Poveži se s nama

Auto-Moto svijet

Ponovo klizište na autoputu u smjeru od Bradine do Tarčina

Objavljeno

Zbog obilnih padavina došlo je do aktiviranja klizišta na dionici autoputa A-1 smjer Bradina-Tarčin, navode iz BIHAMK-a.

U toku je čišćenje ove lokacije, zbog toga je promet obustavljen.

Podsjećamo, ista dionica je u petak bila zatvorena također zbog aktiviranja klizišta.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila voze dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana vozi se i na magistralnim putevima: Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina jeo graničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), promet se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže vozi preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Orašje. Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta. (Izvor: Avaz)

 

Oglas

Auto-Moto svijet

Uletio autom na rally stazu: bio pod dejstvom alkohola

Objavljeno

Piše

Vidno alkoholizirani civilni vozač je unatoč upozorenjima suca, probivši sigurnosnu traku za zatvaranje prometa, ušao na trasu brzinskog ispita rally Kumrovec i skoro se sudario s jednim od sudionika rallyija.

Tijekom održavanja devetog brzinskog ispita u Desiniću drugoga dana 12. Rallyja Kumrovec, vozač je vozeći u smjeru suprotnom od smjera odvijanja brzinca ugrozio svoju i sigurnost natjecatelja.

U svega nekoliko sekundi vožnje stazom u suprotnom smjeru vozač je gotovo izazvao frontalni sudar s posadom Glasenčnik/Pistotnik. Tragedija je izbjegnuta brzom reakcijom rally vozača koji je skrenuvši trkaći auto na travnjak pokraj ceste izbjegao koliziju.

Samo nekoliko sekundi kasnije civilno vozilo je uklonjeno s trase brzinskog ispita, pozvana je policija koja je utvrdila da je vozilom upravljala osoba u alkoholiziranom stanju te je preuzela daljnje postupanje.

Organizatori Rallyja Kumrovec poduzeli su sve sigurnosne i pripremne organizacijske mjere propisane od strane Svjetske automobilističke federacije te Hrvatskog auto i karting saveza, a koje su uvjet za organizaciju autorally natjecanja. Za natjecanje su ishođene sve suglasnosti i dozvole tijela lokalne samouprave i policije, piše N1.

Nastavi čitati

Auto-Moto svijet

Informacije iz BIHAMK-a: Duge kolone na izlazu iz BiH, usporen promet na nekoliko lokacija

Objavljeno

Piše

Zbog visokih temperatura zraka koje su najavljene tijekom ovoga tjedna molimo vozače da duža putovanja planiraju u večernjim ili jutarnjim satima. Tokom dužih vožnji pravite češće pauze. Vozite maksimalno oprezno, držite odstojanje između vozila i  izbjegavajte rizična preticanja.  

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).
Zbog izvođenja bojevog gađanja danas i sutra (22. i 23. 08.) od 09 do 18 sati obustavlja se promet na putu Banja Luka-Čađavica, na dionici Kola-Stričići (poligon Manjača).
U toku su sanacijski radovi na putnom pravcu Bugojno-Kupres (dionica Bugojno-tunel Kupreška vrata). Na mjestu radova promet se odvija naizmjenično, jednom trakom.
Zbog sanacijskih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se vozi magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.
Sporije zbog radova tokom dana vozi se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Kiseljak-Busovača, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).
Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.
Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Doljani i Gabela Polje duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 10 do 30 minuta.
Nastavi čitati

Auto-Moto svijet

Kamion udario u nadvožnjak na magistralnoj cesti Laktaši-Banja Luka

Objavljeno

Piše

Na brzoj cesti iz pravca Laktaša prema Banjoj Luci kamion je zakačio nadvožnjak. Vozač kamiona je zadobio tjelesne povrede, potvrdila je Policijska uprava Banja Luka za „Nezavisne novine“.

Policijskoj upravi Banja Luka jutros oko 7 sati i 25 minuta prijavljeno je da se na magistralnom putu Laktaši-Banja Luka dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo teretno vozilo i tjelesne povrede zadobio je vozač, koji je prevežen na UKC RS radi ukazivanja ljekarske pomoći – navode iz policije.

