Poveži se s nama

Društvo

Program obilježavanja 17. obljetnice oslobođenja općine Jajce

Dana 13. rujna 1995. godine u briljantnoj vojnoj operaciji „Maestral“ izvedenoj združenim snagama HVO-a i HV-a oslobođen je do tada okupirani teritorij općine Jajce.

Objavljeno

Dana 13. rujna 1995. godine u briljantnoj vojnoj operaciji „Maestral“ izvedenoj združenim snagama HVO-a i HV-a oslobođen je do tada okupirani teritorij općine Jajce. Njegujući dosadašnju tradiciju u sjećanju na te dane i na najveće sinove koji položiše svoje živote za opstanak hrvatskog naroda na prostoru općine Jajce, provode se aktivnosti za obilježavanje 17. Obljetnice oslobođenja našeg prostora na dan 13. Rujan 2012. godine.

“Cijeneći ulogu Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske u obrani prostora Bosne i Hercegovine u oslobodilačkim operacijama po Splitskom sporazumu Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Osjećamo dužnost i obvezu, izvijestiti Vas o pripremama za obilježavanje 17. Obljetnice a i više od toga čast bi nam bila pozvati Vas na 17. Obljetnicu oslobođenja Jajca.”

Oglas

Društvo

U nedjelju patron župe i proslava 50. obljetnice osnutka župe Svetog Duha Nova Bila

Objavljeno

Piše

Župa Svetog Duha u Novoj Biloj ove godine slavi 50 godina postojanja. Tim povodom iz travničke župe u Novoj Biloj pozivaju sve vjernike da uveličaju slavlje.

“Dragi župljani, prijatelji! Pozivamo vas da svojim dolaskom uveličate proslavu 50. obljetnice osnutka župe Svetog Duha Nova BIla. Dobro nam došli!”– stoji u objavi župe Nova Bila.

Pobožnost devetnica počela je 10. svibnja, središnje misno slavlje na blagdan Duhova 19. svibnja 2024. godine u 11 sati predvodit će vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić.

Povijest župe

Oglas

Prema podacima službene stranice Franjevačke provincije Bosne Srebrene župa Nova Bila osnovana je mjeseca kolovoza 1974. godine. Formirana je od naselja koja su pripadala Gučoj Gori, Bučićima, Docu i Vitezu. Prije izgradnje crkve za bogoslužje je korištena provizorno podignuta zgrada.

Ubrzo su dobivena sva potrebna dopuštenja za gradnju, a projekt za novu crkvu načinio je arhitekt Vlado Dobrović. Kamen temeljac za novu crkvu (540 četvornih metara) blagoslovljen je 6. travnja 1975. godine. Sljedeće godine započeta je i gradnja stambenog dijela, koji zajedno s crkvom i dvjema dvoranama za vjeronauk i susrete (120 m2 i 60 m2) čini jedinstven, monumentalan i arhitektonski originalan kompleks. Crkva je arhitektonski u bitnome dovršena 1977. godine, tako da se u njoj moglo držati božićno bogoslužje. Sljedeće godine crkva je dobila zvono (471 kg). Tijekom 1999. i 2000. godine prema projektu akademskog kipara i slikara Zdenka Jurišića iz Novog Travnika, crkveni toranj je produžen za desetak metara.

Kasnije je uslijedilo postupno uređivanje interijera crkve (pod, strop, klupe). God. 1986. kipar Zdenko Grgić izradio je Raspelo (korpus bez križa, hrastovina, v. 420 cm), a uskoro su izvedena dva vitraja po nacrtima istoga umjetnika.

Župna crkva i kuća, kao i prostorije Pastoralnog centra služile su u zadnjem ratu kao bolnica. Odgovarajući na novonastale prilike fratri su zajedno s liječnicima lašvanskog kraja, 13. prosinca 1992. osnovali Franjevačku bolnicu Dr. fra Mato Nikolić . Bolnica je radila do 27. studenoga 1999. Zahvaljujući prije svega donaciji Republike Hrvatske ali i nekih drugih donatora, godine 1999. sagrađena je u Novoj Biloj nova bolnica pod imenom Hrvatska bolnica dr. fra Mato Nikolić .

Oglas

Na području župe nalaze se dva groblja s kapelicama.

