- oglas -

PRIOPĆENJE HRS VITEZ: Kako to pioniri HDZ-a volontiraju i promiču vrijednosti građanskog društva u Vitezu i Bosni i Hercegovini, a mladi odlaze ?!

Pročitajte i ovo

Četvrtu dozu cjepiva primilo svega 0,24 posto građana, čeka se novo cjepivo za varijantu omikrona

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH uputio je Vladi FBiH zahtjev za davanje suglasnosti za pokretanje postupka javne nabave...

Muškarca za volanom ubola osa, doživio šok, sletio s puta i udario u stup

Na lokalnom putu u selu Prislonica kod Čačka došlo je do prometne nesreće kada je vozač automobila Opel izgubio...

VOLI HRVATSKE KUNE: Emir Hadžihafizbegović podigao SDA-ovce na noge: “Bakire, Bakire, Bakire, SDA, SDA, SDA”

Glumac i član SDA Emir Hadžihafizbegović podigao je pristalice ove stranke na noge na predizbornom skupu u Mostaru. On je animirao...
- Advertisement -

Na naš redakcijski mail stiglo je priopćenje za javnost OO HRS VITEZ, kojeg u cijelosti prenosimo: 

- Advertisement -

Priča kreće kad je jedan od članova mladeži HDZ-a, inače član predsjedništva novoformirane Matice hrvatske u Vitezu, na komentar građana „Uvijek isti ljudi, pa iz kinder jajeta počeli ispadati“ odgovori na sljedeći način „Ajde ti malo mrdni g…om i pokreni nešto volonterski (bez ikakve naknade) u korist društvene zajednice“.

Vođeni ovakvom vrstom diskusije Volontera, koji sada zajedno sa još volontera, pored ljubavi za Vitez kroz Udrugu Volim Vitez, evoluira i radi kroz Maticu hrvatsku na promicanju hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarstva i javnoga života te skrbi za društveni razvitak, a sve bez naknade.


Mi iz HRS-a smo, također, malo vlastitog vremena, bez naknade, utrošili za volontiranje i u korist društvene zajednice za Ministarstvo pravosuđa i uprave ŽSB i Tužiteljstvo ŽSB obavili društveno koristan rad kako slijedi;

Udruga Volim Vitez, formirana mahom od mladeži HDZ-a, kroz istoimenu udrugu daje podršku politikama Željka Komšića i njegove partije. U Statutu udruge ovi prekaljeni volonteri HDZ-a su sebi dali za zadaću i cilj promicanje vrijednosti građanskog društva u Vitezu i Bosni i Hercegovini. (Članak 8. Statuta Udruge Volim Vitez ciljevi i djelatnosti udruge). Dragi sugrađani mladež-volonteri HDZ-a nam poručuju; kad propadne HDZ mi ćemo u DF.

Čekajući propast HDZ-a, oni će zauzimati vijećnička mjesta u predstavničkim tijelima i radna mjesta u javnim poduzećima i institucijama ispred HDZ- a, a u slobodno vrijeme raditi volonterski za Željka Komšića. Dakle, glasaš za HDZ dobiješ DF.

Kako to Volonteri HDZ-a iz ove građanske Udruge Volim Vitez vole reći „bez ikakve naknade“, malo smo i to preispitali pa smo došli do podatka kako volonteri-pioniri-građani HDZ-a vrijede više od kulture Viteza ili da sport u općini Vitez nije bitan kao oni.

Po financijskim pokazateljima Udruge Volim Vitez za 2019. godinu knjiži prihode iz proračuna u iznosu od 26.630 KM, ukupni prihodi su 27.380 KM broj uposlenih 0, za 2020. godinu knjiži prihode iz proračuna u iznosu od 23.400 KM, ukupni prihodi su 25.150 KM broj uposlenih 0 i za 2021. godinu knjiži prihode iz proračuna u iznosu od 34.700 KM, ukupni prihodi su 41.287 KM broj uposlenih 0. Izdvajanja za kulturu općine Vitez iznosila su po stavkama proračuna za 2021. godinu 45.000 KM, za sport 130.000 KM.

Pozivamo volontere-pionire-građane HDZ-a iz ove građanske udruge Volim Vitez da transparentno prikažu, na svojoj netransparentnoj web stranici, sve financijske podatke prihode i rashode po stavkama, te ciljeve udruge.

