Počela druga faza gradnje SRC “Biser Rostovo”: Luksuzni centar prostirat će se na 74.000 četvornih metara

302

Radovi na kompleksu Sportsko-rekreacijskog centra “Biser Rostovo” ušli su u drugu fazu, čemu je pogodovalo veoma lijepo vrijeme za ovo doba godine. Vrijednost projekta je 10 milijuna eura.

Nakon što je objekt buduće sportske dvorane s hotelom zatvoren fasadnim panelima, uslijedili su radovi u unutrašnjosti, postavljanje elektro, kanalizacijskih, vodovodnih i instalacija za grijanje. Već su vidljivi sadržaji koji će činiti ovaj luksuzni centar na 74.000 četvornih metara.

Urađene su sve predzide unutar objekta, rade se poslovi na elektroinstalacijama, grijanju i ventilaciji. Izvan objekta se radi na kanalizacijskoj infrastrukturi, kaže koordinator projekta Asim Šahman.

Posjetiteljima će u prizemlju na usluzi biti veliki restoran, spa centar s bazenom, saunom, dva jacuzzija, turska kupatila, bazen, tepidarij, unutar kojeg su topla soba, četiri prostorije za masažu, velika teretana i dvije svlačionice.

U prizemlju su još kafe-slastičarna i jedan mini market te velika kuhinja sa svim potrebnim za usluživanje 300 osoba. Kod ulaza za publiku su sanitarni čvor i kafe-bar za gledatelje. Na prvom katu su sportska dvorana, četiri svlačionice za igrače, dvije za suce, službeni ured, prostorija za rekvizite, mala sala za sastanke, osam dvokrevetnih soba i jedan apartman od 60 kvadrata, kaže Šahman.

Na drugom katu nalaze se VIP prostorije s kafeom za skoro 40 osoba, potom osam dvokrevetnih, trokrevetna soba, apartman od 60 kvadratnih metara i uredi.

Na trećem katu je šest dvokrevetnih soba, trokrevetna, četverokrevetna, apartmani od 50 i 70 kvadrata. Vanjska terasa je dimenzija od 50 x 6 metara. Terasa kod ulaza za publiku je površine od 60 kvadrata. Tu su i servisne prostorije, kao što su vešeraj i kotlovnica.

Posao bi, po okončanju radova, trebalo dobiti tridesetak osoba sa područja bugojanske općine, svečanost otvorenja ovog modernog i luksuznog objekta mogla bi biti krajem ožujka naredne godine.