Poveži se s nama

Središnja Bosna

Poznat datum malonogometnog turnira “Bučići 2023”

Objavljeno

Jedan od najposjećenijih malonogometnih turnira u regiji , onaj u Bučićima kod Novog TRavnika igrat će se i ove godine i to u periodu od 03.08.2023. do 06.08.2023. godine. Turnir se igra na stadionu Neobarje, a prijave su omogućene na telefon 063 497 705 Boro Radeljić.

Organizator turnira je udruga Moja zemlja Bučići.

default

Nastavi čitati
Oglas

BiH

SBK: Usvojene smjernice ekonomske i fiskalne politike

Objavljeno

Piše

Na prvoj sjednici Vlade SBK u novom sazivu usvojene su smjernice ekonomske i fiskalne politike za naredno trogodišnje razdoblje.

“Osnovni ciljevi su ubrzani održivi gospodarski rast i razvoj, društveni razvoj i održivi okoliš. Svaki od ovih strateških ciljeva zahtjevaju realiziranje niz prioriteta koji su sadržani u sektorskim strategijama koje je ova vlada usvojila međutim još uvijek ima mnogo sektora tj oblasti u kojima se moraju donijeti strategije. Na sjednici vlade data je preporuka svim ministrima i svim politikama da istaknu prioritete u kojima ćemo mi ići i mislim da su najvažnija ulaganja u infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo, uglavnom podizanje jedne kvalitete življenja na jednu višu razinu.”, kazala je ministrica financija Mirjana Plavčić.

Bilo je riječi i o značajnijem kreditnom zaduženju kako bi se pomogla realizacija kapitalnih projekata.

Oglas

“To nas stavlja u poziciju da hrabrije krenemo u nove cikluse investiranja sa gledišta javnog sektora. Kroz našu strategiju planirani su 460 milijuna za investiranje i ulaganje, dakle mi možemo pojačati taj segment.”, izjavio je Tahir Lendo, predsjednik Vlade SBK

Nastavi čitati

Društvo

U petak 16.06. patron župe Srca Isusova u Pećinama

Objavljeno

Piše

U petak 16.06. obilježava ae patron župe Srca Isusova u Pećinama. Sveta misa slavit će sw u 11 sati, a svečano misno slavlje predvodt će don Ljubo Zelenika.

Nastavi čitati

Događanja

VITEZ: Predstava “Predsjednici & Ca” prolongirana na 21.06.

Objavljeno

Piše

Hit predstava zagrebačkog pozorišta Kerempuh “Predsjednici & Ca” koja se trebala.odigrati u subotu 03.06. U hotelu Central u Vitezu iz tehničkih razloga prolongirana je za novi datum, a ulaznice kupljene za sutrašnju predstavu vrijede i za novi datum odigravanja predstave.

Predstava će se odigrati u srijedu 21.06.2023.godine u 19;30 u Kongresnoj dvorani hotela Central u Vitezu.

Ulaznice po cijeni od 20 KM potražite na recepciji hotela Central, a ulaznice kupljene za subotu vrijede i za novi datum.

Oglas

Autori ove urnebesne komedije su Tarik Filipović i Boris Scrtan.

Nastavi čitati

Promo

Poduzeće Frizerland u ponedjeljak uz posebne popuste slavi 22. rođendan!

Objavljeno

Piše

Poduzeće Frizer Land d.o.o. sa sjedištem u Vitezu, u ponedjeljak će proslaviti svoju 22. godišnjicu postojanja uz 20% popusta na cjelokupnu ponudu u svim svojim poslovnicama kao i na web trgovini, a rođendansko sniženje trajat će od ponedjeljka do srijede, od 5. do 7.6.2023.

Ova poznata firma sada već kultnog imena u beauty svijetu na našim prostorima, koja se bavi maloprodajom i veleprodajom frizerske i kozmetičke opreme i profesionalne kozmetike, danas ima pet vlastitih poslovnica – i to u Vitezu, Zenici, Tuzli, Sarajevu (Importanne centar) i Banjoj Luci (Mercator Centar Borik).

Oglas

Centralna poslovnica od sada u novom ruhu!

Svoj 22. rođendan centralna poslovnica će proslaviti u sasvim novom ruhu: novom, većem i modernijem prostoru koji se proteže na 600 m2 , a svi kupci koji u ponedjeljak naprave račun u iznosu od 20,00 KM i više, mogu sudjelovati u nagradnom darivanju te osvojiti vrijedne i zanimljive poklone.

22 godine vrhunske usluge i stilskog sjaja

Oglas

Svoj renome poduzeće Frizerland steklo je i kao ekskluzivni distributer poznatskih svjetskih brendova čiji su proizvodi namijenjeni beauty profesionalcima, kao što su: L’Oreal Professionnel, Kérastase, Matrix, Wahl, Moser, Ardell, Panasonic for Professionals, Proraso, Cocochoco, Wet Brush, Denman, Black Professional Line, Stalex, CND, Termix, Maletti, Alpeda i Ceriotti.

Iz Frizerlanda s ljubavlju

Rukovodstvo Frizerlanda je povodom 22. rođendana firme, istaknulo kako su iznimno ponosni na današnji uspjeh i identitet Frizerlanda, poduzeća koje danas gotovo predstavlja svojevrstan brend.

Oglas

Posebnu zahvalnicu uputilo je svojim djelatnicima i vjernim kupcima i poslovnim partnerima koji su svojom podrškom doprinijeli da Frizerland postane ono što predstavlja danas.

Pridružite nam se u rođendanskom shoppingu i slavljeničkoj atmosferi u našoj novoj centralnoj poslovnici! – poručuju iz Frizerlanda.

Oglas
Nastavi čitati

Događanja

NOVI TRAVNIK: Koncert „Sretan ti Novi rođendan“

Objavljeno

Piše

Učenici i nastavnici Osnovne i Srednje  glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik u povodu obilježavanja Dana općine Novi Travnik organiziraju svečani koncert pod nazivom  „Sretan ti Novi rođendan“.

Koncert će se održati u utorak, 06.06.2023. godine u zelenoj dvorani Osnovne škole „ Novi Travnik“ sa početkom u 19:00 sati.

Oglas
Nastavi čitati

Društvo

UOČI OBLJETNICE: Tomo Barbić napisao tekst o svojoj župi Brajkovići

Objavljeno

Piše

POVODOM 30-TE GODISNJICE STRADANJA ZUPE BRAJKOVICI (1993.-2023.) Na naš redakcijski mail stigao je tekst kojeg prenosimo u cijelosti.

Piše: Tomo Barbić

To se ne smije zaboraviti niti ponoviti. Godine sjećanja prolaze a tuge, ljubavi i ponosa stalno dolaze…

Oglas

Osmog lipnja, godine 1993. Župa Brajkovići je nedužna u silnicke ruke pala.

Za krst časni i slobodu zlatnu velike materijalne i ljudske žrtve dala.

Heroji s pukom povukli se s mukom iznenada napadnuti silničkom rukom.

Oglas

Majke i očevi Boga za pomoć su molili i Gospu pozdravili i u zbijeg se dali da bi opstali.

Iznad brajkovačkih sela slegle se zle sile da opljačkaju svetinje i pobiju narodu mile.

Majkama su tekle suze niz patničko lice dok su isle niz gađane od silnika litice.

Oglas

S vjerom, molitvom i radom u progonstvu se hranili i do povratka ognjistu obitelji branili.

Ali neka, stiće silnike Božja kazna i prokletinje, a puk će se vratiti na ognjišta i svetinje.

Svi su se pitali:- Zašto ih iz njihovih kuća gone i zašto ih zbog vjere progone?!

Oglas

Pomoću Božjom bili su jaći od granata i svi se sjećaju tog krvavog rata.

Tada su neprijatelji ubili mnoge župljane.i moga najmladjeg Marka brata.

Zato se osmi lipanj nikad zaboraviti neće iako sudbina novi list života okreće.

Oglas

Bog je pravedni brajkovački puk spasio i u zavičaj mnoge iz progonstva vratio.

Župa se ranjena i raseljena ognjistu vraća i Boga moli da silnike pomirenju obraća.

Mogu vam reći pun nade i sreće da se Brajkovici nikad zaboraviti niti predati neće.

Oglas

Sa Vlašića vila kliče:- Hajmo u župu Brajkoviće, jer tamo novog života u miru bit će.

