Prolongiran izbor novog izbornika nogometne reprezentacije BiH

64

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je održao redovnu sjednicu na kojoj je jedna od sedam točaka planiranog dnevnog reda bila rasprava o izboru i mogućem imenovanju novog izbornika A reprezentacije.
Međutim, danas nije izabran izbornik te će Izvršni odbor na narednom zasjedanju donijeti odluku tko će predvoditi Zmajeve u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Naredno zasjedanje Izvršni odbor imat će najvjerovatnije 29. studenog.

Izvršni odbor je donio jednoglasnu odluku da Komisija za izbor izbornika nastavi s svojim radom još neko izvjesno vrijeme te da se na neki način obuhvati još neki potencijalni kandidati, rekao je potpredsjednik Izvršnog odbora NSBiH Milorad Sofrenić.

Istakao je da je Komisija razgovarala s velikim brojem kandidata.

Bilo je još kontakata, ali su oni uglavnom odbili našu ponudu. Na kraju su ostali Amar Osim i Meho Kodro, kao jedini kandidati. Međutim, možda se do narednog zasjedanja pojavi i netko treći, poručio je Sofrenić.

Za imenovanje nasljednika Mehmeda Baždarevića potrebna je suglasnost 12 od ukupno 15 članova Izvršnog odbora.

Međutim, na narednom zasjedanju Izvšni odbor će, kako saznajemo, jednoglasno podržati odluku stručne Komisije, koja će najvjerojatnije predložiti samo jedno, konačno rješenje.