- oglas -

Pobjednički ritual nastavljen, zastava dolazi i na stadion

Pročitajte i ovo

Tragedija u Travniku: Pronađeno beživotno tijelo oca sedmero djece

Policijska stanica Travnik jučer je zaprimila dojavu o pronađenom beživotnom tijelu muške osobe. Naime, PS Travnik obratila se muška osoba,...

Bolne riječi oca ubijenog Almira Raščića za “Avaz”: Ne dao Bog nikome da dijete treba ukopati

Ne dao Bog nikome da dočeka da svoje dijete ukopa, ovo su riječi kojima je počeo svoju ispovijest za...

U Busovači obilježena 30. obljetnica pogibije pripadnika PPN “Ludvig Pavlović”

Danas je udruga nositelja ratnih odličja HVO Busovača u suradnji sa udrugom dragovoljaca Busovača i pripadnicima postrojbe Ludvig Pavlović...
- Advertisement -

Pobjednički ritual se nastavlja, navijačka zastava je još jednom razvučena na plaži ispred hotela Hilton Doha u kojem je smještena hrvatska nogometna reprezentacija tijekom Svjetskog prvenstva u Katru.

- Advertisement -

Jutro uoči susreta osmine finala protiv Japana, hrvatski navijači su ispred hotela naše reprezentacije ponovo razvili veliku navijačku zastavu. Razvlačenje zastave na plažu hotela Hilton Doha postao je tako pobjednički ritual. Ovoga puta skraćena je na 30-tak metara kako bi danas mogla i na stadion.

Prvi put zastava je razvučena prije utakmice s Kanadom kada su navijači priredili iznenađenje “Vatrenima”. Izbornik Zlatko Dalić bio je jedan od rijetkih koji je znao za to iznenađenje. Vidno emotivan spustio se među navijače i gotovo svakom ponaosob pružio ruku.

“Ovo nam je trebalo,” kazao je tada izbornik svjetskih doprvaka. Slično se ponovilo i prije utakmice protiv Belgije. Zastava je zaviorila plažom, navijači su otpjevali set navijačkih i tako još jednom pružili svoju podršku “Vatrenima”.

“Ovo je postao ritual prije svake utakmice, nema ga smisla sada prekidati. Zastava je donijela sreću reprezentaciji, pa smo našim igračima željeli još jednom pružiti podršku uoči važne utakmice,” kazao je Bruno Dobrinić iz Crikvenice.

U hrvatskom stožeru također, žele da se ova priča nastavi, momčad je izolirana u hotelu i dolazak navijača pojačava igračima osjećaj podrške. Ovoga puta među navijače su se spustili Dejan Lovren, Joško Gvardiol i Lovro Majer. Lovren je podijelio i mnoštvo autograma i selfija.

Među navijačima koji su došli pružiti podršku “Vatrenima” bio je i Zagrepčanin Robert Holjevac, koji je 100 posto slijep. Međutim, to ga nije spriječilo da već godinama uživo prati utakmice hrvatske reprezentacije. Bio je u Portugalu, Poljskoj, Moskvi. Bio je i 2006. u Nurnbergu na posljednjoj utakmici Hrvatske i Japana koja je završila 0-0.

“Vjerujem da ćemo ih danas pobijediti, bolji smo” kazao je Holjevac.

“Gledam utakmice na svoj način, upijam zvukove, atmosferu. Prijatelji mi prenose što se događa na terenu i uživam u svakoj minuti,” dodao je Holjevac koji je istaknuo kako ne propušta niti utakmice Dinama.

Dado Čor, jedan najzaslužnijih iza priče oko zastave koja prati “Vatrene” na svim natjecanjima od Europskog prvenstva u Portugalu 2004. godine, posljednjih je dana imao mnogo posla. Zastava se rasparala na nekoliko mjesta, pa su je on i nekolicina prijatelja nosili po Souq Waqifu do krojača kako bi je ponovo sašio.

Slične probleme su imali i Rusiji, a najveći show je bio u Nižnjem Novgorodu gdje su dečki iz Crikvenice i Bribira angažirali lokalnu krojačicu Ljubu kako bi zašili dijelove zastave.

“Pronašli smo je na ruskom Njuškalu,” kazali su tada sa smiješkom. Povukli su struju iz obližnjeg kafića i Ljuba je prionula poslom uz veliku medijsku pažnju. Sve su snimala brojne tv kuće i fotoreporteri.

Ovoga puta spasio ih je jedan Indijac. Našli su ga u jednom od prodavaonica na Souq Waqifu. Prvo su je sašili, a dan kasnije skratili na 30-tak metara kako bi mogla i na stadion. Dečki su dobili dozvolu iz Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kako bi je razvukli za vrijeme intoniranja himne.

“Čovjek je mislio da imamo neku malu zastavicu, a kada je shvatio da je dugačka 200 metara primio se za glavu. Međutim, uspjeli smo i danas bi se trebala pojaviti na tribini stadiona Al Janoub,” dodao je Dobrinić.

Centrralna.ba

Najnovije vijesti

Tragedija u Travniku: Pronađeno beživotno tijelo oca sedmero djece

Policijska stanica Travnik jučer je zaprimila dojavu o pronađenom beživotnom tijelu muške osobe. Naime, PS Travnik obratila se muška osoba,...

Bolne riječi oca ubijenog Almira Raščića za “Avaz”: Ne dao Bog nikome da dijete treba ukopati

Ne dao Bog nikome da dočeka da svoje dijete ukopa, ovo su riječi kojima je počeo svoju ispovijest za "Avaz" Muhidin Raščić, otac ubijenog...

U Busovači obilježena 30. obljetnica pogibije pripadnika PPN “Ludvig Pavlović”

Danas je udruga nositelja ratnih odličja HVO Busovača u suradnji sa udrugom dragovoljaca Busovača i pripadnicima postrojbe Ludvig Pavlović upali li svijeća na mjestu...

Konaković: Refik Lendo može pokušati zaustaviti život u FBiH, a zna kakva će biti reakcija javnosti

Novoimenovani ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković kazao je, nakon što je imenovan na tu poziciju, da BiH ima mnogo posla u tom sektoru...

Ovo je trenutno najpopularnija pjesma na svijetu: 105 milijuna pregleda na YouTubeu!

Mogu sama sebi kupiti cvijeće Napisati svoje ime u pijesku Pričati sama sa sobom, satima Reći stvari koje ti ne razumiješ Mogu sama sebe odvesti na ples I mogu...

Povezane vijesti