Policija ušla u Todorićev dom, pretresaju i još neke lokacije

76

Policija je jutros ušla i u kuću Ivice Crnjca na Šestinskom vrhu, bivšeg formalno glavnog financijaša Agrokora, javlja RTL. Crnjac je dugogodišnji prijatelj Ivice Todorića…

Jutros oko 5:55 sati policijska su vozila (tri kombija i nekoliko osobnih vozila) stigla pred Kulmerove dvore. Pretpostavlja se da u dvorima nije ni ivica Todorić ni njegova obitelj. Policija je jutros ušla i u kuću Ivice Crnjca na Šestinskom vrhu u Zagrebu, bivšeg formalno glavnog financijaša Agrokora, javlja RTL. Crnjac je dugogodišnji prijatelj Ivice Todorića, godinama je bio u vodstvu koncerna glavni finacijaš.

POSLJEDNJE INFORMACIJE:

7.29 – Osim kod Todorića, Crnjca i Puljić, policija radi pretrese i na nekim drugim lokacijama u Zagrebu.

7.26 – U Kulmerove dvore su, nakon policije, stigli i Todorićevi odvjetnici – Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. Za izjave novinarima nisu bili raspoloženi.

7.05 – Policija je ušla i u kuću izvršnoj dopredsjednici Agrokora Ljerki Puljić, doznaje Jutarnji.

Menadžerica  je dočekala policajce i pustila ih u kuću. DORH, inače, već nekoliko mjeseci provodi istragu o Agrokoru, a angažirani su i Porezna uprava kao i Porezni USKOK.  U Ravnateljstvu policije Hini su potvrdili da će prve informacije dati uskoro.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije je potvrdio da “sve poslove vezane uz Agrokor” koordinira Državno odvjetništvo, a pritom nije odgovorio na novinarski upit zna li policija gdje je Ivica Todorić.    Državno odvjetništvo ranije je potvrdilo tek da su izvidi u tijeku i da će po donošenju odluke javnost biti obaviještena. “Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo još provodi izvide u slučaju Agrokor i nakon što donese svoju meritornu odluku javnost će biti pravovremeno obaviještena”, rekla je glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin.