Poveži se s nama

Promo

Prijavite se na program podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća

Objavljeno

Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Verlab Instituta u saradnji sa Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju (GIZ), uputio je javni poziv kompanijama za učešće u novom “Programu podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća 2024”.

Sektor MMSP imati će priliku da uz pomoć certifikovanih konsultanata unaprijedi poslovanje uvođenjem savremenih digitalnih alata.

“Digitalna transformacija je odlična prilika za mikro, mala i srednja preduzeća da usvajanjem digitalnih tehnologija unaprijede svoje poslovanje, od inoviranja poslovnog modela, unapređenja poslovnih procesa, do kreiranja novih proizvoda ili usluga koje će im obezbijediti brzi rast. Posljedično, kompanije mogu očekivati unapređenje svoje konkurentske prednosti i osvajanje novih tržišta”, ističe prof. dr. Lejla Turulja, konsultantica CDT-a Verlab Instituta.

Ko ima pravo na učešće

Pravo učestvovanja imaju sve kompanije iz Bosne i Hercegovine koje imaju između pet i 249 zaposlenih.

Oglas

Učesnici u konsultantskom programu dobijaju besplatnu izradu ekspertske analize od strane iskusnih i certifikovanih konsultanata, koja je prikaz trenutnog stanja kompanije, kao i analizu domena u poslovanju koje bi trebalo unaprijediti, i rad na detaljnoj strategiji razvoja kompanije u ključnim domenima kroz digitalnu transformaciju.

Bespovratna subvencija do 5.000 KM

“Učesnici programa podrške dobijaju besplatnu ekspertsku analizu i konsultantsku podršku certifikovanih konsultanata, podršku u razvoju strategije digitalne transformacije, te subvenciju do 5.000 KM od strane CDT-a, u slučaju investicije ukupne vrijednosti 10.000 KM, za realizaciju prvog projekta koji će doprinijeti digitalnoj transformaciji kompanije”, ističe dr. Lejla Gurbeta Pokvić, direktorica Verlab Instituta.Također, kompanijama je obezbijeđena supervizija procesa implementacije rješenja, nakon što je strategija usaglašena i dogovorena između kompanije i konsultanta.

Kompanije mogu podnijeti prijave putem popunjavanja upitnika Digitalne konkurentnosti na web stranici Centra za digitalnu transformaciju Verlab Instituta i slanjem potrebne dokumentacije iz poziva na email info@verlabinstitute.com.

Oglas

Javni poziv je otvoren do 25. januara 2024. godine. Programa podrške digitalnoj transformaciji 2024. Centra za digitalnu transformaciju Verlab Instituta podržan je od strane Evropske unije i Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), te Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ).

Program podrške i trening konsultanata odvija se uz podršku Centra za digitalnu transformaciju (CDT) Srbija. Za više informacija o pozivu i prijavi, posjetite sljedeću stranicu.

Oglas

Promo

Ovnak Vitez zapošljava više djelatnika

Objavljeno

Piše

Zbog proširenog obujma posla poduzeće Ovnak d. o. o. Vitez zapošljava

Prijavi se za:

ASISTENT BRAND MANAGER-a – više djelatnika

KEY ACCOUNT MANAGER – više djelatnika

Oglas

Što tražimo:

  • Visoka stručna sprema;
  • Izvrsne komunikacijske vještine i sposobnost pregovaranja;
  • Sposobnost multitaskinga i organizirano upravljanje vremenom;
  • Fleksibilnost i prilagodljivost u dinamičnom radnom okruženju;
  • Spremnost za aktivno učestvovanje i doprinos timskom radu.

Što nudimo:

  • Stimulativna plaća i bonusi prema ostvarenim rezultatima;
  • Mogućnosti napredovanja i profesionalnog razvoja;
  • Stalni radni odnos;
  • Dinamično i poticajno radno okruženje;
  • Rad u timu stručnjaka s kojim možete naučiti i rasti.

Pošaljite svoj životopis i motivacijsko pismo na ovnak.vitez@ovnak.com.

Očekujemo vaše prijave!

Nastavi čitati

Promo

HP MOSTAR: Sjajne nagrade osvoji, najljepšu marku odvoji!

Objavljeno

Piše

Hrvatska pošta Mostar i ove godine organizira izbor najljepše poštanske marke izdane u 2023. godini. Kao i prethodnih godina očekuju vas odlične nagrade. Fotografije svih izdanja maraka u 2023. godini, s pripadajućim rednim brojem, nalaze se na letku zajedno s glasačkim listićem koji možete pronaći na službenoj web stranici HP Mostar (www.post.ba).

