NOVI TRAVNIK: Donosimo vam dokument u kojem se vidi tko je odgovoran za održavanje korita rijeke

1543

Naš portal donosi vam dokument sa sjednice OV iz 2012godine u kojem se jasno vidi tko je odgovoran za održavanje korita rijeke u općini Novi Travnik.

Proteklih dana općinu Novi Travnik pogodilo je “nevrijeme”, jer je dva dana padala kiša i stvorila velike probleme građanima koji žive uz rijeku Grlonicu.

U mjestu Stojkovići rijeka Grlonica prelila se preko svog korita i poplavila poljoprivredna polja, kuće i popratne objekte u selu Bučići.

Građani Bučića ogorčeni su na općinsku vlast, civilnu zaštitu, te su odlučili sami da rješe ovaj problem.

Nakon što se saniraju poplave, Bučićani uzimaju sve u svoje ruke i kreću u čišćenje korita rijeke Grlonice, iako to nije njihov posao.

Općina prisilno uzima novac, a ne radi svoj posao

Odlukom Općinskog vijeća Novi Travnik na drugoj redovitoj sjednici dana 27.12.2012.donijelo je odluku o izmjenama i dopunama o komunalnim naknadama.

U odluci Općinskog vijeća stoji kako gradska i prigradska naselja u Općini Novi Travnik plaćaju komunalnu naknadu u paušalnom iznosu od 30 KM.

Sredstva prikupljena od komunalnih naknada koristit će se za:

– održavanje lokalnih cesta

– održavanje, rekonstrukciju i izgradnju javne rasvjete

– održavanje korita rijeka

Sad je svima jasno da je zbog ljudskog nemara i bahatosti općinske vlasti došlo do novog izlijevanja rijeke Grlonice koja nije čišćena već 15tak godina.

Gdje idu novci građana za komunalne takse, pitaju se građani? Tko će snositi odgovornost za nastalu situaciju, te da li će općina nadoknaditi nastalu štetu na usjevima i na objektima, ostaje da vidimo.

Ali poučeni iskustvom od ranijih godina, građani se ne uzdaju mnogo u naše političare i našu vlast te će i ovaj put vjerovatno sami snositi nastale štete.