- oglas -

Ove subote u Sarajevu se održava 4. Konferencija za mame

Pročitajte i ovo

Lažno se predstavljali u ime Čelika i slali prijeteće poruke

Naveli su da se ograđuju od svih lica koja se lažno predstavljaju u ime kluba, te koja šalju prijeteće...

U Travniku održana književna večer proze i poezije (FOTO)

Sinoć je u Gradskoj biblioteci Travnik u okviru „Andrićevih dana 2021“ održana književna večer proze i poezije u sklopu...

Rastu tenzije: Francuska zaplijenila britanski ribarski brod

Francuske vlasti su zaplijenile jedan, a kaznile drugi britanski brod u vrijeme svađe dvije zemlje zbog prava na ribolov...
- Advertisement -

Konferencija za mame MAMF je edukativno-informativnog karaktera, mjesto druženja, razmjene iskustava, učenja ali i mjesto zabave. Događaj se održava od 2018. godine u Sarajevu, a organizatori svake godine nastoje osigurati kvalitetan program uz brojne stručnjake iz različitih oblasti.

- Advertisement -

Organizator ističe da su ciljevi konferencije:

 • Njegovati vrijednost porodice
 • Informirati i savjetovati majke o temama koje ih zanimaju
 • Potaknuti odgovarajuće institucije na pronalaženje rješenja koja će osigurati jednak tretman svih majki u BiH
 • Ukazati na izazove na tržištu rada
 • Povezati žene različitih profila kroz zajedničku temu majčinstvo

“Prilika je to da otvorimo zajedničke teme, upoznamo se, pružimo podršku jedni drugima i napunimo baterije. Majčinstvo je tema koja okuplja žene širom svijeta, a naša Konferencija prilika da se majke iz različitih dijelova BiH upoznaju i razmijene iskustva. Izuzetno smo ponosni što ovaj događaj mnoge žene doživljvaju kao mjesto susreta, novih prijateljstava i podrške. Veliki doprinos daju i brojni stručnjaci sa kojima otvaramo važne teme bitne za izgradnju boljeg i pravednijeg društva, zaključuje Meliha Mulahalilović-Žiško, majka koja je kreirala MAMF”, kažu oni.

Osluškujući potrebe i želje majki, ovogodišnji program donosi pregršt vrijednih tema, korisnih savjeta i inspirativnih govornika.

“Svjesni da porodice nastaju na različite načine te da je put do stvaranje jedne popločan različitim očekivanjima, strepnjama, ljubavlju i čežnjom, prvi put na MAMF-u otvaramo temu hraniteljstvo i usvojenje. Mame koje su se odlučile na ovaj korak s nama taj dan dijele svoje priče. Nakon što ih upoznate nikada više u životu nećete reći da je nešto nemoguće. One dokazuju da se želje rođene u srcu, uistinu ostvaruju”, naglašavaju organizatori.

Panel “U stalnoj potrazi za ljepotom i zdravljem” govori o važnosti izbalansirane ishrane, stjecanju zdravih navika od malih nogu te kako danas usprkos brzom načinu života, možemo praviti kvalitetnije izbore kada je u pitanju zdravlje naše porodice. Kroz panel nas vodi nutricionistkinja Koraljka Novina Brkić.

Priprema za porod i vođenje trudnoće su teme koje bude najviše pažnje kod prvorotkinja. S dragim gostima govorimo o psihofizičkoj pripremi trudnica, značaju pojedinih pregleda i samom toku jedne trudnoće iz perspektive specijaliste ginekologije i akušerstva, fizioterapeuta i voditeljice škole za trudnice.

MAMF je prilika i da upoznamo uspješne poslovne žene koje svoja iskustva nesebično dijele s ostalima. Kako je nastao jedan od najjačih brendova među mamama, kako novi članovi porodice bude duh poduzetnika među nama te tips&tricks o dijagnosticiranju i rješavanju prvih kriza u biznisu, saznajemo upravo u panelu „Mama i posao“ uz mame poduzetnice i javne ličnosti.

