Otkriveni izvršitelji razbojništva u Donjem Vakufu

28

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik otkrili su izvršitelje razbojništva nad pedesetpetogodišnjom R.O. iz mjesta Rudine, općina Donji Vakuf, koje je prijavljeno 05.11.2013. godine u PS Donji Vakuf.

-- Oglas ---

Službenici MUP-a su na području Brčkog, uz pomoć kolega iz policije Brčko Distrikta, lišili slobode 2 osobe, inicijala A.R. rođen 1994.godine i S.M. rođen 1985. godine, koje su sumnjiče za ovo krivično djelo. Treća osumnjičena osoba inicijala A.O. rođen 1981. godine, nalazi se u bjekstvu i za njim je raspisana potjernica. Sve osumnjičene osobe su sa područja Brčkog, a u vrijeme izvršenja boravile su na području Donjeg Vakufa. Nad osumnjičenim je provedena kriminalistička obrada, tijekom koje su u potpunosti priznali izvršenje ovog krivičnog djela.

Krivično djelo izvršeno je dana 02.11.2013.godine i oštećena je puna tri dana ležala u kući svezana u bez svijesti, dok je nisu pronašli policijski službenici PS Donji vakuf. Nakon što su izvršitelji pretukli oštećenu, oteli su joj oko 1000 KM i oko 300 grama zlata, koje su prodali za iznos od oko 7000 KM. Po završetku kriminalističke obrade, osumničeni su predati postupajućem tužitelju Kantonalnog tužiteljstva Travnik.

Izvršitelji su otkriveni i uhapšeni uz veliku pomoć Policije Brčko Distrikta, što je nastavak uspješne saradnje ove dvije policijske agencije. Ovakvi vidovi saradnje su dogovoreni prilikom nedavne radne posjete ministra unutrašnjih poslova SBK/KSB Joze Lučića i policijskog komesara Sulejmana Tukara policiji Brčko Distrikta. U narednom periodu planirana je uzvratna posjeta šefa policije Brčko Distrikta BiH sa saradnicima MUP-u Srednjobosanskog kantona.