Poveži se s nama

Događanja

PIT Travnik 2023: „Postignuća drugih – impuls za rast moje kompanije“ 21. novembra 2023. u Travniku

Objavljeno

Agencija za industrijski marketing Bravaria Industrial Marketing u saradnji s Ministarstvom privrede Srednjobosanskog kantona, konsultantskom kućom Targer E&C i brendom PIT Events najavljuje događaj PIT Travnik 2023: „Postignuća drugih – impuls za rast moje kompanije“, koji će se održati 21. novembra 2023. u Travniku.

Ovo je deseti stručni događaj od početka ove godine, u organizaciji agencije Bravaria, posvećen području proizvodnje, industrije i tehnologije. Stručna, teorijska i praktična znanja iz ovih područja značajna su i obimna, dinamična i visoko diverzificirana. Baš zbog toga stalno je aktivan zahtjev za kontinuirano ulaganje, učenje i obučavanje te jačanje međusobnih veza pojedinaca i kompanija.

S druge strane, kao i nemjerljivim doprinosom i značajnim statusom tokom historije, tradicijom i naslijeđem, arhitekturom i turističkim atrakcijama, Travnik i gradovi koji mu gravitiraju danas se mogu pohvaliti sjajnim pričama iz proizvodnje i industrije.

Oglas

„Svjež pristup, razmišljanje izvan okvira i odvažnost pojedinaca i kolektiva u procesima inoviranja i za nas predstavljaju nadahnuće i snažan pogon. Naravno, svaka naša konferencija prilika je za razvoj, ali sada s jasnom namjerom otvaramo prostor za pojedinačne primjere iz Srednjobosanskog kantona, inspirativne priče iz kojih svi učimo i rastemo“, riječi su Samire Avdić, direktorice agencije Bravaria Industrial Marketing.

U današnjem dinamičnom poslovnom okruženju, PIT događaji u Bosni i Hercegovini igraju ključnu ulogu u oblikovanju uspješnih karijera i unapređenju poslovanja pružajući mogućnost za učenje, povezivanje, inspiraciju i promociju te doprinoseći razvoju industrije i unapređenju profesionalnih puteva.

Poslovne i profesionalne kompetencije, stabilno poslovanje i konkuretnost svakako su važne reference koje poslodavcima, zaposlenima i kompanijama općenito omogućavaju da održe korak s vremenom i sve istančanijim zahtjevima tržišta.

Oglas

Posjetitelje očekuje sadržajan program, a agenda će obraditi zaista širok dijapazon tema: od trenutnih izazova industrije preko aktualizacije naprednih tehnologija i digitalizacije do kreiranja zdravog poslovnog okruženja za sve sudionike te dobrih praksi i veće konkurentnosti kompanija.

Učešće možete prijaviti putem linka PIT Travnik 2023, a za dodatne informacije pišite na bravaria@bravaria.ba.

Sponzori događaja: INOVA, CUBE Consulting, DERUBIS Caravans, Valley Aqua.

Oglas

 

Oglas

Događanja

“Božićna priča u Kiseljaku”

Objavljeno

Piše

Klapa Cambi, Amel Ćurić, Ribarska večer, besplatni paketići, klizalište… samo su dio ovogodišnje ponude „“Božićne priče by Sky Cola” Kiseljaku.

Manifestacija će trajati do 22.prosinca sa osam večeri glazbe uživo i raznim sadržajima za sve generacije i ukuse.

Kiseljak već godinama ima najbolji „Advent“ u Središnjoj Bosni i jedan od najboljih u BiH zahvaljujući suradnji udruge Kiss i Općine Kiseljak odnosno vrijednoj ekipi koja mjesecima polako priprema i gradi.

Središnja lokacija i ove godine je Trg kneza Radoje a nakon prošlogodišnjeg “širenja” na Park Josipa Baća, ove će godine “Advent” preuzeti i tzv. APC prostor.

Oglas

Cijela površina ispod zgrade Općine bit će transformirana u ledeni, “božićni grad” koji će posebno biti zanimljiv najmlađima.

Na Trgu je će ponovno biti postavljen veliki grijani šator sa gastro kućicama vani te klizalištem za najmlađe pored.

Otvorenje je planirano za nedjelju, 3.prosinca paljenjem prve adventske svijeće. Svi su dobrodošli poručuju organizatori.