MIR I DOBRO svijetu i brajkovickom puku da teške sudbine muke izruci u Bozje ruke, jer Njegova ISTINA I PRAVDA je na strani stradalnika koji neće propasti nikada, odnosno, istina i pravda djeluju tek ako je i druga strana za to zrela i spremna.

Zato njegujmo kulturu sjećanja kao opomenu da se zlo ne ponovi. Nikad nećemo prestati tragati za pravdom i istinom ratne tragedije i kriznog puta svih nas ma gdje bili.

Oglas

Župa Brajkovići ne smije i neće biti zaboravljena od Boga, nas i naših .. Nudimo kulturu suživota, tolerancije, solidarnosti i dijaloga multikulturalne BiH na sto ocekujemo odgovor svih strana i naroda.

Jedan od potomaka prognanog hrvatskog i katolickog naroda ranjene župe Brajkovići Tomo Barbic.

 

Oglas

 

 

 

Oglas

 

 

 

Oglas

 

 

 

Oglas

 

Nastavi čitati

Događanja

NOVI TRAVNIK: Blagdanski program župe Presvetog Trojstva

Objavljeno

Piše

U nedjelju 4. lipnja novotravnička župa u Barama proslavit će naslovnika župne crkve Presveto Trojstvo.
Ovom prigodom svetu misu u 11:00 sati predvodit će poznati hrvatski svećenik fra Ante Vučković, profesor filozofije na Bogosloviji u Splitu. Prvi dan trodnevnice predvodit će generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić. Kroz ostale dane vjernici će imati prigodu za svetu ispovijed.

U ponedjeljak 5. lipnja s početkom u 18:00 sati u župu Presvetog Trojstva svečano će biti dočekana Ikona „Kraljice franjevačke obitelji u Europi“ koja je blagoslovljena 17. ožujka 2018. godine u Litvi, ususret 3. europskom kongresu Franjevačkog svjetovnog reda i FRAM-e. Ikona je započela svoje hodočašće po europskim bratstvima. Ova ikona pripada tipu ikona Majke Božje milosti. Prikazuje Blaženu Djevicu Mariju s djetetom Isusom u naručju. U dnu ikone, u tri aureole, prikazana su tri najvažnija sveca triju redova franjevačke obitelji; sveti Franjo Asiški, sveta Klara Asiška i sveta Elizabeta Ugarska, zaštitnica FSR-a. Misija i cilj hodočašća ikone je posjetiti sva mjesna bratstva FSR-a i Frame i na taj način pridonijeti rastu osjećaja pripadnosti FSR-u i Franjevačkoj obitelji i povezivanju Franjevačke obitelji u Europi te ostvariti zajedništvo u molitvi.

U četvrtak 8. lipnja na svetkovinu Tijelova svečanu svetu misu u 18:00 sati predvodit će karizmatični svećenik p. Ike Mandurić. Nakon svete mise slijedi procesija kroz grad, na kojoj tradicionalno sudjeluju časnici, dočasnici i Prvi orkestar OS BiH. U procesiji će uz ovogodišnje prvopričesnike i ministrante sudjelovati Čuvari Kristova groba, župni katolički skauti “sv. Bernard”, članovi mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda koji će nositi ikonu „Kraljice franjevačke obitelji u Europi“, članovi molitvene zajednice „Misionari ljubavi Srca Isusova i Srca Marijina“ s moćima blaženih Drinskih mučenica i vjerni puk.

Nastavi čitati

Društvo

8.lipnja obilježava se 30.godišnjica stradanja Hrvata općine Travnik

Objavljeno

Piše

8.lipnja.2023.godine obilježava se 30.godišnjica stradanja Hrvata općine Travnik. Tog dana udruge HVO-a  proistekle iz Domovinskog rata organiziraju kolonu sjećanja, a kompletan program pogledajte na plakatu.

Nastavi čitati

BiH

Za utorak, 06.06.2023. godine zakazana je 21. redovita sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik

Objavljeno

Piše

Za utorak, 06.06.2023. godine zakazana je 21. redovita sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik.  Sjednica će se održati u velikoj dvorani Općine Novi Travnik, sa početkom  u  13:30 sati.

