Nogometaši Busovače i Čelika finalisti memorijalnog turnira ‘Anto Sučić Suka’

21

Odigran je 1. dan 6.memorijalnog turnira u nogometu „Anto Sučić Suka „ u Busovači. U prvoj utakmici domaćin turnira pobijedio je premijerligaša NK “Travnik“ sa 1:0, golom 44-godišnjeg Senada Brkića u 65. minuti.

-- Oglas ---

 

U utakmici sa puno šansi i dvije pogođene vratnice, domaća ekipa je zasluženo ušla u finale, zahvaljujući boljoj igri posebice u drugom poluvremenu.

U drugoj utakmici NK “Čelik“ iz Zenice je nakon teške borbe pobijedio veoma dobru ekipu Novog Travnika sa 1:0 golom Armina Duvnjaka iz 29. min. 1. poluvremena.

U finalu ovog memorijalnog turnira,danas 21. 08. igrat će domaći NK “Busovača“ i NK “Čelik“. Ovo će biti prilika i gostima da napokon pobijede neugodne Busovljake jer su zadnje dvije utakmice završene – 2:2 prošle godine na ovom turniru i pobjedom NK “Busovače“ u Zenici protiv renomiranog protivnika prije 20-tak dana sa 3:2, iako su Zeničani vodili sa 2:0. Zanimljivo je to da su premijerligaški nogometaši iz Zenice kažnjeni od strane uprave kluba sa 50% od svojih primanja zbog ovog poraza od prvaka 1. kantonalne lige ŽSB „Busovače“ i to je dodatni motiv gostima za dobru partiju u finalu, a domaćinima još jedna prilika da ostanu neporaženi više od 5 mjeseci te preporuka svojim navijačima za dobre igre na startu novog prvenstva (31.8.) te završnice Kupa BiH u koji su su Busovljaci uspjeli plasirati, a 3.9. će saznati i ime svog protivnika. Finale počinje u 18,00 h, a u utakmici za treće mjesto od 16,00 igrat će NK “Travnik“ i NK “Novi Travnik“ i po prikazanom prvog dana turnira pobjednika nije moguće prognozirati.

Nakon finala dodijeliti će se plakete za najboljeg strijelca, najboljeg igrača te pokali za fair-play, kao i pehari za 1., 2. i 3. mjesto.

BUSOVAČA: Stapić, Tadić, Fazlihodžić, Marinić, Lucić, Laštro, Hrvačić, S.Brkić, S.Ćatić, K.Petrović, Ćatić B.Ćurić, A.Ramić, E.Ramić, A.Petrović., Krišto, Batarilo.