Novi Travnik: Nastavljeno suđenje za stravični zločin u Sokolini

261

Vještak medicinske struke, prof. dr. Zdenko Cirhlarž posvjedočio je pred Vijećem Kantonalnog suda u Novom Travniku da su Ferid Rahmanović, Ševko Draginović i Omer Bašić 21. ožujka ove godine u Sokolini kod Donjeg Vakufa ubijeni sleđa.

U nastavku suđenja Sabahudinu Habibu, optuženom za trostruko ubojstvo, dr. Cirhlarž predstavio je nalaze sačinjene nakon obdukcije, koja je obavljena 22. ožujka ove godine.

Prema njegovim riječima, na tijelu Ferida Rahmanovića, osim oguljotina i ogrebotina, bile su i zastrelna rana na natkoljenici te tri ustrelne rane u predjelu leđa, što je izazvalo nasilnu smrt usljed unutrašnjeg krvarenja.

Prilikom unakrsnog ispitivanja od Bekira Ferizovića, branitelja po službenoj dužnosti prvooptuženog Sabahudina Habiba, vještak je potvrdio da je u džepu ubijenog Rahmanovića pronađen mobitel.

Prilikom obdukcije tijela ubijenog Ševke Draginovića također su pronađene tri ustrelne rane u predjelu leđa, a smrt je nastupila usljed razaranja srca.

Kod Omera Bašića uočene su tri rane na leđima, što je uzrokovalo višestruko razaranje srca te proboj pluća.

Prilikom ranjavanja pravovremena liječnička intervencija ne bi spriječila smrt niti jednog od trojice ubijenih, zaključio je Cirhlarž.

On je zaključio da se osoba koja je pucala nalazila iza leđa stradalih osoba.

Nastavak suđenja Sabahudinu Habibu, optuženom za trostruko ubojstvo, zakazan je za 9. siječanj 2018. godine. Arnela, Sanela i Avdu Habiba optužnica u istom predmetu tereti za ometanje službenih osoba u obavljanju službene dužnosti.