Određen pritvor razbojnicima iz Sarajeva

30

Kantonalni sud u Novom Travniku odredio je jednomjesečni pritvor trojci Sarajlija osumnjičenim za razbojništvo u trgovačkom objektu “Konzum” u travničkom naselju Kalibunar.

– Osumnjičenima je određen pritvor koji po rješenju suda može trajati najduže mjesec dana počevši od dana lišavanja slobode tj. počevši od dana 23.02.2015. godine od 22,00 sati za osumnjičenog M. E., P. A., K. A., a za osumnjičenog Ć. S. ima računati po pronalasku i lišenju slobode. – priopćeno je iz Kantonalnog suda u Novom Travniku, prenosi Dnevni Avaz.

Trojca Sarajlija privedeni su 23. veljače oko 19 sati, samo pet minuta nakon izvršenog razbojništva u trgovačkom objektu „Konzum“ u travničkom naselju Kalibunar. Gdje su uz prijetnju oružjem od radnica oteli novac u iznosu oko 500 KM i veću količinu bonova za dopunu različitih telekom operatera, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Na raskrsnici magistralnog puta M-5 i ulice Donja Mahala u Travniku policijska patrola PS Travnik je zaustavila vozilo marke BMW (E96-K-598). Vozilom je upravljao Elvir M.(27)  iz Sarajeva, a u vozilu su se nalazili i Ajetulah P. (22) , te  Armin K. (23), oba iz Sarajeva.

Pritvor je određen i za četvrtog člana ove grupe, osobu inicijala Ć.S. za kojim se traga.