NOVI TRAVNIK: Talentiranom Karlu Šimičiću 1.000 KM mjesečno iz općinskog proračuna

1467

Općinsko vijeće Novog Travnika nakon dugogodišnje borbe vijećnika Zdenka Dominovića usvojilo je danas odluku kojom će općina izdvajati mjesečnu tranšu od 1000 KM za prošlogodišnjeg najuspješnijeg sportaša SBK i tri godine zaredom najboljeg sportaša Novog Travnika, 19-godišnjeg judistu Karla Šimičića.

Tako će mladi sportaš dobiti uvjete za pripremu europskog prvenstva u Finskoj te svjetskog prvenstva u Maroku, koji će biti održani ove godine. Osim kontinentalnog i svjetskog prvenstva, ove godine bit će održano i nekoliko kupova i drugih natjecanja na kojima će Šimičić uglavnom biti među nositeljima.

Dominović, inače bivši judist, trenutno trener u Judo klubu FTM iz Novog Travnika, kazao je kako je općina napokon prepoznala vrijednost jednog vrhunskog sportaša, koji iza sebe već ima pregršt medalja.

Takvog talenta ne samo na ovim prostorima, nego u cijeloj BiH dugo nismo imali. Ove godine prestaje s juniorskim nastupima i ulazi među seniore i jedan ovakav vid potpore neophodan je kako bi ga adekvatno pripremili, rekao je Dominović, te dodao da bi to, uz posao koji sada radi, bilo izuzetno teško.

Provesti na poslu više od osam sati pa se nakon toga spremati za svjetska ili europska prvenstva nema previše smisla. Ovako ćemo imati mir i vrijeme da sve odradimo kako treba, kazao je Dominović.

Valja naglasiti da je Dominović i prijašnjih godina imao slične inicijative, koje do ove godine nisu realizirane. Niti ove godine ta stavka nije bila predviđena u proračunu, ali je usvojena nakon amandmana Dominovića koji je osigurao potrebnu većinu, uglavnom oporbenih stranaka, nakon čega je vladajućima ostalo samo složiti se sa svime.