Kako dodaju, uviđaj je u toku, a promet se odvija samo jednom trakom, prenose Nezavisne.

Nastavi čitati

Auto-Moto svijet

Na relaciji Mostar-Jablanica-Konjic vozi se u koloni, na graničnim prijelazima gužve

Objavljeno

Piše

Stanje na cestama 12. 08. 2023. u 18 : 00 sati

Dosta usporeno i u koloni vozi se na relaciji Mostar-Jablanica-Konjic. Iz BIHAMK-A apeliraju na vozače da voze opreznije i da poštuju sve prometne propise. Vozači teretnih vozila se mole da se nakratko isključe iz prometa kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Duga su zadržavanja na graničnim prijelazima Deleuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Doljani (oba smjera). Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iako, valja napomenuti da je stanje na granicama promjenljivog inteziteta.

Brojne su dionice sa aktualnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima, poručuju iz BIHAMK-a.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Ripač- Dubovsko, Bihać-Kamenica i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Nastavi čitati

Auto-Moto svijet

Na većem broju dionica odvijaju se radovi

Objavljeno

Piše

Završen je policijski uviđaj prometne nezgode i normaliziran promet na putu Kladanj-Stupar, kod mjesta Brlošci.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidlivost je smanjena zbog magle. Promet se odvija po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona.

Brojne su dionice sa aktualnim radovima, tako da iz BIHAMK-a preporučuju vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima, poručuju iz BIHAMK-a.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila) i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h. Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Deleuša i Zupci.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, poručuju iz BIHAMK-A.

Nastavi čitati

Auto-Moto svijet

Napukao most Počitelj: radi se na sanaciji

Objavljeno

Piše

Iz Autocesta FBiH su potvrdili da je prilikom izvođenja radova došlo do nepredviđenih okolnosti te kako se radi na sanaciji.

Početkom srpnja je spojen most Počitelj, jedan od najviših i najkompleksnijih mostova u regiji, međutim prije 15 dana je jedan dio konstrukcije napukao.

Most je ugrožen na jednom od spojeva, između stupova S3 i S4 gdje su se pojavile pukotine. Do oštećenja je došlo prilikom radova, a na mjestu pukotine je postavljena zaštita.

Iz Autocesta FBiH su potvrdili za Klix.ba da je prilikom izvođenja radova došlo do nepredviđenih okolnosti te kako se radi na sanaciji.

Važno je da nije ugrožena stabilnost mosta te da neće imati trajne posljedice“, naglasila je Narcisa Livnjak Borić, glasnogovornica Autocesta FBiH.

Most Počitelj je visok više od 100 metara i dug gotovo jedan kilometar što ga čini jednim od najviših u regiji i jednim od najkompleksnijih objekata u sklopu Koridora Vc.

Prilikom najave spajanja mosta rečeno je da se u periodu pred nama može očekivati dinamičnije izvođenje radova, međutim došlo je do neočekivanih situacija koje prvo moraju biti riješene. Očekuje se da će na jesen ove godine biti potpuno završena gradnja.

Izgradnja se financira iz sredstava osiguranih u okviru Ugovora o zajmu sklopljenog sa Europskom investicijskom bankom (EIB) i bespovratnim sredstvima Europske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Ukupna vrijednost radova za izgradnju mosta Počitelj je 28.114.889 eura bez PDV-a.

Izgradnjom mosta Počitelj premošćuje se magistralna cesta M-17, rijeka Neretva i željezničku pruga Sarajevo – Ploče.

Izvor: Večernji.ba

Nastavi čitati

Auto-Moto svijet

Zbog prometne nesreće kod Konjica obustavljen promet na M-17

Objavljeno

Piše

Zbog prometne nesreće obustavljen je promet u mjestu Podorašac na magistralnoj cesti M-17, potvrđeno je za Bljesak.info iz BIHAMK-a.