Također, letci s glasačkim listićima se mogu preuzeti i u poštanskim uredima HP Mostar.

Glasačke listiće s osobnim podacima treba poslati najkasnije do 15. travnja 2024. godine na adresu:

Hrvatska pošta d.o.o. Mostar

Oglas

„Izbor najljepše marke Hrvatske pošte Mostar 2023.“

Tvrtka Miloša b.b.

88000 Mostar

p.p. 500

Oglas

Pravila nagradne igre „Izbor najljepše marke HP Mostar 2023.“ možete pronaći na službenoj web stranici HP Mostar.

Izvlačenje dobitnika nagrada održat će se 19. travnja 2024. godine, a njihova imena bit će objavljena 22. travnja 2024. godine.

Odaberite najljepšu marku Hrvatske pošte Mostar i osvojite izvrsne nagrade!

Glavnu nagradu osigurava Hotel Buna.

Oglas

Sretno svima!

 

 

 

Oglas

 

 

 

 

Oglas

 

 

Nastavi čitati

Promo

Prigodnim poštanskim markama HP Mostar obilježava Međunarodni dan vina

Objavljeno

Piše

Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je prigodnu poštansku marku u povodu Međunarodnog dana vina s motivom hercegovačke autohtone sorte vinove loze – Trnjak.
O njegovom podrijetlu zna se jako malo. Jedna priča kaže da su ga u naše krajeve donijeli legendarni vitezovi templari dok su se kretali prema Svetoj Zemlju u križarske ratove. A druga priča kaže da su ga donijeli Francuzi za vrijeme Napoleonove okupacije Dalmacije. Trnjak je otporan na bolesti i sušu, a nekada su ga stari vinogradari zbog tih osobina zvali crnom žilavkom.
Sadili su ga zbog njegove uloge u oprašivanju Blatine koja ima funkcionalno ženski cvijet pa se ne može sama oprašivati. Na kvalitetu vina utječu opći klimatski uvjeti, način obrade i tlo na kojem raste te udio šećera u plodu u vrijeme berbe.
Danas, Trnjak sve više izlazi iz sjene i stječe poseban status. Ova sorta daje puna, ekstraktna vina crvene boje rubina  s ogromnim potencijalom i dozrijevanjem u drvenim bačvama.
Autor likovnog rješenja je Mate Nikše, prvi dan izdanja 18. veljače 2024. Izdanje se, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može kupiti jednostavno i online preko web shopa www.epostshop.ba

Nastavi čitati

Promo

Prigodnom poštanskom markom HP Mostar obilježila 700. obljetnicu smrti Marka Pola

Objavljeno

Piše

Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je prigodnu poštansku marku u povodu 700. obljetnice smrti istraživača i putopisca Marka Pola (Venecija ili Korčula, 1254. – Venecija, 8. 1. 1324.).
Njegova obitelj, prema jednom dokumentu iz XV. stoljeća, podrijetlom je iz Dalmacije. Otac i stric bili su trgovci koji su prevalili put do Kine iz koje su se vratili kao izaslanici mongolskog vladara Kublaj-kana čija je prijestolnica bila u Khanbaliqu (Peking). Kan je molio Papu da mu pošalje učene ljude koji bi poučavali u njegovu carstvu. Na svoje drugo putovanje kreću 1271. prateći dva dominikanca, a na putovanju im se pridružio i Marko. Postao je kanov pouzdanik, mnogo je putovao i upoznao je različite jezike i običaje Dalekog Istoka. Nakon 17 godina službe pružila mu se prilika za povratak te je 1295. stigao u Veneciju.
1298. Marko Polo je sudjelovao u sukobu između mletačkih i genoveških brodova pokraj Korčule, gdje je bio zarobljen. Boraveći u zarobljeništvu ispričao je svoje doživljaje s putovanja prijatelju Rustichellu iz Pise, koji ih je zabilježio u djelu „Knjiga svjetskih čudesa“ kasnije poznatom pod nazivom „Milijun“. Knjiga je imala veliki utjecaj, a po njegovu putopisu stoljećima su izrađivane zemljopisne karte Dalekog istoka.
Autor likovnog rješenja je Vijeko Lučić, prvi dan izdanja 8. veljače 2024. Izdanje se, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može kupiti jednostavno i online preko web shopa www.epostshop.ba

Nastavi čitati

Promo

GS-TMT zapošljava radnike na dvije pozicije

Objavljeno

Piše

Kompanija GS-TMT objavila je oglas za zaposlenje radnika na dvije radne pozicije:

GS-tvornica mašina Travnik d.o.o Travnik raspisuje oglas za prijem radnika na pozicije:

Metalobrusač i Metalofarbar

Uslovi koje kandidati trebaju ispunjavati:

