Pero Gudelj najavio milijunske investicije na Vlašiću

1105

Na Vlašiću je svečano otvorena benzinska pumpa Fis Petrol. Vrpcu su presjekli vlasnik i investitor Pero Gudelj i načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić.

Gudelj je ovom prilikom kazao kako je ovo samo početak još jednog segmenta u poslovanju u koji planira ulagati na Vlašiću, a takođe dovesti i druge investitore i poslovne partnere.

– Na ovom teritoriju trebalo bi da bude sportsko-zdravstveni turizam. Već pregovaram sa nekoliko evropskih i indijskih investitora koji su zainteresovani da ulažu na Vlašiću. Fis to sam ne bi mogao za 20 godina jer ne smijemo ugroziti poslovanje Fisa koji ipak ima 3.500 uposlenih. A nadam se da će narednih godina biti puno više investicija – kazao je Gudelj.

Načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić kazao je da je impresioniran kako objektom pumpe tako i cijelim kompleksom. – Ovo nije samo benzinska pumpa. Ovdje je kompleks koji ima i uslužni i ugostiteljski dio.

Pored uslužnog dijela za snabdijevanje gorivom, prodavnice, praonice i ostalog ima i veliki parking i lijepu baštu. Nalazi se na poziciji koja je zaista impozantna. Pogled i priroda ovom objektu daju dodatnu vrijednost – rekao je Hadžiemrić. Ova investicija otvorila je nova radna mjesta, a u sam objekat investiran je 1,5 milion KM. U objektu osim sipanja goriva možete popiti kafu i odsjesti u jednom od apartmana. (Akta.ba)