Okončan dokazni postupak za zločin počinjen u Busovači

26

U nastavku suđenja za zločin počinjen u Busovači okončan je dokazni postupak, a iznošenje završnih riječi zakazano je za 14. studeni.

-- Oglas ---

 

Na ovom suđenju je usvojena i izmijenjena optužnica. Prema izmjenama, Zoran Milić zvani “Maslanica” je u svojstvu pripadnika Druge bojne brigade “Nikola Šubić Zrinjski”, 26. travnja 1993. godine oko 22:00 sata, zajedno s preminulim Zoranom Marinićem došao do kuće B-1 u Busovači. Tu su zatekli B-4, suprugu B-1, zajedno sa troje maloljetne djece, kojima su kazali da su ih došli ubiti. Zoran Milić je prislonio nož pod grlo B-4 i pucao iz puške, dok je Zoran Marinić zapalio stvari u kući. Prema izmijenjenoj optužnici, istog dana je Zoran Milić sa Zoranom Marinićem otišao u kuću Sabrije Topalović, gdje su pucanjem i korištenjem noža ubili starca Ahmeda Topalovića i invalida Sabriju Topalović. Tom prilikom su ranili B-2, te Adila Topalovića i Muvedetu Smolo, koji su podlegli, prenosi BIRN Justice Report.

Sud BiH je 31. listopada donio odluku kojom se obustavlja kazneni postupak protiv preminulog Zorana Marinića. (justice-report.com)