NOVOTRAVNIČKI POKLADNI KARNEVAL „MAČKARE 2018“

372

HKD Napredak podružnica Novi Travnik najavljuje tradicionalni Novotravnički pokladni karneval „Mačkare 2018“. Na pokladni utorak 13.veljače u 16 sati ulicama našeg grada prodefilirati će maškarana povorka. Predstavljanje skupina i zabavni program izvodi se na karnevalskoj sceni na trgu ispred Općine Novi Travnik.

Sudjelovanje na ovogodišnjem karnevalu najavile su brojne skupine,a čine ih udruge, kulturna društva, škole, dječji vrtići, plesne i neformalne skupine. U goste nam dolazi maškarana skupina HKD Napredak podružnica Travnik i KUD „Slavko Gavrančić“ Dolac.

Čast izrade Krnje ovogodišnjeg glavnog krivca pripala je štićenicima Edukacijsko rehabilitacijskog centra „Duga“ Novi Travnik.

Kralj i kraljica s ne strpljenjem očekuju da od vlastodržaca preuzmu ključeve grada i proglase vladavinu Mačkara u Novom Travniku.

Ove godine karneval nudi novi zanimljiv sadržaj,a to su „KRNJOKE“. Za natjecanje u krnjokama mogu se prijaviti grupe ili pojedinci koji će se pjevanjem natjecati za najbolju masku pokladnog karnevala, osvojiti prigodnu nagradu i ponijeti titulu „KRNJOKA 2018“. Za glazbeni ugođaj će se pobrinuti najbolji od najboljih, di-džej GorPul.

Iz organizacije poručuju da za prijavu, dobro druženje i zabavu nikada nije kasno!

Zabava zagarantirana!!!