Preminuo fra Vinko – Vice Tomas, franjevac Bosne Srebrene

613

Braći Bosne Srebrene, rodbini, prijateljima i poznancima javljamo s kršćanskom tugom u srcu da je danas, 30. studenog 2018. godine, u bolinici u Novoj Biloj preminuo naš dragi subrat fra Vinko Tomas, poznatiji svima kao fra Vice.

Fra Vinko Tomas je rođen 11. siječnja 1937. godine u mjestu Lug, župa Bugojno, od oca Stjepana i majke Sofije r. Zelić. Redovnički habit je obukao 14. srpnja 1958. godine u Kraljevoj Sutjesci, a svečane zavjete je položio 16. srpnja 1964. godine u Sarajevu. Za svećenika je zaređen 02. svibnja 1965. godine.

Službovao je kao župni vikar u župama Fojnica, Zenica, Vijaka, Rama-Šćit, Kraljeva Sutjeska, Guča Gora, Busovača, Jajce, Livno i Brestovsko, a kao župnik u župama Bučići, Vareš i Uskoplje. Bio je i duhovnik sestara klarisa na Brestovskom. Zadnje godine svoga života proveo je u samostanu Duha Svegoga u Fojnici.

Fra Vicu ćemo svi pamtiti kao fratra neiscrpne snage, prepunog optizma i životne vedrine.

Sveta misa zadušnica i ispraćaj pokojnoga fra Vinka će biti u ponedjeljak, 3. prosinca u 10:00h u samostanskoj crkvi u Fojnici. Nakon ispraćaja u Fojnici, u župnoj crkvi u Bugojnu će biti sveta misa u 14:00h sati, a nakon toga i ukop na mjesnom groblju u Bugojnu.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine. I svjetlost vječna neka mu svijetli.