno će iznositi oko 15 tisuća eura mjesečno.
“Prvo ću saslušati što se od mene očekuje. Želim znati kako predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine percipiraju našu eventualnu buduću suradnju. Moja stajališta neće biti fokusirana na novac. Prije svega, zanimat će me izbor suradnika u stručnom stožeru. Uostalom, primarni uvjet za obnašanje izborničke dužnosti bit će da osobno imenujem pomoćnike”, naglasio je Robert Prosinečki.
Dosadašnja praksa u većini je slučajeva bila da izbornikove pomoćnike imenuje Nogometni savez Bosne i Hercegovine. Međutim, Mehmedu Baždareviću asistirao je Francuz Stefan Zili kojeg je bivši izbornik bosanskohercegovačke reprezentacije osobno imenovao svojim pomoćnikom.
“Već godinama, gdje god sam radio, bio sam okružen svojim standardnim pomoćnicima. Riječ je o ljudima koji su od početka sa mnom, a to su Gordan Ciprić i Dragan Spasić. Bez njih teško ćemo doći do dogovora, ali prvotno treba vidjeti kakva su gledišta čelništva Saveza”, rezonirao je Robert Prosinečki.