Na dnevnom redu  će se naći slijedeće točke:

 1. Prijedlog Odluke o usvajanju Izvješća o izvršenju proračuna  i o realizaciji kapitalnih potpora i izdataka Trezora Općine Novi Travnik za period 1.1.2023.-31.03.2023. godine;
 2. Prijedlog Odluke o dodjeli javnog priznanja „Pohvala“ Općine Novi Travnik;
 3. Prijedlog Odluke o dodjeli javnog priznanja „Plaketa“ Općine Novi Travnik;
 4. Prijedlog Zaključka o utvrđivanju Nacrta plana parcelacije „Sebešić-Ivoši“ Novi Travnik i stavljanju na uvid;
 5. Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na odluke skupštine JP „ORŠK“ d.o.o. Novi Travnik o usvajanju Izvješća o radu za 2022. godinu i Plana poslovanja za 2023. godinu;
 6. Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na odluke skupštine JKP „Vilenica čistoća“ doo Novi Travnik o usvajanju Izvješća o  poslovanju za 2022. godinu i Plana poslovanja i Financijskog plana za 2023. godinu;
 7. Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na odluke skupštine  JP „Vilenica-Vodovod“ d.o.o. Novi Travnik o usvajanju Izvješća o radu za 2022. godinu i Plana poslovanja za 2023. godinu;
 8. Prijedlog Odluke o pristupanju izradi izmjene i dopune Urbanističkog projekta trgovačko zanatski centar „Zelena pijaca/tržnica“–izmjene i dopune;
 9. Prijedlog Rješenja o utvrđivanju trajnog prava korištenja na građevinskom zemljištu za Stjepana Barića iz Novog Travnika;
 10. Prijedlog Odluke o prodaji zemljišta u državnom vlasništvu Nisvetu Tolja iz Novog Travnika;
 11. Prijedlog Odluke o davanju poslovnog prostora u zakup Karate klubu „Orhideja“ iz Novog Travnika;
 12. Prijedlog Odluke o raspisivanju javnog nadmetanja – licitacije za prodaju etažnog stana u vlasništvu Općine Novi Travnik u Ulici Kralja Tvrtka 39/2;
 13. Informacija o realiziranim projektima kapitalnih ulaganja.
Nastavi čitati

Najnovije vijesti

BiHprije 55 minuta

Poseban dan za Džeku: prije 16 godina debitirao u dresu BiH

Najveća zvijezda u povijesti nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko na današnji dan prije 16 godina debitirao je u...

BiHprije 1 sat

Samir Bekrić imenovan sportskim direktorom FK Željezničar

Na današnjoj press konferenciji održanoj u Plavom salonu stadiona Grbavica održana je izvanredna press konferencija. Na njoj je na funkciju...

BiHprije 2 sata

Snažno nevrijeme pogodilo Mostar, padala i tuča

Snažno nevrijeme, popraćeno jakom kišom, grmljavinom i tučom pogodilo je oko 14 sati veće dijelove grada Mostara. Nakon sunčanog i...

BiHprije 3 sata

Ministrica Mirjana Plavčić predstavila smjernice ekonomske i fiskalne politike Vlade ŽSB za razdoblje 2024. – 2026.

Nakon imenovanja nove Vlade Županije Središnja Bosna na sjednici Sabora ŽSB održanoj u ponedjeljak, jučer je u Travniku održana 1....

BiHprije 5 sati

SBK: Usvojene smjernice ekonomske i fiskalne politike

Na prvoj sjednici Vlade SBK u novom sazivu usvojene su smjernice ekonomske i fiskalne politike za naredno trogodišnje razdoblje. “Osnovni...

Sportprije 5 sati

Uprava Hajduka najavila obnovu stadiona Poljud

Jučer je u Splitu održana skupština Hajduka na kojoj se sumirala minula sezona u kojoj je osvojen Kup i drugo...

Događanjaprije 5 sati

Akcija čišćenja i uređenja obala rijeke Vrbas, sutra u Jajce

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH i Planinarskog društva „Ćusine” Jajce, organizuje...

Sportprije 5 sati

Vikend izazov za Kraljeve iz Jajca

Ovog vikenda održavaju se dva sportska događaja u kojima će glavni akteri biti i nogometaši NK Jajce, Kluba koji sa...

Oglas
Oglas