Predsjedništvo HDZ BIH: Razmatran položaj Hrvata u RS i FBiH gdje su u manjini

28

Na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ BiH ponovljeno je kako bez HDZ-a BiH i koalicijskih partnera iz Hrvatskog narodnog sabora, neće moći napraviti vlast na bilo kojoj razini u BiH, budući da se na proteklim izborima dobio puni legitimitet hrvatskog naroda, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Govoreći o suradnji sa strankama Hrvatskog narodnog sabora, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović je informirao stranačko Predsjedništvo o vođenim razgovorima sa svim političkim strankama u BiH, koje imaju izborni legitimitet i djeluju kroz Hrvatski narodni sabor, na kojima se razgovaralo o budućoj suradnji unutar HNS-a i implementaciji izbornih rezultata.

-Nakon razmatranja stanja o položaju Hrvata u Republici Srpskoj i županijama Federacije BiH, gdje je hrvatski narod malobrojniji, zaključeno je kako će se na jednoj od idućih sjednica posebno analizirati i razmatrati položaj našeg naroda na tim područjima. Također, raspravljat će se i o informacijskoj strategiji Hrvata u BiH, priopćeno je nakon sjednice.

Govoreći o pripremama za Sabor HDZ-a BiH koji će se održati u travnju, Predsjedništvo HDZ BiH je danas počelo pripremu za izradu stranačkih dokumenata potrebnih za održavanje Sabora.

Na sjednici je istaknuta i potreba žurne izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se zaustavila gruba kršenja i manipulacije u izbornom procesu, te negiranje legitimne političke volje hrvatskog naroda u BiH. HDZ BiH će i u predstojećem razdoblju nastaviti voditi konzistentnu politiku uvažavajući ambijent i okolnosti u BiH, te će dati puni doprinos stabilizaciji gospodarsko-političkih prilika u BiH, kao i približavanju naše zemlje euroatlantskim integracijama, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ BiH.