- oglas -

ODMOR U HRVATSKOJ I POVRATAK U NJEMAČKU: Hrvatska obitelj otkriva što su zbog korone doživjeli i kako su se osjećali

Pročitajte i ovo

Akcijski katalog Vujević company!

Samo za svoje vjerne kupce, Vujević company predstavlja akcijski katalog za mjesec august!I ovog puta očekuje vas samo najbolje,...

U Neumu se odigrala drama: Dvije osobe na pedalini nekontrolirano plutali morem

 U Neumu se sinoć događala prava drama kada su dvije osobe na pedalini zbog jakog vjetra potpuno izgubile kontrolu...

Pčelar iz BiH medom čini čuda: Spasio sebe, sada pomaže drugima

 Med se od davnina koristi kao lijek, a do današnjih dana zadržao je reputaciju najpopularnijeg prirodnog lijeka kojeg rado...
- Advertisement -

Njemački turisti jednostavno obožavaju jadransku obalu. To pokazuju i ovo ljeto kada su se mnogi odlučili za odmor u Hrvatskoj čak i sada kada strahuju od širenja koronavirusa.

 

Neki kažu, ne boje se, a u Hrvatskoj se osjećaju sigurno, uživaju u prekrasnim plažama, bistrom moru, šetnjama, i nemaju osjećaj da je korona prisutna.

No, ima Hrvata na privremenom radu u Njemačkoj koji su se osjećali malo “čudno” pri dolasku u Domovinu, ali i kad su se vratili u Njemačku.

Tako jedna Hrvatica (40) iz Mainza (koja je htjela ostati anonimna, a čiji podatci su poznati redakciji ) svoj je godišnji odmor s obitelji provela u Slavoniji. U priči za portal Fenix-magazin.de otkriva kako se osjećala prvih dana kad je stigla u rodnu Slavoniju.

Bojali ih se

– Kada smo došli iz Njemačke, mještani u selu su izbjegavali biti u našoj blizini. Mnogi se nisu htjeli pozdraviti, što je razumljivo. Rekli su da se boje jer smo došli iz Njemačke. Pomalo je to bilo i smiješno jer smo iz Njemačke u Slavoniju došli baš u vrijeme kad je u Slavoniji bilo žarište korone – govori Hrvatica iz Mainza.

Njezin suprug u šali dodaje kako su se trebali oni bojati jer su došli u žarište korone.

–  Baš u Ivankovu, u kojem smo boravili, je tada bilo žarište korone. No, kako su dani prolazili, susjedi su se opustili pa smo na kraju uspjeli uživati u odmoru i družiti se s ljudima – govori 43-godišnjak.

No, kad su se vratili u Mainz, doživjeli su sličnu situaciju. Ovaj put su se kolege na poslu bojale kontakta s njima, jer im je kolegica stigla s odmora iz inozemstva. Iako je Njemačka Hrvatsku proglasila sigurnom destinacijom za turizam, strah od korone je učinio svoje.

Slično bilo i u Mainzu

– Imala sam situaciju na poslu kad mi je kolegica rekla neka se previše ne približavam, jer tko zna jesam li se zarazila u Hrvatskoj. Sve je to razumljivo, ali samo želim reći koliki je strah ljudima “utjerala” korona. Iako Hrvatska nije označena crvenom zonom, moja poznanica, također Hrvatica iz BiH ne smije dolaziti na posao još 15 dana nakon što se vrati u Njemačku. Ona radi u jednoj trgovini odjećom i takvo je kod njih pravilo – kaže Fenixova sugovornica iz Mainza.

-Činjenica jest da unatoč tomu što pri povratku iz Hrvatske nije potrebna samoizolacija, čula sam kako mnoge tvrtke u Mainzu ne žele da im zaposlenici dolaze još 15 dana od povratka iz inozemstva, a da ih pritom ne zanima iz koje zemlje se vraćaju u Njemačku.

Da u tomu ima istine pokazuje i sličan slučaj iz jednog dječjeg nogometnog kluba, također u Mainzu, a kojeg su roditelji poslali i redakciji našeg portala.

Naime, iz tog kluba su prije nekoliko dana roditeljima poslali priopćenje putem e-maila u kojem ih obavještavaju kako djeca koja su se vratila s godišnjeg odmora iz inozemstva prije dolaska na treninge moraju proći test na koronu ili 14 dana ne dolaziti na trening.

Fenix-magazin/MD

Najnovije vijesti

Akcijski katalog Vujević company!

Samo za svoje vjerne kupce, Vujević company predstavlja akcijski katalog za mjesec august!I ovog puta očekuje vas samo najbolje,...

U Neumu se odigrala drama: Dvije osobe na pedalini nekontrolirano plutali morem

 U Neumu se sinoć događala prava drama kada su dvije osobe na pedalini zbog jakog vjetra potpuno izgubile kontrolu nad plovilom.Praktično, pedalina je nekontrolirano...

Pčelar iz BiH medom čini čuda: Spasio sebe, sada pomaže drugima

 Med se od davnina koristi kao lijek, a do današnjih dana zadržao je reputaciju najpopularnijeg prirodnog lijeka kojeg rado preporučuju i liječnici.  Slatka tekućina,...

Dragan Čović oporavio se od koronavirusa

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović oporavio se od koronavirusa, pokazali su obavljeni kontrolni testovi,...

Peti dan borbe za zemlju u Odžalu, Predsjednik Vlade Posavske pozvao na razgovor

Danas je peti dan otkako su lokalni poljoprivrednici u Odžaku svojim traktorima blokirali rad poduzeću „Poljoprivrednik“ na državnom poljoprivrednom zemljištu u toj općini. Navedeno...

Povezane vijesti