Župa Nova Bila imala je 1991. godine oko 3.850 vjernika i njihov je broj do pred posljednji rat polagano rastao.

Župu tvore sljedeća naselja: Nova Bila, Brdo, Gladnik, Ograde, Podolac, Pokrajčići, Ričice, Stara Bila i Zabilje.

Oglas

Nastavi čitati

Politika

Hrvatsko veleposlanstvo u BiH poziva birače iz inozemstva na registraciju za izbore za Europski parlament

Objavljeno

Piše

Predsjednik Republike Hrvatske raspisao je izbore za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Izbori će se održati na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u nedjelju, 9. lipnja 2024., od 7:00 do 19:00 sati.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini poziva sve državljane Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini da se prethodno aktivno registriraju u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sarajevu ili konzulatima u Mostaru, Tuzli, Banja Luci, Livnu, Vitezu i Orašju. Rok za registraciju istječe u srijedu, 29. svibnja 2024.

OGLAS

Upute za Birače

 1. Birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji planiraju glasovati u hrvatskom veleposlanstvu i konzulatima u Bosni i Hercegovini trebaju podnijeti Zahtjev za prethodnu registraciju. Zahtjev se podnosi u bilo kojem diplomatsko-konzularnom predstavništvu u inozemstvu ili nadležnom upravnom tijelu po mjestu prebivališta u Republici Hrvatskoj.
 2. Hrvatski državljani s osobnom iskaznicom s adresom u Bosni i Hercegovini bit će automatski registrirani. Birači koji će se na dan izbora nalaziti izvan konzularnog područja navedenog u osobnoj iskaznici trebaju podnijeti Zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije.
 3. Hrvatski državljani koji žive u Bosni i Hercegovini, a nemaju hrvatsku osobnu iskaznicu s adresom u Bosni i Hercegovini moraju se prethodno aktivno registrirati. Zahtjev se podnosi u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sarajevu ili bilo kojem od konzulata Republike Hrvatske (Mostaru, Tuzli, Banja Luci, Livnu, Vitezu i Orašju).

Molimo sve hrvatske državljane da provjere svoje podatke upisane u registar birača na stranici https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca.

OGLAS

Birači s vjerodajnicama i pristupom aplikaciji e-Građani mogu podnijeti zahtjev za privremeni upis, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju putem iste.

Za sve informacije i potrebne obrasce birači se mogu obratiti diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini. Sve informacije o registraciji birača dostupne su na stranici https://mpu.gov.hr/.

Oglas

Dostava Zahtjeva

Zahtjeve za prethodnu aktivnu registraciju treba vlastoručno potpisati te ih dostaviti osobno ili putem e-pošte na jednu od sljedećih adresa:

 • Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu
  Ulica maršala Tita 28, 71000 Sarajevo
  E-pošta: crocons.sarajevo@mvep.hr
 • Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru
  Zagrebačka 8, 88000 Mostar
  E-pošta: gkrhmo@mvep.hr
 • Generalni konzulat Republike Hrvatske u Tuzli
  Kazan mahala 1, 75000 Tuzla
  E-pošta: gkrhtuzl@mvep.hr
 • Generalni konzulat Republike Hrvatske u Banja Luci
  Milana Karanovića 1, 78000 Banja Luka
  E-pošta: gkrhbanja@mvep.hr
 • Konzulat Republike Hrvatske u Vitezu
  Franšizni centar, Poslovni centar 96 broj 2, 72250 Vitez
  E-pošta: krh.vitez@mvep.hr
 • Konzulat Republike Hrvatske u Livnu
  Trg Žitarnica 1, 80101 Livno
  E-pošta: KRH.Livno@mvep.hr
 • Konzulat Republike Hrvatske u Orašju
  Treća ulica 15, 76270 Orašje
  E-pošta: KRH.Orasje@mvep.hr

Pozivaju sve državljane Republike Hrvatske da se registriraju i sudjeluju u predstojećim izborima za članove Europskog parlamenta.

