Otvoreni obnovljeni odjeli u Javnoj ustanovi Bolnica Travnik

39

-- Oglas ---

Županijski premijer Tahir Lendo (SDA), ministar zdravstva ŽSB, Nikola Grubešić (HDZ BiH) i direktor JU Bolnica Travnik prim.dr. Mirsad Granov presjecanjem vrpce danas su ozvaničili početak rada obnovljenih odjela urologije i ortopedije u JU Bolnica Travnik.

Riječ o investiciji od preko 100.000 KM koju su podržali Vlada ŽSB sa inicijalnim sredstvima od 50.000 KM, a ostatak sama Bolnica. Ministar Grubešić obećao je kako će Vlada ŽSB refundirati i ostale troškove. Direktor Granov naglasio je veliki značaj ovog projekta.

Investicije u tri travničke bolnice: JU Bolnica Travnik, Bolnicu fra Mato Nikolić u Novoj Biloj i JU Bolnica za plućne bolesti i TBC će se nastaviti jer to je opredjeljenje ove Vlade. To su najfrekventnije bolnice i pružaju najviše usluga osiguranicima. Premijer Lendo i ministar Grubešić obećali su podršku Vlade ŽSB i za ostale projekte koje planira JU Bolnica Travnik, prije svega za Infektivni odjel i Odjel patologije trudnoće.

Inače, JU Bolnica Travnik je proteklu poslovnu godinu završila sa pozitivnim bilansom što je u sektoru javnog zdravstva u BiH prava rijetkost./Avaz.ba