Poželjno posjedovanje radnog iskustva na traženim poslovima
Spremnost na rad u smjenama
Spremnost na rad u industrijskim uslovima
Spremnost na kontinuirano učenje i usavršavanje

Oglas

Svoju prijavu možete:
popuniti na našoj web stranici: https://gs-tmt.com/aplikacija-za-posao-proizvodni-poslovi/
poslati putem e-maila: posao@gs-tmt.com

Nastavi čitati

BiH

VOZAČI – IMATE PRAVO NA BESPLATNU POMOĆ NA CESTI

Objavljeno

Piše

Bosanskohercegovački auto-moto klub, u skladu sa Ugovorom sa JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine, obavezan je svim motorizovanim građanima koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH pružiti maksimalno tri usluge pomoći na javnim cestama u toku godine.

Besplatne usluge pomoći na cesti mogu se dobiti pozivom na broj 1282 ili (033) 282-100, i podrazumijevaju:

1. Informacije o stanju i prohodnosti cesta i uvjetima za vožnju u Bosni i Hercegovini,

2. Dvije tehničke usluge pomoći na cesti u cilju osposobljavanja vozila za nastavak putovanja (usluge popravke manjeg kvara na vozilu), a najviše jednu u toku mjeseca,

Oglas

3. Ukoliko se utvrdi da se kvar ne može otkloniti na cesti, jednu uslugu prijevoza vozila najveće dozvoljene mase do 3,5 t do baze SPI ili najbliže registrovane servisne radionice za opravku vozila ili do odgovarajućeg parkinga po zahtjevu/želji vlasnika na udaljenost od maksimalno 10 kilometara.

Vozilima koja se nalaze u kvaru na privatnim prostorima i prostorima za mirovanje mogu se pružiti besplatne usluge opravke vozila na licu mjesta s ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje, s tim da će prednost imati vozila koja trebaju pomoć na cesti, ali ista nemaju pravo na besplatne usluge prijevoza jer ne ometaju saobraćaj za druga vozila i učesnike u saobraćaju.

U slučaju značajnog povećanja poziva za pomoć na cesti, prednost će imati oni koji traže intervenciju na cesti većeg ranga u odnosu na javnu cestu nižeg ranga.

Prostorni obuhvat zone odgovornosti BIHAMK-a je područje sljedećih gradova i općina: Bihać, Cazin, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Ključ, Sanski Most, Velika Kladuša, Bužim; Tuzla, Kladanj, Banovići, Živinice, Kalesija, Sapna, Teočak, Ćelić, Srebrenik, Gračanica, Lukavac; Doboj Istok, Olovo, Zenica, Kakanj, Zavidovići, Žepče, Maglaj, Tešanj, Usora, Doboj Jug; Goražde, Prača, Ustikolina; Bugojno, Gornji Vakuf/Uskoplje, Donji Vakuf, Travnik, Novi Travnik; Konjic, Mostar, Jablanica, Prozor/Rama; Stari Grad-Sarajevo, Centar-Sarajevo, Novo Sarajevo, Novi Grad-Sarajevo, Ilidža, Vogošća, Hadžići, Trnovo, Ilijaš, Visoko, Breza, Vareš.

Oglas

Molimo vas da odmah u telefonski imenik upišete sljedeće brojeve:

BIHAMK – 1282, Policija – 122, Vatrogasci – 123, Hitna medicinska pomoć – 124.

Hvala!

Centralna.ba/Sponzorirani članak

Oglas

Nastavi čitati

Promo

Provedite Dan Žena u ekskluzivnom svadbenom salonu “Ritual” uz band Sinergija

Objavljeno

Piše

U sklopu obilježavanja Međunarodnog Dana Žena, svadbeni salon Ritual u Uskoplju priprema ekskluzivno iskustvo za sve dame koje sanjaju o savršenoj zabavi. Ovog 8. Marta čarolija nadilazi očekivanja, jer Ritual poziva sve dame da dožive nezaboravan dan posvećen ljepoti, eleganciji i snovima.

Dan žena prilika je da istaknemo važnost ženske ljepote i snage, te da podarimo našim damama posebno iskustvo koje će ih inspirirati, te ih pozivamo da svoj dan provedu u svadbenom salonu Ritual u Uskoplju, a zabavlja ih band Sinergija.

Uz popularni hercegovacki band Sinergiju, dj-a i saksofon, zasigurni smo kako dobre atmosfere neće nedostajat

Osim najboljeg glazbenog programa spremili smo vam i vrijedne nagrade od kojih je glavna putovanje u Veneciju za dvije osobe.