Nastavi čitati

BiH

Viteški Napredak otvorio večerašnji 23. Večernjakov pečat

Objavljeno

Piše

Članovi Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Vitez na početku Večernjakova pečata sa završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta

U programu Radiotelevizije Herceg Bosne, na BHRT-u i HRT 4 večeras od 20 sati mogli ste pratiti izravan prijenos 23. Večernjakova pečata, najvećeg društvenog događaja u BiH i jedne od najvažnijih manifestacija te vrste u regiji.

Događaj godine u BiH, koji je postao prepoznatljiv u svjetskim okvirima i koji je jedinstven u svijetu zbog broja kandidata i objave njihovih impresivnih biografija i ovaj put pokazat će da naša zemlja ima brojne koji postižu zavidne rezultate.

Osim izbora kandidata u svim kategorijama i izbora ‘Osobe godine’, mogao se vidjeti spektakularan i glazbeni dio Večernjakova pečata u pratnji Orkestra Muzičke produkcije BHRT-a, a na samom početku uz Orkestar se mogao vidjeti i onaj kulturni i tradicijski dio Bosne i Hercegovine. Naime, članovi Hrvatskog kulturnog društva podružnica Vitez su imali posebnu čast jer su sa svojom, već prepoznatljivom izvedbom, završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta gledateljima Večernjakova pečata, cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i regiji poslali pozdrave iz Kraljeve Sutjeske, ispred Franjevačkog samostana i crkve sv. Ivana Krstitelja.

Oglas
OGLAS
Loading… 

Spojem folklora, narodne nošnje, orkestralne glazbe, kultnog Ero s onoga svijeta, kao i same lokacije, Kraljeva Sutjeska, organizatori Večernjakova pečata su htjeli prikazati bogatstvo Bosne i Hercegovine.

Inače, moto ovogodišnjeg Večernjakova pečata je “Europsko proljeće” u kontekstu dobivanja kandidacijskog statusa BiH od Europske unije.Večernjakov pečat iz godine u godinu u sve je većem fokusu domaće, ali i svjetske javnosti. Ova manifestacija odavno je prerasla okvire BiH, pa i okružja. Kao i svake godine, na tisuće sati utrošeno je na odabir kandidata, vodilo se računa o svim balansima jer je BiH u mnogočemu posebna, ali razina je ostala i dalje najviša. Zanimanje za ovu manifestaciju ni nakon 23 godine ne jenjava. Naprotiv, kako tradicija dobiva na iskustvu tako se i na Večernjakov pečat gleda kao na nacionalno i kulturno blago Bosne i Hercegovine.

Oglas

Nastavi čitati

BiH

Večernjakov pečat dodijelio nagrade, za Osobu godine u BiH proglašena Borjana Krišto

Objavljeno

Piše

Večernjakov pečat je po 23.  put dodijelio nagrade onima koji su svojim radom i djelima obilježili proteklu godinu u Bosni i Hercegovini. Na tradicionalnoj manifestaciji koja je večeras emitirana u programima BHRT-a i HRT-a predstavljeno je 150 nominiranih kandidata iz različitih društvenih djelatnosti.

Uz glavnu nagrada za osobu godine koju je dobila predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, „Večernjakov pečat“ je dodijeljen u više drugih kategorija, a među dobitnicima Pečata je i legendarna maskota Vučko, što je zapravo svojevrsno priznanje svima koji su zaslužni za olimpijske igre koje su prije 40 godina proslavile Sarajevo i BiH. Ovaj Večernjakov pečat u obliku maslinove grančice mira koji je izradio akademski kipar Stjepan Skoko ide u Olimpijski muzej gdje će dobiti mjesto uz ovu najpoznatiju maskotu svih vremena.

Nagradu Ponos BiH u kategoriji „uspjeh“ dobio je otac Zvonko Martić koji je pokrenuo projekt obnove dragulja kulturne baštine – više od 800 godina stare starohrvatske, ranoromaničke crkvice sv. Petra na Kamenu.

Za kategoriju „pothvat“ Večernjakov pečat je nagradu Ponos BiH dodijelio ženama Kraljeve Sutjeske „Katarinkama“ koje čuvaju uspomenu na kraljicu Katarinu Kosača i šest stoljeća od rođenja posljednje bosanske kraljice.

