- oglas -

NOVI TRAVNIK: Donosimo vam dokument u kojem se vidi tko je odgovoran za održavanje korita rijeke

Pročitajte i ovo

Za što se u BiH dijele uvjetne kazne

Od svih uvjetnih kazni koje su tijekom prošle godine izricali sudovi u BiH najviše ih se odnosilo na krivična...

Epidemija virusa herpesa: Zaraženo više od 3,7 milijardi mlađih od 50

Dvije trećine svjetskog stanovništva mlađeg od 50 godina zaraženo je virusom herpesa, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).Više od...

Zbog neradne nedjelje u Hrvatskoj bez posla ostaje 5000 ljudi

Zbog neradne će nedjelje bez posla u Hrvatskoj ostati pet tisuća ljudi, piše u ponedjeljak Jutarnji list, navodeći da...
- Advertisement -

Naš portal donosi vam dokument sa sjednice OV iz 2012godine u kojem se jasno vidi tko je odgovoran za održavanje korita rijeke u općini Novi Travnik.

Proteklih dana općinu Novi Travnik pogodilo je “nevrijeme”, jer je dva dana padala kiša i stvorila velike probleme građanima koji žive uz rijeku Grlonicu.

U mjestu Stojkovići rijeka Grlonica prelila se preko svog korita i poplavila poljoprivredna polja, kuće i popratne objekte u selu Bučići.

Građani Bučića ogorčeni su na općinsku vlast, civilnu zaštitu, te su odlučili sami da rješe ovaj problem.

Nakon što se saniraju poplave, Bučićani uzimaju sve u svoje ruke i kreću u čišćenje korita rijeke Grlonice, iako to nije njihov posao.

Općina prisilno uzima novac, a ne radi svoj posao

Odlukom Općinskog vijeća Novi Travnik na drugoj redovitoj sjednici dana 27.12.2012.donijelo je odluku o izmjenama i dopunama o komunalnim naknadama.

U odluci Općinskog vijeća stoji kako gradska i prigradska naselja u Općini Novi Travnik plaćaju komunalnu naknadu u paušalnom iznosu od 30 KM.

Sredstva prikupljena od komunalnih naknada koristit će se za:

– održavanje lokalnih cesta

– održavanje, rekonstrukciju i izgradnju javne rasvjete

– održavanje korita rijeka

Sad je svima jasno da je zbog ljudskog nemara i bahatosti općinske vlasti došlo do novog izlijevanja rijeke Grlonice koja nije čišćena već 15tak godina.

Gdje idu novci građana za komunalne takse, pitaju se građani? Tko će snositi odgovornost za nastalu situaciju, te da li će općina nadoknaditi nastalu štetu na usjevima i na objektima, ostaje da vidimo.

Ali poučeni iskustvom od ranijih godina, građani se ne uzdaju mnogo u naše političare i našu vlast te će i ovaj put vjerovatno sami snositi nastale štete.

 

 

Najnovije vijesti

Za što se u BiH dijele uvjetne kazne

Od svih uvjetnih kazni koje su tijekom prošle godine izricali sudovi u BiH najviše ih se odnosilo na krivična...

Epidemija virusa herpesa: Zaraženo više od 3,7 milijardi mlađih od 50

Dvije trećine svjetskog stanovništva mlađeg od 50 godina zaraženo je virusom herpesa, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).Više od 3,7 milijardi ljudi mlađih od...

Zbog neradne nedjelje u Hrvatskoj bez posla ostaje 5000 ljudi

Zbog neradne će nedjelje bez posla u Hrvatskoj ostati pet tisuća ljudi, piše u ponedjeljak Jutarnji list, navodeći da čak i zagovornici zabrane potvrđuju...

Austrijski mediji bruje o balkanskom korona-derneku u Beču na kojem su prekršena sva pravila

Nakon što su mjere protiv korona virusa popustile u Austriji, barovi u Beču otvorili su svoja vrata. Međutim, kako pišu austrijski mediji, u jednom...

Hrvatski znanstvenik iznenadio s usporedbom: Sladoled je zapravo puno opasniji od cjepiva

Poznati hrvatski znanstvenik Gordan Lauc na Facebooku usporedio je sladoled i cjepivo navodeći kako je opasnije kupiti sladoled s obzirom na veći broj trovanja...

Povezane vijesti