Oglas

Cijena stolice iznosi 60 KM .
U cijenu je uključena večera, tombola , koktel dobrodošlice i cijelovecernja konzumacija pića
U ponudi riblji i mesni menu.

Svoje mjesto možete rezervirati porukom u inboxu ili na brojeve telefona : 063 560666 ili 063 552000

Nazdravimo za sve žene koje čine naš svijet posebnim!

Oglas

Nastavi čitati

Promo

Babic Garden: Vršimo usluge uređivanja i održavanja dvorišta

Objavljeno

Piše

Za sve koji imaju potrebu za uređenje ili održavanje dvorišta tu je Babić Garden.

Naime, oni u svojoj ponudi nude košenje dvorišta, sadnju sadnica i šišanje žive ograde.

Također uz dogovor vršimo rezanje grana, stricanje voćki, krečenje voćki, sve uz dogovor s klijentima.
Sve usluge mogu se ugovoriti jednokratno, mjesečno ili na godišnjem nivou sve uz dogovor s klijentima.
Broj za kontakt: 063 126 202, Ivica Babić ( Viber, WhatsApp)

Nastavi čitati

Gospodarstvo

GS Tvornica mašina Travnik zapošljava na radno mjesto: Asistent voditelja projekta

Objavljeno

Piše

Uspjeh projekata ovisi o ljudima i učinkovitosti načina na koji rade i komuniciraju jedni s drugima. Iza uspjeha naših projekata stoji predan, marljiv i posvećen rad tima koji trenutno broji 570 ljudi. Ukoliko želiš postati dijelom naše uspješne priče, prijavi se na oglas za poziciju:

Asistent Voditelja projekta

Uslovi koje kandidati trebaju ispunjavati:

– VSS Inženjer mašinstva
– poznavanje tehničkog crtanja
– poznavanje engleskog jezika
– informatička pismenost (MS Office, AutoCAD, SolidWorks)
– sklonost ka timskom radu
– komunikativnost
– analitičko razmišljanje.

Kratki opis poslova:

Oglas
– podrška kod upravljanja projektima
– priprema tehničke dokumentacije
– praćenje toka proizvodnje, te aktivno učestvovanje u rješavanju problema u proizvodnji
– komunikacija sa kupcima
– kontinuiran rad na poboljšanju postojeće tehnologije.

Prijavu možete poslati putem e-mail adrese posao@gs-tmt.com sa naznakom ”Prijava na oglas Asistent Voditelja projekta”.

Kandidati koji ispunjavaju uslove bit će pozvani na testiranje i intervju. Nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

BiHprije 52 minute

Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas o Nacrtu zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za danas.U najavljenom dnevnom redu je jedan od novopredloženih federalnih...

Sportprije 1 sat

Nestvaran nastup Nurkića. Nitko nije skupio toliko skokova još od 2010.

PHOENIX SUNSI upisali su drugi poraz u nizu, ovaj put od Oklahoma City Thundera na domaćem parketu (110:118). Utakmicu je...

Kulturaprije 1 sat

Promocijom knjige “Gromoglasni šapat” Josipa Milanovića započeo “Andrićev portal” u Travniku

U organizaciji HKD “Napredak” Travnik počela je književna manifestacija “Andrićev portal” promocijom knjige “Gromoglasni šapat” Josip Milanović Pisoj. Promocija je...

Društvoprije 1 sat

Dr. Jasmin Čaluk: Urođene srčane mane i njihovo liječenje

Urođene srčane mane su varijacije u građi srca koje odstupaju od normalne strukture. Ove varijacije nekad su sasvim bezazlene, ali...

Društvoprije 2 sata

ZVONKO VUKOVIĆ: Opstali smo u središnjoj Bosni zahvaljujući hrabrosti hrvatskog naroda

Broj prognanih u ratu na prostoru središnje Bosne bio je veći od 75.000. Svima njima, a na poseban način poginulima,...

BiHprije 2 sata

Porast naoblake uz slabu kišu i lokalne pljuskove 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje porast naoblake s jugozapada koji će uvjetovati većinom slabu kišu ili lokalni pljusak. ...

Servisne informacijeprije 2 sata

Na ovim mjestima možete očekivati radarske kontrole

Pogledajte gdje danas možete očekivati radarske kontrole: 1. SREDNJOBOSANSKI KANTON PS TRAVNIKOglas 08:30 do 10:30 sati Nova Bila12:00 do 14:00...

Društvoprije 12 sati

Novi Travnik u proljeće s brojnim projketima

Po broju različitih projekata koji se realiziraju Novi Travnik ima status najvećeg gradilišta u ŽSB. Realizaciju prati rekordan proračun koji...

Oglas
Oglas
LM