Oglas

Sabahudin Sinanović je nagradu Ponos BiH dobio u kategoriji „humanost“. Večernjakov pečat je zaslužio između ostalog i zato što je s pravoslavnim svećenikom sagradio kuću obitelji Anđelke Grujičić te pomogao obitelj Stipe Katića i mnogim drugima. Ponos BiH je i bend Divanhana koji je BiH svrstao na glazbenu kartu svijeta. Najutjecajniji magazin iz Velike Britanije proglasio je Divanhanu za “Best Group” 2023. godine.

U kategoriji „religija“ Večernjakov pečat je dodijeljen predsjedniku Sabora Islamske zajednice BiH Edhemu Bičakčiću koji je zagovornik međureligijskog dijaloga i pomirenja. Dr.Gordana Bukara Radujković dobitnica je Večernjakovog pečata za „znanost i medicinu“, a ovo priznanje je zaslužila jer je kao pedijatrica – endokrinologinja Klinike za dječje bolesti UKC-a RS-a u Banjoj Luci nagrađena prestižnom nagradom za znanstveni rad o povećanju broja djece oboljele od dijabetesa u razdoblju koronavirusa.

Večeras je nagrada Večernjakov pečat za „kulturu i scenu“ uručena Ilji Benkoviću koji je zajedno s pokojnim Ivom Gregurevićem utemeljio Dane hrvatskog filma , festival koji je Orašje i Posavinu uvrstio na kulturnu kartu ovoga dijela Europe. Ivica Propadalo dobitnik je Pečata za umjetnika godine. On je jedan od najistaknutijih hrvatskih likovnih umjetnika suvremenog izričaja, scenograf. Potpisuje dizajn statua Dore, Porina… Glazbenik koji je karijeru počeo u malom livanjskom bendu Ars Nova, a nastavio u sarajevskom COD-u, potom u Teškoj industriji.

U kategoriji „gospodarstvo“ dobitnik Večernjakovog pečata je biznismen iz Konjica Jasmin Badžak čija je tvrtka Eurosjaj postala partner američkog MacDermida, svjetskog proizvođača broj jedan u metalskoj industriji. Lana Pudar ponijela je Večernjakov pečat u kategoriji „sport“. Mlada mostarska plivačica donijela je prošle godine brojne nagrade s velikih svjetskih natjecanja u BiH.

Oglas

Kako je cijela ovogodišnja manifestacija Večernjakov pečat bila u znaku europskog proljeća prvi put kandidati u kategoriji „politika“ nisu bili klasični političari već oni koji su u protekla dva desetljeća pridonijeli tome da BiH dobije zeleno svjetlo za pristupne pregovore s Europskom unijom. Večernjakov pečat dodijeljen je tako „Potpisnicima EU puta BiH“, a u čije ime je nagradu primio bivši predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić.

Ovaj 23. Večernjakov pečat bit će upamćen i po efektnim uključenjima iz većeg broja gradova odakle su objavljivane nominacije i uručivane nagrade, kao i po nastupima poznatih glazbenika iz BiH i Hrvatske.

Nastavi čitati

Društvo

Izglasana nova hrvatska vlada, 79 zastupnika bilo je za

Objavljeno

Piše

HRVATSKA je večeras dobila 16. vladu od neovisnosti, Hrvatski sabor izglasao je povjerenje novoj, trećoj Vladi koju će voditi aktualni premijer Andrej Plenković (HDZ).

Nakon cjelodnevne, desetosatne rasprave za podršku vladi HDZ-a i DP-a, od 141 nazočnog zastupnika, glasovalo je njih 79, jedan je zastupnik bio suzdržan, a 61 protiv.

Iskazivanje povjerenja vladi, saborska je većina popratila pljeskom.

Oglas

Nastavi čitati

Društvo

Turistička ponuda srednje Bosne predstavljena u Zagrebu

Objavljeno

Piše

U prostorijama Kulturno-informativnog centra (KIC) Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Zagrebu, predstavljena turistička destinacija Srednje Bosne.

