Preporučujemo “Leskovački roštilj” u restoranu Sunce

173

Nedavni posjet restoranu Sunce, u mjestu Kaonik, koji na našim prostorima ima već dugogodišnju tradiciju, 2018. godine biti će punih 30 godina njegovog postojanja, ugodno me iznenadio kada sam vidio da se na tom mjestu može pojesti leskovački roštilj.

Mnogo nas je čulo za “Leskovački roštilj”, a na tržištu je bilo raznih pokušaja koji su slovili kao „pravi“ leskovački roštilj.

Zainteresiran tim novitetima u ponudi ovog restorana odlučili smo popičati sa vlasnikom objekta Dragom Lovrićem,  o čemu se zapravo radi, od kuda ideja za leskovački roštilj, te na kraju kako se došlo do same realizacije i što je najpotrebnije za dobar leskovački roštilj.

Ideja je nastala na naćin da smo željeli uvesti nešto novo što na ovom području i nije toliko zastupljeno, a sama realizacija ideje nije bila nimalo lagana. Želja je bila da napravimo uistinu dobar proizvod koji će zadovoljiti i one najveće gurmane.

Da bi napravili takav proizvod krenuli smo u potragu za majstorima leskovačkog roštilja, godinu dana smo obilazili najbolje restorane od Zagreba preko Beograda, pa sve do Leskovca koji su nudili te proizvode.

Nakon tih posjeta vidjeli smo kako treba izgledati naš proizvod, a uspjeli smo pronaći i kuhara iz Leskovca koji je boravio u našem restoranu 25 dana prenoseći nam svoje znanje o leskovačkom roštilju.

Bez kvalitetnog mesa nema dobrog proizvoda 

Za dobar “Leskovački roštilj” najbitnija je kvaliteta mesa te njegova priprema, a u samoj pripremi mesa koristi se čisto juneće meso bez primjesa drugog mesa uz dodatke raznih začina biljnog porijekla.

Uz leskovački roštilj služimo  domaće lepine, koje radimo sami, a koje su spravljene u krušnoj peći. Novim proizvodom smo jako zadovoljni, a takve utiske dobivamo i od onih koji su probali “Leskovački roštilj” – za kraj nam je rekao vlasnik ovog usitinu prelijepog objekta.

Mi smo probali novitete u restoranu Sunce, a to bi svakako preporučili i Vama.