Oglas

Projekt podržali, Općina Kiseljak, predsjednica FBiH Lidija Bradara, JP Elektroprivreda HZ HB, Sarajevski kiseljak, Juicy, Fondacija za glazbene, scenske i likovne umjetnosti, Ministarstvo obrazovanja KSB, predsjedatelj Sabora KSB, HT Eronet…

 

Oglas
Nastavi čitati

Događanja

U petak koncert Kamernog hora Muzičke akademije iz Sarajeva

Objavljeno

Piše

Vokalni sastav “Ad Libitum Poziva na koncert koji će se održati 1. prosinca u 18 sati u crkvi Sv Franje Asiškog u Gučoj Gori. Koncert se održava u sklopu projekta “Moderato”.

Na koncertu će nastupiti Kamerni hor Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu pod dirigentskom palicom Rade Radovića.

U sklopu projekta, u subotu 2. prosinca, na kamernoj sceni Centra za kulturu Travnik održat će se masterclass na temu “Koncertni angažman većih izvođačkih sastava u obrazovnim institucijama.

Oglas

Budite dragi gosti i podijelite radost muziciranja.

Nastavi čitati

Događanja

Poziv na 6. tradicionalni Gastro advent u Šantićima

Objavljeno

Piše

U nedjelju, 3. prosinca kada počinje Advent, održat će se i Gastro advent u Šantićima.

Pozivamo vas na sudjelovanje u natjecanju u spremanju čobanca u kotliću kod stadiona NK Šantići. Prijave ekipa traju još danas, stoga ne propustite ovo zanimljivo natjecanje i vrhunsku zabavu – poručuju organizatori.

Program počinje od 9:30 sati, a od 10:00 počinje natjecanje.

Tri najbolje ekipe u kuhanju koje procijeni stručni žiri i najveselija ekipa dobit će Priznanja sa skromnim nagradama.

Oglas

Za sve dodatne informacije kao i za prijave ekipa možete pozvati: Žarko 063/837-192 i Velo 063/542-520.

Dođite u Šantiće na Gastro advent i uživajte u sjajnoj hrani i odličnoj zabavi.

Oglas
Nastavi čitati

BiH

Sarajevo: Najavljeno otvaranje “Zimske čarolije”

Objavljeno

Piše

Danas je u Centru Skenderija održana press konferencija povodom obilježavanja 54. godine postojanja i rada,a  istovremeno je najavljeno i svečano otvaranje „Zimske čarolije“, priopćeno je na stranici Centra.

Kako piše u priopćenju, tim povodom do kraja godine u Skenderiji će se održati brojni događaji koji će podsjetiti na značaj ove godišnjice, ali i na značaj i uticaj koji Skenderija ima na Sarajevo, BiH i sve njene građane.

Taj uticaj je bio evidentan i tokom održavanja XIV. Zimskih olimpijskih igara, koji ove godine obilježava značajan jubilej, 40 godina od održavanja olimpijade u našem gradu.

Oglas

Direktor Centra Skenderija, Damir Petrinić čestitao je rođendan Centra Skenderije i istakao da je Centar Skenderija jedan značajan kulturni biser, mjesto gdje nam se isprepliću historija, umjetnost i sjećanja generacija. Također je naveo da je Centar Skenderija svjedok vremena, promjena, svjedok naše kolektivne kulturne baštine koja i danas pruža mogućnost da se povežemo sa prošlim, sadašnjim i budućim generacijama.

Petrinić je rekao da je Skenderija aktivni učesnik u oblikovanju kulturnog i sportskog identiteta grada, kantona i BiH i zahvalio se svima koji su doprinijeli očuvanju i njegovanju ovog prostora.

Dodao je još da je ova godišnjica Centra Skenderija prilika da se osvrnemo unazad s ponosom na sve što je postignuto i pogledamo unaprijed sa uzbuđenjem zbog svega onoga što će nam Skenderija donijeti u budućnosti. Najavio je „Zimsku čaroliju“ koja ove godine, kako je naveo, ima velike ambicije i veliku odgovornost.Ove godine smo preuzeli štafetu odgovornosti i suorganizovanja manifestacija koji se pripremaju povodom 40 godina obilježavanja zimskih olimpijskih igara. Sve naše pripreme i organizacija Zimske čarolije je priprema za postavljanje velikog leda i te manifestacije. Naša moralna odgovornost je da učestvujemo u popularizaciji zimskih olimpijskih sportova a bit će organizirane i besplatne škole klizanja, rekao je Petrnić.