Uz prisustvo mnogobrojnih veleposlanika i predstavnika stranih veleposlanstava u Republici Hrvatskoj, Turistička zajednica SBK/KSB ponosno je predstavila prirodne i kulturno-povijesne ljepote, kao i bogatu banjsko-lječilišnu ponudu i programe aktivnog odmora koje dominantno privlače posjetitelje Srednje Bosne. Turistička zajednica SBK/KSB posebno je istaknula svoje adute, naglašavajući raznolikost i bogatstvo turističke ponude koja privlači posjetitelje iz cijelog svijeta.Prezentaciju i promociju turističkih destinacija Srednje Bosne svim uzvanicima predstavili su direktor Turističkog ureda TZ SBK/KSB, Miroslav Matosevic, te stručni suradnik Turističkog ureda, Faruk Koric.

Organizacija ove prezentacije i promocije turističke ponude BiH rezultat je suradnje Veleposlanstva BiH u Zagrebu, pod vodstvom veleposlanice Elme Kovačević-Bajtal. Bila je to izvrsna prilika za promociju kulturne raznolikosti i prirodne ljepote Bosne i Hercegovine te za jačanje turističkih veza između zemalja regije.Osim Turističke zajednice SBK/KSB, u promociji turističkih destinacija Bosne i Hercegovine sudjelovale su i druge turističke zajednice iz zemlje: Turistička zajednica Kantona Sarajevo Visit Sarajevo, Turistički klaster Hercegovine, Turistička organizacija Republike Srpske te Turistička zajednica grada Bihača.

Ovaj događaj nije samo predstavio turističke atrakcije, već je i ujedinio napore različitih regija u promociji bogatstva Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije koja ostavlja neizbrisiv dojam na svoje posjetitelje.

Oglas

Nastavi čitati

BiH

Večeras 23. Večernjakov pečat

Objavljeno

Piše

Večeras se održava 23. Večernjakov pečat u organizaciji Večernjeg lista i BHRT-a.

Riječ je o najvećem društvenom događaju u Bosni i Hercegovini i jednoj od najvažnijih manifestacija te vrste u regiji. Večernjakov pečat nagrađuje osobe i događaje koji su svojim djelovanjem obilježili prethodnu godinu u BiH.

Bira se i osoba godine, a u konkurenciji za tu nagradu učestvuje 150 kandidata.

Uz one iz BiH, biraju se i regionalne, europske, svjetske osobe.

Oglas

Moto ovogodišnje manifestacije je “Europsko proljeće”. Večernjakov pečat možete gledati u direktnom prenosu na BHT1 od 20 sati.

Izvor: BHRT

Nastavi čitati

Događanja

Godišnji koncert SGŠ Jakova Gotovca

Objavljeno

Piše

Srednja glazbena škola Jakova Gotovca Novi Travnik, u ponedjeljak, 20. svibnja održat će tradicionalni godišnji koncert.

Učenici škole, prisutnima će predstaviti program koji je obilježio ovu školsku godinu.

Koncert će biti održan u Zelenoj sali Osnovne škole Novi Travnik u 19 sati, u okviru manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne.

Nastavi čitati

BiH

Sejo Sekson uputio jasnu poruku političarima: Naše etno poglavice žive u svom svijetu. Pokušavaju da nas odvoje, ali ta priča gubi dah

Objavljeno

Piše

Kako se bliži datum glasanja o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici – intenzivira se i retorika koja zabrinjava čak i pojedine političare. Da li je retorika političara i retorika građana? Jesu li nas svojom pričom uspjeli getoizirati, udaljiti jedne od drugih, kako se mladi bore protiv toksičnih narativa? Hoće li priča da smo drugačiji i da ne možemo skupa izgubiti dah pred novim valom generacija koje pune koncertne dvorane i putuju bez obzira na sve? O životu koji se dešava za Novi dan govorit će ovog jutra Zagorka Grahovac iz Nevesinja – poslanica u NSRS, aktivistica Dženana Aladžuz u Sarajevu, Amer Čanković iz Helem Nejse i muzičar Davor Sučić koji će podijeliti svoja životna iskustva.Davor Sučić je uputio i jasnu poruku svim političarima u našoj zemlji.