Konferencija će ugostiti i Ankicu Baković, psihologa, psihoterapeuta relitetne terapije. Odgoj, ovisnost o crtićima i igricama te njihov uticaj na psihu djece, samo su neke od tema koje ćemo otvoriti sa Ankicom Baković čije bogato iskustvo kao certificiranog neurofeedbacak teraputa govori o strašnim posljedicama za djecu koja provode mnogo vremena ispred ekrana.

Da porodice mogu nastati na razne načine svjedoči još jedna tema na MAMF-u i to o kućnim ljubimcima. Drevna izreka kaže “Pas reflektuju porodicu u kojoj živi“, pa tako je nemoguće vidjeti tužnog pasa u sretnoj porodici ili živahnog u sumornoj. Odabir ljubimca, uzrast djeteta, povezivanje i odgovornosti koje dolaze s novim četveronožnim članovima, neka od pitanja na koja ćemo pokušati odgovoriti s mladim trenerom pasa Bakirom Haskovićem.

Program:

 • Otvaranje Konferencije 10:00h
 • Heroine naše prošlosti (WMF) 10:15-10:45
 • Panel 1: U stalnoj potrazi za ljepotom i zdravljem 10:45-11:30
 • nutricionista Koraljka Novina Brkić, fizijatar Arijana Baždarević i dr. Armina Rovčanin, spec. ginekologije
 • PAUZA 11:30-12:00
 • Panel 2: Snaga porodice: Hraniteljstvo i usvajanje 12:00-12:30
 • prof. dr. spec. Lana Lekić i LUNA
 • Panel 3: Mama i posao ( sponzor panela: HOLDINA i EP) 12:30-13:15
 • Raisa Ratković, Arijana Katana
 • PAUZA 13:15-13:30
 • Panel 4: Neurofeedback i ekranizam 13:30-14:30
 • psihoterapeut Ankica Baković
 • Panel 5: Ljubimci i odrastanje 14:30-15:00h
 • Bakir Hasković i Kristina Miklavčić

Naravno, da to nije sve! Ostavili smo još nekoliko iznenađenja koja ćemo otkriti na samom MAMF-u 18. 09. 2021.

Svi sadržaji na Konferenciji su besplatni i dostupni svim zainteresiranim, zahvaljujući društveno-odgovornim kompanijama i pojedincima. Sponzori 4. MAMF Konferncije za mame su: BH Telecom, Nestle Holdina i Energopetrol, dm drogerie markt BiH, Violeta i Nekmar BH.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, događaj će se organizirati online.

Dobrodošli na 4. MAMF Konferenciju za mame!

Najnovije vijesti

Lažno se predstavljali u ime Čelika i slali prijeteće poruke

Naveli su da se ograđuju od svih lica koja se lažno predstavljaju u ime kluba, te koja šalju prijeteće...

U Travniku održana književna večer proze i poezije (FOTO)

Sinoć je u Gradskoj biblioteci Travnik u okviru „Andrićevih dana 2021“ održana književna večer proze i poezije u sklopu koje su bile upriličene dvije...

Rastu tenzije: Francuska zaplijenila britanski ribarski brod

Francuske vlasti su zaplijenile jedan, a kaznile drugi britanski brod u vrijeme svađe dvije zemlje zbog prava na ribolov nakon Brexita.Francuska ministrica pomorstva Annick...

U Moskvi započinje “lockdown” u trajanju od 11 dana

Rusija je danas izvijestila o rekordnom broju dnevnih slučajeva infekcije koronavirusa kao i smrtnih slučajeva kada Moskva započinje "lockdown" u trajanju od 11 dana kako...

Zagrebačka Arena ponovo postaje COVID bolnica

Usljed brzog širenja virusa pripremamo i aktiviranje Arene za prihvat covid bolesnika. Predlaže se i otvaranje tzv. covid ambulanti, rekao je ministar zdravstva Hrvatske...

Povezane vijesti