NOVI TRAVNIK Skandal u HDZ-u: Staniću i vijećnicima zaštitari zabranili ulaz na izbornu Skupštinu

1088

U političkom skandalu kakav Novi Travnik ne pamti danas je na izbornoj skupštini novotravničkog HDZ-a lokalni stranački vrh zabranio ulaz Fabi Staniću, predsjedavajućem Općinskog vijeća, čovjeku koji je zajedno sa vijećnicima sa liste u tri godine napravio više za Hrvate Novog Travnika nego svi prethodni sazivi zajedno.

Kako neslužbeno saznajemo, naredba za zabranu ulaska došla je osobno od predsjednice općinskog odbora HDZ-a BiH Zdenke Džambas. Pored Stanića, sudjelovanje u radu sjednice onemogućeno je i nekolicini najaktivnijih vijećnika kao što je Zvonimir Kajić, ali i nositelju liste sa posljednjih lokalnih izbora Nikoli Milanoviću. Tako su zaštitari na ulazu imali listu podobnih, koji mogu ući, a svima ostalima, uključujući nepodobne članove stranke, novinare ali i građane, pristup je onemogućen.

Ovakva odluka donesena je samovoljom predsjednice, koja nije imala suglasnost Općinskog odbora, niti je taj stranački organ raspravljao o tome.

Na nečuven način Džambas se želi obračunati sa ljudima koji su iznijeli najveći teret zadnjih lokalnih izbora, te oduzeti glasove struji koja godinama upozorava da je privatizirala stranku te upozoravali na nezakonitosti u radu.

Na sjednici koja je još u tijeku, birat će novi općinski odbor, koji će za nekoliko dana glasovati o predsjedniku i predsjedništvu.

Na sjednici je i Stjepan Dujo, jedini protukandidat Džambasovoj, od kojeg, kažu članovi stranke koji podržavaju Stanića, očekuju oštru reakciju i zaštitu digniteta same stranke.