Oglas

Centar Skenderija od 1.prosinca 2023. godine do ožujka 2024. godine najavljuje „Zimsku čaroliju“ sa dvije ledene plohe.Sarajlije i svi posjetioci grada moći će uživati u najvećem otvorenom i zatvorenom klizalištu u BiH i brojnim pratećim sadržajima.

Na ledenoj plohi bit će organizirana Škola karlinga i takmičenja u karlingu, gdje će stručnjaci iz ovog olimpijskog sporta prenijeti svoja znanja zainteresiranim sugrađanima.

Klizalište će se prostirati na 600m2 uz novogodišnje dekoracije koje će upotpuniti sami ambijent.„Zimska čarolija” će se drugim dijelom održavati i u zatvorenom prostoru, u dvorani Mirza Delibašić sa ledenom plohom od 1800m2 na kojoj će biti organzirana i takmičenja u Brzom klizanju, Umjetničkom klizanju i Hokejaška takmičenja – Svjetsko juniorsko I svjetsko seniorsko prvenstvo.

Oglas

Ispred Hokejaškog saveza BiH obratio nam se sportski direktor Adnan Mrkva i istakao značaj ovoga olimpijskog sporta, njegov blagi rast i kvaliteta hokeja na ledu u BiH i najavio niz takmičenja, ekipa i gostiju.

Potom nam se obratila Samra Selimbegović, bivša reprezentativka u brzom klizanju ispred Saveza klizačkih sportova BiH i predstavila neke od planiranih aktivnosti Saveza klizačkih sportova za ovu klizačku sezonu. Najavila je 03. decembra obilježavanje Svjetskog dana klizanja, i istakla da je riječ o jednodnevnom festivalu klizačkih aktivnosti u organizaciji Međunarodne klizačke unije koja za cilj ima afirmaciju ipromociju klizačkih sportova.

Ove godine Centar Skenderija će učestvovati u 40. Međunarodnom programu sarajevska zima, gdje će biti i partner programa. Tim povodom na press konferenciji nam se obratio direktor Međunarodnog festivala sarajevska zima koji je čestitao rođendan menadžmentu i radnicima.

Oglas

Naveo da je Centar Skenderija stvorena da bude kreativni centar, jer je taj proces u Skenderiji započet prije mnogo godina

Ovim putempozivamo naše sugrađane da nas posjete jer nudimo mnoštvo raznolikog sadržaja i naravno daposjete“Zimsku čaroliju” i uživaju u sadržajima koje smo im pripremili. Ovo će sigurno biti jedna od najljepših lokacija u našem gradu i znamo da će posjetitelji na kvalitetan način moći iskoristiti vrijeme ove zime.

Svečano Otvaranje “Zimske čarolije” zakazano je za 01. decembar u 18:00 časova uz profesionalne klizačice iz Udruženja “Klub sportista na ledu “Unity”, legendarnu Disco gripu i nezamjenjivog DJ Nodija, uz kilzačice iz Udruženja “Loops Ensemble-a”, a od 20:00 do 22:00 će biti besplatan termin klizanja za sve naše posjetitelje.

Oglas

(Autor: Centar Skenderija Sarajevo )

Nastavi čitati

BiH

BiH saznala potencijalne protivnike: Objavljene jakosne grupe u žrijebu za EURO 2024

Objavljeno

Piše

Krovna europska nogometna federacija (UEFA) objavila je četiri jakosne grupe od kojih će se formirati šest skupina na Europskom prvenstvu koje će se održati 2024. godine u Njemačkoj, piše radiosarajevo.ba.

Prvu grupu činit će Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija i Engleska. Drugu grupu čine Mađarska, Turska, Rumunjska, Danska, Albanija i Austrija. U trećem ‘šeširu’ nalaze se Nizozemska, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Češka.

U posljednjem šeširu se zasad nalaze Srbija, Italija i Švicarska, te tri pobjednika baraža

Oglas

Tu bi se mogla naći i nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, ako uspije proći baraž koji se igra u ožujku naredne godine.

Žrijeb grupa za EURO 2024 održat će se u subotu, 2.prosinca, a uživo će se moći pratiti na zvaničnoj UEFA stranici, zaključuje radiosarajevo.ba.

