Osvanuli plakati upozorenja: Bošnjacima u Novom Travniku smetaju zastave hrvatskog naroda u BiH

4150

Inače, Hrvati Novog Travnika ovih su dana duž glavnih prometnica u gradu, iz pravca Viteza, odnosno, Travnika, na privatnim lokacijama, postavili jarbole sa zastavama hrvatskog naroda u BiH.

Zastave hrvatskog naroda u BiH i ranije su, već dugi niz godina, bile okačene po hrvatskim naseljima i selima u ovoj općini.

U Novom Travniku osvanuli su plakati po zgradama u bošnjačkom dijelu grada, odnosno Kalinskoj, na kojima upozoravaju Bošnjake da se po dijelu grada u kojem živi većinsko hrvatstvo stanovništvo, kako su naveli, organiziraju manifestacije i ističu obilježja koja vrijeđaju Bošnjake.

Inače, Hrvati Novog Travnika ovih su dana duž glavnih prometnica u gradu, iz pravca Viteza, odnosno, Travnika, na privatnim lokacijama, postavili jarbole sa zastavama hrvatskog naroda u BiH. Zastave hrvatskog naroda u BiH i ranije su, već dugi niz godina, bile okačene po hrvatskim naseljima i selima u ovoj općini.

Na plakatima koje je postavila navodna udruga građana Novi Travnik stoji i kako je sporno što ovakve manifestacije financiraju i podržavaju hrvatski gospodarstvenici u Novom Travniku

Također, navodnoj udruzi građana Novi Travnik, zasmetala je i kolona kamiona koji su krenuli iz Novog Travnika za Novu Bilu, 20. prosinca ove godine u znak sjećanja na humanitarni konvoj Bijeli put.

R.I. / Dnevnik.ba