U prometnoj nesreći sudjelovala su dva osobna vozila. Prometna nesreća dogodila se na dionici ceste Hadžići-Konjic. Za sada nema informacija o ozlijeđenim osobama. Na mjesto nesreće upućene su ekipe Hitne pomoći, kao i djelatnici MUP-a HNŽ.

Nastavi čitati

Auto-Moto svijet

Najavljeno nevrijeme u večernjim satima, vozače se savjetuje da prate trenutno stanje na cesti i vremenske uvjete

Objavljeno

Piše

Stanje na cestama 25. 07. 2023. u 16 : 45 sati

U toku su radovi na mostu na ulazu u Kladanj (M-18, smjer Olovo-Kladanj). Za vrijeme radova promet se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila voze dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana vozi se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Livno-Renjići, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), kao i na ulazu u Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Meteorolozi su za večernje sate najavili novo nevrijeme, praćeno jakim vjetrom i pljuskovima sa grmljavinom. Molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Ukoliko možete, nađite sigurno mjesto i sačekajte da se kiša i vjetar smire. Svakako se prije polaska na put informirajte o trenutnom stanju na putevima i graničnim prijelazima.

Nastavi čitati

Auto-Moto svijet

U BiH od jutarnjih sati pojačana frekvencija prometa

Objavljeno

Piše

I ovaj dan vikenda mnogi će iskoristiti za putovanje, a prema najavama meteorologa očekuje nas izrazito topao dan. Frekvencija saobraćaja je već pojačana u ovim ranim jutarnjim satima, pa molimo vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Tokom dužih putovanja pravite češće pauze, a prije polaska na put informišite se o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Livno-Renjići, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), kao i na ulazu u Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić, Gradiška, Hum i Deleuša pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalium graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 15 do 30 minuta, poručeno je iz BIHAMK-A.

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

BiHprije 2 sata

Konaković o kandidaturi Izetbegovića: Lijepa vijest za nas, uskoro će biti novih “izdajnika” koji će napustiti SDA

Ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lidera stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića vijest o odluci Izborne komisije Stranke...

BiHprije 2 sata

Šemsudin Mehmedović: Ovo je farsa od Kongresa, pravili su pritisak da se podrži Izetbegović

Nakon što je Izborna komisija Stranke demokratske akcije (SDA) u okviru priprema za 8. Kongres Stranke demokratske akcije, koji se...

BiHprije 2 sata

SDA odbacila kandidaturu Mehmedovića za predsjednika stranke, Izetbegović jedini kandidat

Izborna komisija Stranke demokratske akcije u okviru priprema za 8. Kongres Stranke demokratske akcije, koji se održava 14. oktobra 2023....

Vijestiprije 5 sati

Potpisana povelja o prijateljstvu s Općinom Dugopolje

Uz predstavljanje impresivnih postignuća, sjednicu su obilježili potpisivanje povelje o prijateljstvu s Novim Travnikom te dodjela nagrada istaknutim stanovnicima Dugopolja,...

Crna kronikaprije 5 sati

Preminuo glumac Michael Gambon, profesor Albus Dumbledore u filmskoj franšizi ‘Harry Potter’

Britansko-irski glumac Michael Gambon, najpoznatiji svjetskoj publici po ulozi mudrog profesora Albusa Dumbledorea u filmskoj franšizi “Harry Potter”, čiju je...

Događanjaprije 6 sati

Večeras projekcija filma “3211” u Domu kulture Novi Travnik u 19:30 sati

ČETVRTAK 28.09.2023. projekcija filma "3211" U 19:30 sati Cijena ulaznice 5 KM Film “3211” je istinita priča o Stefanu Đuriću,...

Promoprije 6 sati

Istraživanje kanadskih online kasina

Ekspanzija internetske tehnologije otvorila je put raznim industrijama da se istaknu u digitalnom pejzažu – jedna od njih je industrija...

BiHprije 11 sati

Šemsudin Mehmedović kandidat za predsjednika SDA

Šemsudin Mehmedović priopćio je da je podnio prijavu o kandidaturi za predsjednika SDA, koji će biti biran na 8. Kongresu...

Oglas
Oglas