Pendeš: Plaća vojnika Oružanih snaga BiH veća od plaće vojnika u regiji

242

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš kazala je da je plaća vojnika Oružanih snaga BiH (OS BiH) veća od plaće vojnika u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Bar unazad godinu dana, plaća vojnika OS BiH je bila veća od plaće vojnika i u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori. A trend odlaska iz BiH postoji bez obzira na nacionalnost, tako da i ljudi koji imaju posao odlaze iz BiH ne videći tu budućnost, istaknula je Pendeš komentirajući nedavni konkurs Ministarstva obrane BiH kojim je otvoreno oko 300 radnih mjesta i dana šansa mladim ljudima za zaposlenje.

Kako je kazala, taj trend nekada nije povezan sa poslom, poslodavcem, nego je vezan više za političku situaciju i nedavanje nade mladim ljudima. Dodala je kako je u BiH previše negativnih stvari u eteru, te da bi i mediji i svi segmenti društva trebali više učiniti kako bi ukazali i na pozitivne trendove kojih itekako ima i koji se dešavaju.

Jako je bitna uloga medija kao promotora i pozitivnih dešavanja, ali i objektivnog informiranja o dešavanjima u zemlji za zauzimanje stajališta ili, bolje rečeno, formiranje javnog mnijenja, istaknula je Pendeš.