Održana promocija knjige kardinala Vinka Puljića pod nazivom ”Moje druge konklave u ožujku 2013.”

26

Dana 11.07.2013. godine u 20.00 sati, u kongresnoj dvorani Franšiznog centra BiH, u humanitarne svrhe održana je promocija knjige kardinala Vinka Puljića pod nazivom ”Moje druge konklave u ožujku 2013.”.

-- Oglas ---

 

Humanitarna večer održala se za liječenje teško bolesne Mije Stojak, osmogodišnje djevojčice iz Nove Bile kojoj je dijagnosticirana leukemija II. stupnja, odnosno C92 Mijeloična leukemija.

Knjigu su predstavili vlč. dr. Mirko Šimić, profesor moralne tehnologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu i ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, Sanja Terzić, profesorica književnosti i engleskog jezika i Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić.

Na stranicma svoje knjige, kardinal je iznio osobne dojmove i impresije o drugom boravku u konklavama, odnosno o njegovom sudjelovanju za izbor novoga pape. Čitajući knjigu možete dobiti odgovore na pitanja o tomu kako se bira novi papa, koji su to kardinali koji imaju pravo biti birani, koji je broj kardinala i iz kojih dijelova zemaljske kugle dolaze. Također, kronološkim nizom predstavljena su sva događanja od odstupanja pape Benedikta XVI. pa sve do izbora novoga pape Franje.

Ulomke iz knjige čitao je kazališni glumac Drago Buka. Večer je uveličana glazbenim numerama vokalnog sastava ”Viteški akordi”.