Naš bi narod rekao malo mačku teleća glava, pa tako i ovi volonteri-pioniri-građani HDZ-a iz građanske Udruge Volim Vitez osnivaju portal glasilo-elektronske novine, njihovih politika HDZ-DF, Viteški ba.

Sve bi to bilo u redu da nije zakona. Pitanje je da li zakon za ove volontere-pionire-građane HDZ-a vrijedi.

Zakonom je propisano kako Udruga ili fondacija mogu obavljati nesrodne gospodarske djelatnosti samo preko posebno utemeljene pravne osobe, te je tako naša mala družina volonteri-pioniri-građani HDZ-a trebala napraviti gospodarski subjekt koji bi se bavio djelatnošću koja se vodi pod klasifikacijom djelatnosti 58.13 izdavanje novina. Ovaj razred uključuje djelatnosti izdavanja novina, koje se mogu izdavati u tiskanom ili elektroničkom obliku, uključujući i online izdavaštvo.

Obzirom da izdaju elektronske novine kojim se promoviraju političke aktivnosti, a djelatnosti udruga ne mogu uključivati angažiranje u predizbornoj kampanji političkih stranaka i kandidata, prikupljanje sredstava za političke stranke i njihove kandidate i financiranje kandidata, odnosno političkih stranaka.

Ovdje pitamo Ministarstva pravosuđa i uprave ŽSB; Da li ćete izvršiti upravni nadzor nad ovom udrugom GRAĐANA imajući u vidu odredbe Zakona o udrugama i fondacijama Federacije BiH, te Tužiteljstva ŽSB; Što se dogodi običnom čovjeku kad krši odredbe Kaznenog zakona Federacije BiH, odnosno koji postupe protivno člancima 273. i 274. istog?

Vratit ćemo vas na ovogodišnje dodjele nagrada Općine Vitez gdje su vijećnici vječne koalicije HDZ-HDZ90 i SDA dali priznanje Općine Vitez, za ništa navedenoj građanskoj udruzi, pa su ostali laureati, koji su zasluženo dobili svoje nagrade, ovdje isključujemo ministra koji je u kategoriji ovih udruga, morali crveniti i obezvrijediti svoju zasluženu nagradu.

I na kraju treba zaključiti. Tražimo transparentno (bez ikakve naknade) neka se pokaže utrošak 93.817 KM u zadnje tri godine, a od toga iz proračuna 84.730 KM bez ove tekuće godine, te sve prihode i rashode uključujući polugodišnji obračun za 2022. godinu građanske Udruge Volim Vitez.

A organi državne uprave i pravosuđa neka pokažu u čijoj su funkciji, odnosno jesu li i oni volonteri ili imaju zakonsku obvezu da rade svoj posao?

Napomena: Napredak Vitez dobiva od općine Vitez godišnje ispod 15 tisuća KM, sa desetak sekcija i preko 300 aktivnih članova.

Mladim poručujemo ostanite tu, tu je naša zemlja i zajedno se borimo za naš dom!

Priopćenje za javnost O.O.HRS Vitez

Najnovije vijesti

Četvrtu dozu cjepiva primilo svega 0,24 posto građana, čeka se novo cjepivo za varijantu omikrona

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH uputio je Vladi FBiH zahtjev za davanje suglasnosti za pokretanje postupka javne nabave...

Muškarca za volanom ubola osa, doživio šok, sletio s puta i udario u stup

Na lokalnom putu u selu Prislonica kod Čačka došlo je do prometne nesreće kada je vozač automobila Opel izgubio kontrolu nad vozilom, sletio sa...

VOLI HRVATSKE KUNE: Emir Hadžihafizbegović podigao SDA-ovce na noge: “Bakire, Bakire, Bakire, SDA, SDA, SDA”

Glumac i član SDA Emir Hadžihafizbegović podigao je pristalice ove stranke na noge na predizbornom skupu u Mostaru. On je animirao publiku i simpatizere SDA sa...

Raspored svetih misa za proslavu blagdana sv.Franje u Gučoj Gori

U utorak 04.listopada u Gučoj Gori obilježava se blagdan svetog Franje. Svete mise trodnevnice počinju u subozu od 18 sati, a svečana proslava biti...

NJEMAČKA BUNDESBANKA ŠOKIRALA STANOVNIKE: Imaju novi prijedlog vezan uz odlazak u mirovinu i mirovinski sustav

Kako bi se stabilizirao mirovinski sustav u Njemačkoj, Njemačka savezna banka (Bundesbank) traži da se dob za odlazak u mirovinu uskladi s duljim životnim...

Povezane vijesti