- oglas -

Olujno nevrijeme pogodilo Dalmaciju!

Pročitajte i ovo

Video igru FIFAPro u BiH igra 11.000 igrača, uskoro profesionalni turnir

 FIFA Pro Club je modus u Fifi gdje je moguće igrati s 11 igrača gdje svaki od njih igra...

Dodik: BiH je dobila i previše u Daytonu, ali ni to joj nije pomoglo da postane država

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je kako Srbima u Republici Srpskoj nitko ništa nije dao te su...

Život u FBiH: Prosječna plaća 935 KM, a potrošačka korpa 1.822 KM

Sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine izračunao za mjesec juli 2020. godine iznosi 1.822,07 KM i za 18,80 KM je jeftinija od potrošačke...
- Advertisement -

Olujno jugo pogodilo je cijelu Dalmacija, a velike probleme stvara i u Splitu.

Na Pojišanu se stablo od olujnih udara slomilo i ‘poklopilo’ parkirane automobile. Na lice mjesta odmah su izašli vatrogasci kako bi uklonili grane s automobila.

Zbog opasnosti od pada stabla za promet je neko vrijeme bila zatvorena Pojišanska ulica, od raskrižja s Osječkom do raskrižja s Ulicom Slobode, no oko 17 sati promet je ponovno uspostavljen.

Olujno jugo hara Splitom: pala fasada sa Zdravstvene škole, točno na ulazu u zgradu! Ruše se stabla, izvrću kontejneri, kišobrane uopće nema smisla otvarati!

Stablo se srušilo i u Riječkoj ulici, punoj parkiranih automobila. Intervenirali su vatrogasci, oslobodili automobile i deblokirali ulicu u kojoj je na sat vremena promet bio zaustavljen.

– Do sada smo imali preko 15-ak intervencija, a najviše je riječ o pilanju i uklanjanja grana s automobila i ulica. Radimo punom parom i spremni smo za sve, kratko nam je kazao Ivan Kovačević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split.

Problema ima i na drugom kraju grada, u ACI Marini Split koja je na udaru olujnih valova. Poplavljen je i dio ulice u ACI Marini kod rotora, a valovi prelaze i lukobran.

 

Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a jutros je upozorilo kako je za područje Dalmacije izdano crveno upozorenje te da je moguće poplavljivanje imovine i prometne mreže, kao i da je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom.

 

– Do ovog trenutka zabilježili smo oštećenja na oko 15 vozila, nastala uslijed pada stabala, grana i naleta ostalih predmeta. Obzirom da se, prema najavljenoj vremenskoj prognozi, krajem dana očekuju još jači udari vjetra, savjetujemo građanima da, ukoliko je moguće, vozila parkiraju na zaštićenim mjestima, kako bi izbjegli mogućnost oštećenja, budu oprezni prilikom sudjelovanja u prometu i prate vremensku prognozu, te da u slučaju jakog vjetra ne izlaze iz domova ukoliko ne moraju, poručili su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Jak vjetar stvara probleme i u prometu, pa je tako brza cesta Solin-Klis (DC1) otvorena samo za osobne automobile.

 

Najnovije vijesti

Video igru FIFAPro u BiH igra 11.000 igrača, uskoro profesionalni turnir

 FIFA Pro Club je modus u Fifi gdje je moguće igrati s 11 igrača gdje svaki od njih igra...

Dodik: BiH je dobila i previše u Daytonu, ali ni to joj nije pomoglo da postane država

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je kako Srbima u Republici Srpskoj nitko ništa nije dao te su se za sve izborili sami,...

Život u FBiH: Prosječna plaća 935 KM, a potrošačka korpa 1.822 KM

Sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine izračunao za mjesec juli 2020. godine iznosi 1.822,07 KM i za 18,80 KM je jeftinija od potrošačke korpe za prethodni mjesec.Prosječna plaća isplaćena...

Otkriveno sve o popularnoj dijeti pomoću koje je Adele smršavila 44 kilograma

 Jeste li ikada čuli za popularnu dijetu 'Sirtfood'? Uz dijetu Sirtfood, mogli biste izgubiti do 3 kilograma u tjedan dana, a da se ne...

​Znanstvenik iz BiH primio cjepivo za koronu: Očekivao sam nuspojave…

 Htio sam nekako pomoći u rješavanju ovog globalnog problema uzrokovanog koronavirusom. Jedan od načina bio je da dobrovoljno primim cjepivo koje će možda spasiti...

Povezane vijesti