Obavijest iz Policijske stanice Jajce

270

Povodom nadolazečeg blagdana sv.Ivana Krstitelja koji se slavi u Podmilačju kod Jajca, Policijska stanica Jajce izdala je važno priopćenje:

Poštovani sugrađani, informiramo Vas da je pred nama blagdan Sv.Ive Krstitelja, koji se i ove godine tradicionalno proslavlja 23. i 24. lipnja u svetištu u Podmilačju.

Tim povodom, PU Jajce formirala je Operativni stožer s zadatkom sačinjavanja Operativnog plana osiguranja i poduzimanja svih sigurnosnih mjera, a sve u cilju stvaranja potpunog sigurnosnog ambijenta i omogućavanja organizatoru i vjernicima svih planiranih sadržaja iz programa Župnog ureda u Podmilačju.

Ovim putem zamoljavamo sve jajčane, koji namjeravaju hodočastit iz Jajca, da za svoj odlazak u svetište i povratak kući, koriste usluge javnog gradskog prijevoza, koji će biti organiziran na relaciji autobusna stanica Jajce – Podmilačje, kako ne bi svojim automobilima stvarali dodatne gužve i na taj način omogućili nesmetano kretanje velikog broja vijernika koji tradicionalno iz drugih općina i susjednih država dolaze u Jajce.

Isto tako skrećemo pozornost svim vozačima, da poštuju upute i upozorenja policijskih službenika i svoja vozila parkiraju isključivo na za to predviđenim parkinzima, a nikako da ih ostavljaju na pravcu kretanja ili pored ceste i tako ometaju vjernike koji pješice hodočaste u Podmilačje.
Upozoravamo neodgovorne vozače, da će sva vozila koja budu nepropisno parkirana ili ostavljena pored ceste ili na prostorima koja nisu predviđena za parkiranje, kao što je trasa kretanja pješaka ili uz rub kolnika ceste, biti sankcionirana prekršajnim nalozima na licu mjesta i uklonjena specijalnim vozilom „pauk“, o trošku vlasnika vozila.

Savjetujemo građanima da vode računa o osobnoj sigurnosti i posebno svojim stvarima (novčanicima, mobitelima i sl), te da prilikom odsustva iz stambenih objekata u navedene dane o tome izvijeste susjede ili policiju, kako bi zajedno nadzirali stanove i kuće i pravovremeno reagirali na eventualne provale i spriječili izvršenje krađa.
U kontekstu spomenutog, a samim time i samog sprječavanja izvršenja drugih kaznenih djela, (najčešće krađa, prjevara i džeparenja ), ili drugih neprimjerenih ponašanja i činjenja prekršaja ( prosijačenja, hazaradnih igara ili oblika nasilja), pozivamo vas da odmah obavještavate policiju o svim neprimjerenim ponašanjima, sumnjivim osobama na besplatan policijski broj 122, te neposredno policajcu ili patroli na cesti.
Molimo Vas da policiju o svim sumnjivim aktivnostima ili nedoličnim ponašanjima i neodgovornim osobama, izvijestite i onda, ako mislite da to niste jedini primijetili.
Opće je poznato da ni jedna policija na svijetu, ne može uspješno funkcionirati bez pomoći, suradnje i sudjelovanja odgovornih građana kao što ste vi.

Molimo, Vas da nam pomognete i budete odgovorni, kao što ste to činili zadnjih godina, na čemu Vam se unaprijed zahvaljujemo.

 

SRDAČAN POZDRAV, VAŠA POLICIJA !