- oglas -

Otkrivena još jedna lokacija Lidla u BiH: Na ovom mjestu će njemački trgovački gigant graditi prodajni objekt

Pročitajte i ovo

Košarkaši Širokog osvojili Kup Herceg Bosne

Košarkaši Širokog došli su do svog prvog ovosezonskog trofeja nakon što su u Mostaru u finalu Kupa Herceg Bosne...

Čavara pomilovao 10 zatvorenika: Oproštene su zloupotrebe položaja, teške krađe i drugo

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara u 2022. godini pomilovao je 10 zatvorenika, među kojima su i oni...

Ekipa iz Srednje Bosne krenula prema Turskoj

Pripadnici Gorska služba spašavanja Stanica Jajce krenuli su večeras pomoći stanovništvu Turske. Podršku u hrani i drugim potrepštinama našim hrabrim...
- Advertisement -

Njemački trgovački gigant Lidl planira otvaranje prodajnih objekata širom Bosne i Hercegovine, a među lokacijama se našla i Tuzla.

- Advertisement -

Vijest o dolasku Lidla u Bosnu i Hercegovinu obradovala je brojne građane, a naročito one u čijem gradu će poznati njemački brend graditi svoje objekte.

Njemačka kompanija Lidl, koja je 2021. godine registrirala svoju tvrtku u BiH u nekoliko gradova, planira početkom 2024. godine istovremeno otvoriti najmanje šest prodajnih centara širom BiH. Iz Lidla su ranije za medije u BiH naveli kako njihov koncept nailazi na veliko odobravanje potrošača u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, Lidl je već započeo sa gradnjom poslovnog objekta na području Bijeljine, a radove izvodi tuzlanska kompanija “Tehnograd” d.o.o., te skladišno-distribucijskog centra u Kiseljaku.

U Sarajevu će Lidl graditi prodajni centar na prostoru koji je bio u vlasništvu Energoinvesta u sarajevskoj Općini Novi Grad. Također, ovaj poznati trgovački lanac zainteresiran je i za pdručje Trebinja gdje bi se trebao izgraditi prodajni centar sa pratećim objektima i u neposrednoj blizini velikog kružnog toka uz magistralnu cestu ka Dubrovniku i Herceg Novom.

Kako saznaje Tuzlanski.ba Lidl je odabrao i lokaciju u Tuzli, a u tijeku su ispitivanja terena, nakon čega će se pristupiti čišćenju i pripremi terena za prve građevinske radove njemačkog trgovačkog lanca. Naime, u pitanju je lokacija u naselju Miladije na adresi Husinskih Rudara 138, odnosno na mjestu gdje je nekad bilo sjedište “Metalotehne d.d. Tuzla”.

Ukoliko sve bude išlo po planu otvorenje Lidlovog prodajnog centra u Tuzli možemo očekivati počektom naredne godine iako je bilo ranije predviđeno da prvi prodjeni objekti budu otvoreni u posljednjem tjednu rujna ove godine. Prema navedenom, Lidl u Tuzli će biti pozicioniran između druga dva trgovačka centra Bingo City Centra i tržnog cntra Belamionix koji je u izgradnji na lokaciji bivše tvornice “Guming”.

Kompanija Lidl BH povećala je kapital na skoro 100 milijuna KM. Prema najnovijem rješenju, kapital kompanije iznosi 98,8 milijuna KM što je dvostruko više u odnosu na prethodno stanje. Sav kapital kompanije u BiH je u novcu. Rast kapitala ukazuje na ozbiljne namjere njemačkog investitora u BiH, uprkos činjenici da izgradnja objekata napreduje sporije nego što se očekivalo.

Njemačka kompanija Lidl dugoročno za cilj ima da otvori ukupno oko 30 prodajnih objekata u Bosni i Hercegovini. Kada je u pitanju Tuzlanska županija postoji velika vjerojatnoća da će Lidl graditi objekat i na području Živinica ukoliko pronađu adekvatnu lokaciju.

Formalni osnivač Lidla BH je firma W E-International Zweite GmbH. Kao direktor bh. ogranka kompanije naveden je Allen Halamić. Osim njega, u upravi društva su i izvršni direktori Roland Thomas Schreiber, Mihajl Đotlo, Dean Sunek i Kristijan Zaec.

Centralna.ba

 

Najnovije vijesti

Košarkaši Širokog osvojili Kup Herceg Bosne

Košarkaši Širokog došli su do svog prvog ovosezonskog trofeja nakon što su u Mostaru u finalu Kupa Herceg Bosne...

Čavara pomilovao 10 zatvorenika: Oproštene su zloupotrebe položaja, teške krađe i drugo

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara u 2022. godini pomilovao je 10 zatvorenika, među kojima su i oni koji su zloupotrebljavali položaj ili...

Ekipa iz Srednje Bosne krenula prema Turskoj

Pripadnici Gorska služba spašavanja Stanica Jajce krenuli su večeras pomoći stanovništvu Turske. Podršku u hrani i drugim potrepštinama našim hrabrim momcima pružio je ministar u...

Al-Hilal je prvi finalist Svjetskog klupskog prvenstva

NOGOMETAŠI saudijskog Al-Hilala plasirali su se u finale FIFA Svjetskog klupskog prvenstva svladavši u polufinalu u marokanskom Tangeru južnoameričkog prvaka Flamengo iz Brazila 3:2....

Srpski tandem donio Juventusu uvjerljivu pobjedu u Serie A

JUVENTUS je u 21. kolu Serie A pobijedio 3:0 kod Salernitane uz sjajnu partiju Dušana Vlahovića. Srpski napadač zabio je dva gola, a jedan...

Povezane vijesti