“Kada su još postojale videoteke, otišao sam i ostao frapiran kada sam vidio postavku unutru. Veliki broj komedija, akcija, trilera… Frapirao me koliki je bio dio sa hororima. Tada sam shvatio koliko je strah upotrebljiva roba i koliko se na strahu može raditi. Izgleda da su to iskustvo sa videotekama imali i naši političari. Izgleda da su shvatili da je strah ona matrica koja će ih dugo, dugo držati u sedlu. To je najsigurniji način ako nemaš perspektivu, znanje, obrazovanje i nikakvu svijest o tome u kakvom društvu treba da živimo. Osim da ti živiš dobro i hajruješ što više. Strah je idealna opcija. To je jedan trokut. Geometrijski predmet koji nam već 30 godina plasiraju naši etno poglavice i ubjeđuju nas da je sve dobro šta nam se dešava, samo je bitno da ne puca”, kazao je Sučić.

No, kako kaže političke “poglavice” žive u svom svijetu i treba da ih pustimo da uživaju u tome.

“Puca finansijska konstrukcija svega toga, očekujem da će vreća polako da se isprazni. Vidim da i kreditni investitori polako zaziru od njihovih pogleda na društvo. Vidim da nema baš odziva i radosti kod investitora. Poglavice žive u svom svijetu i pustimo ih da uživaju tome. Međutim, čitav jedan paralelni svijet se ipak dešava. Na moju radost, mlada generacija odlazi na koncerte. Recimo Aleksandra Prijović prodala 98 hiljada karata u Zagrebu, Dino Merlin u Beogradu 150 hiljada karata. Bez obzira na ogromni trud da nas se odvoji, ta priča gubi dah. Ljudi se povezuju. Tu su hvala Bogu društvene mreže koje nam dopuštaju da vidimo kako drugi i drugačije žive. Paralelni svijet apstrahira ovaj život u kojem žive ove naše poglavice. Poglavice koje pokušavaju metodama iz 19 vijeka da se bore sa svemiriskim brodom. To neće ići. Ako želite da imate spomenik kao Mirza Delibašić, morate imati znanje, obrazovanje i ljudske performanse. Mnoge etno poglavice bi voljeli da imaju ovakav spomenik, ali sa ovom paradigmom ga neće dočekati”.

Oglas

Uskoro o ovome u Novom danu sa Minelom Jašar – Opardijom.

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Društvoprije 3 sata

U nedjelju patron župe i proslava 50. obljetnice osnutka župe Svetog Duha Nova Bila

Župa Svetog Duha u Novoj Biloj ove godine slavi 50 godina postojanja. Tim povodom iz travničke župe u Novoj Biloj pozivaju...

Politikaprije 3 sata

Hrvatsko veleposlanstvo u BiH poziva birače iz inozemstva na registraciju za izbore za Europski parlament

Predsjednik Republike Hrvatske raspisao je izbore za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Izbori će se održati na biračkim...

BiHprije 3 sata

Viteški Napredak otvorio večerašnji 23. Večernjakov pečat

Članovi Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Vitez na početku Večernjakova pečata sa završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta...

BiHprije 3 sata

Večernjakov pečat dodijelio nagrade, za Osobu godine u BiH proglašena Borjana Krišto

Večernjakov pečat je po 23.  put dodijelio nagrade onima koji su svojim radom i djelima obilježili proteklu godinu u Bosni...

Sportprije 4 sata

Vaterpolisti Juga u finalu Eurokupa

VATERPOLISTI dubrovačkog Jug Adriatic osiguranja plasirali su se u finale Euro kupa pobijedivši u petak na riječkom bazenu Kantrida španjolski...

Društvoprije 4 sata

Izglasana nova hrvatska vlada, 79 zastupnika bilo je za

HRVATSKA je večeras dobila 16. vladu od neovisnosti, Hrvatski sabor izglasao je povjerenje novoj, trećoj Vladi koju će voditi aktualni...

Promoprije 10 sati

UZ 17. SVIBNJA: I HT Eronet podsjeća na značaj digitalnih inovacija za održivi razvoj

Sedamnaesti se svibnja u svijetu obilježava kao Svjetski dan telekomunikacija i informacijskog društva, a ove se godine odvija pod motom:...

Društvoprije 10 sati

Turistička ponuda srednje Bosne predstavljena u Zagrebu

U prostorijama Kulturno-informativnog centra (KIC) Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Zagrebu, predstavljena turistička destinacija Srednje Bosne. Uz prisustvo mnogobrojnih veleposlanika...

Oglas
Oglas
LM