Oglas
Nastavi čitati

BiH

Večeras u Sarajevu komedija “Žena moga muža”

Objavljeno

Piše

Urnebesna komedija “Žena moga muža”, rađena po tekstu Saše Pantića, u režiji Aleksandra Lazića bit će odigrana u srijedu 29.novembra od 20h u Sarajevu u dvorani Doma mladih. 

Ulaznice po cijeni od 20 KM potražite na artikulaciji BKC, platou Skenderija i na online sustavu event.ba.

Sarajevski Dom mladih ugostiti će jedinstvenu komediju mentaliteta, autorsku predstavu Saše Pantića ”Žena moga muža” u kojem gledatelji prate zgode i nezgode jednog muža te njegove dvije žene .Na pozornici su glumci Marko Jovičić, Jelica Kovačević i Dragana Vujić a glazbena podloga djelo je sastava Djura i Mornari.

Oglas

I bez otkrivanja radnje, dovoljno je samo istaknuti zaplet svo troje glavnih likova koji žive u sreći, slozi i neznanju .

Savršen brak sa dvije žene u isto vreme na relaciji Beograd – Tivat dok jednog dana prva supruga ne otkrije kako njezin suprug već godinama vodi dvostruki život, dapače ima drugu zakonitu suprugu. Dvije se žene najprije posvađaju, pršte dosjetke i na nacionalnoj osnovi, što publiku dovodi do suza no onda shvate da će ga pobijediti jedino ako se ujedine.

Dvije se supruge udruže a kako se pritom proveo suprug, gledatelji će moći otkriti u srijedu 29.novembra. u Sarajevu.

Oglas

Uz zaplet koji jamči smijeh do suza, dinamičnosti radnje pridonose i prepoznatljivi motivi mentaliteta glavnih likova pa će biti zanimljivo vidjeti kako će, prvenstveno žene premostiti razlike i udružiti se u ostvarenju istog cilja i vratiti njihovom gospodinu milo za drago.

Tekst / Saša Pantić

Režija /Aleksandar Lazić

Oglas

Glazba / Djura i mornari

Igraju :

Marko Jovičić / Rajo

Oglas

Jelica Kovačević / Gordana

Dragana Sudžuk / Galja

Oglas
Nastavi čitati

Događanja

Adventski program ‘U susret Božiću’ od subote u Novom Travniku

Objavljeno

Piše

Svečano otvaranje adventskih programa pod nazivom “U susret Božiću” održat će se u subotu, 2. decembra, na Trgu Drinskih mučenica u 19 sati.

Organizatori navode kako će posjetitelji moći uživati uz domaće kuhano vino, čaj, kobasice i fritule, a sav prihod namijenjen je projektima katoličkih skauta i Čuvara Kristova groba župe Presveto Trojstvo, saopćeno je na službenoj internetskoj stranici Općine Novi Travnik.

Nastavi čitati

Događanja

Napretkov svečani božićni koncert 14.12.u Narodnom pozorištu Sarajevo

Objavljeno

Piše

Hrvatsko kulturno društvo Napredak njegujući tradiciju, jezik i kulturu s ponosom najavljuje tradicionalni Napretkov svečani božićni koncert koji će biti upriličen u četvrtak 14. prosinca 2023. godine s početkom u 20 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu.
Manifestacija je to koja se čeka i koja iz godine u godinu s umjetničkom voditeljicom i divom Vedranom Šimić podiže ljestvicu kvalitete, sadržine i posjećenosti.
Uz pratnju Sarajevske filharmonije soprano Elvira Hasanagić i Nela Šarić, mezzosopranistica Ivana Srbljan, tenor Roko Radovan i baritoni Matija Meić i Tomislav Perić, a pod ravnanjem dirigenta Darijana Ivezića će nas kroz bisere operne i operetne literature, ali i sjajne arije kao i tradicionalne božićne pjesme odvesti u neke druge dimenzije i zasigurno donijeti dah svjetskih pozornica i izvedbi u kojima su ovi istaknuti umjetnici briljirali.
Posjetitelji će u sjajnim izvedbama moći uživati u djelima Mascagnija, Saint-Saënsa, Verdija, Bizeta, Straussa, Puccinija, Grubera, ali i posebnim aranžmanima mladog i perspektivnog Tonija Toplana.
U znak zahvalnosti, a njegujući misiju u službi čovjeka i dijeleći radost Božića sa svima Vama ulaz na koncert je slobodan uz obvezu posjedovanja gratis ulaznice koju možete preuzeti u prostorijama HKD Napredak (M. Tita 56/II), od petka, 1. prosinca, svakim radnim danom u terminu od 09.00 do 16.00 sati.
Dobrodošli da najljepšim notama i najtananijim emocijama okitimo naše božićno kulturno drvce!

 

Nastavi čitati

Događanja

Mjesec dana do koncerta Sergeja Četkovića u Vitezu, osigurajte na vrijeme svoju ulaznicu

Objavljeno

Piše

Jedan od najpopularnijih regionalnih pjevačkih zvijezda, Sergej Ćetković održat će u srijedu, 27. prosinca koncert u Vitezu.

Ulaznice možete kupiti na prodajnim mjestima u Vitezu (Caffe Tropico, SIM mobile GMS), Novi Travnik (Caffe Venezia),.Travnik (Caffe My place) online na event.ba.

Ćetković je svojim brojnim izvanrednim nastupima i rasprodanim koncertnim dvoranama širom regije, a također i arenama u Zagrebu, Splitu i  Beogradu već odavno pokazao zašto je jedan od najpopularnijih izvođača našeg podneblja. A ovaj traženi umjetnik pred svoju publiku uvijek donosi ne samo svoj vrhunski vokal, već i sve svoje najdublje emocije i puno srce.

Oglas

Sergej je u svojoj bogatoj karijeri koja traje više od dvadeset godina napisao i otpjevao brojne velike hitove, a upravo su emotivne ljubavne pjesme. Sergej je vlasnik brojnih velikih hitova – „Kofer“, „Ljubav“ „25. sat“, „Pusti probleme“, „Bar da odeš“, „Neka te ljubav dočeka“, „Oči nikad ne stare“, „Moj svijet“, „Pogledi u tami“, „Korov“ samo su neke od njegovih bezvremenskih pjesama.

Publika će imati prilike zapjevati u glas s ovim crnogorskim šarmerom i umjetnikom na velikom koncertu u sportskoj dvorani u Vitezu.

Oglas
Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Društvoprije 7 sati

BRAVO ZA MIRZU I AMIRA: Bugojno dobiva svoje klizalište vrijedno skoro 250 000 KM

Bugojno dobiva vlastito klizalište. Danas je u prostorijama KSC Bugojno potpisan ugovor za nabavku klizališta u vrijednosti 245.000,00 KM. Ovaj...

BiHprije 7 sati

Alen Pilav, v. d. direktora KCUS-a: Mi smo bolnica, a ne štedionica!

“Ne razumijem kako se neko može hvaliti uštedama dok se pacijenti istovremeno žale da u bolnici nema osnovnih potrepština, od...

BiHprije 7 sati

Premijer FBIH Nermin Nikšić večeras posjetio Travnik

Večeras je na sjednici Predsjedništva SDP-a BiH Županije Središnja Bosna gost bio predsjenik SDP BiH i premijer Federacije BiH Nermin...

Sportprije 8 sati

Minimalan poraz Zrinjskog kod Alkmaara

U susretu petog kola Uefine Konferencijske lige AZ je na svom terenu pobijedio Zrinjski rezultatom 1:0. Od starta utakmice Zrinjski...

Događanjaprije 8 sati

“Božićna priča u Kiseljaku”

Klapa Cambi, Amel Ćurić, Ribarska večer, besplatni paketići, klizalište… samo su dio ovogodišnje ponude „“Božićne priče by Sky Cola” Kiseljaku....

Društvoprije 9 sati

U Zagrebu osnovan Klub Travničana “Travničani pozdravljaju svoju maticu – Središnju Bosnu”

Danas je u Zagrebu osnovan Klub Travničana u prisustvu preko stotinu uzvanika i gostiju. Jedan od glavnih ciljeva Kluba Travničana...

Događanjaprije 10 sati

U petak koncert Kamernog hora Muzičke akademije iz Sarajeva

Vokalni sastav “Ad Libitum Poziva na koncert koji će se održati 1. prosinca u 18 sati u crkvi Sv Franje...

Društvoprije 10 sati

SBK: Pripreme za otvaranje skijaške sezone u punom jeku

Pripreme za otvaranje zimske turističke sezone na području Kantona Središnja Bosna u punom su jeku. Već nekoliko dana većina skijališta...

Oglas
Oglas
LM